Skocz do zawartości

SEO, Black SEO , White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

No mam nadzieje ze ktoś się przyłączy do tego testu na "White SEO"

ten cudzysłów jest tam umieczony nie bez przyczyny

Hehehe, ale wyrwane z kontekstu. Przeczytaj cały akapit!

"4. SEM to promowanie strony w internecie?? Ciekawe! Myślałem, że Search Engine oznacza tyle co Wyszukiwarka, czyli marketing w wyszukiwarkach! No, ale jeżeli dla Ciebie internet kończy się na wyszukiwarkach"

SEM to marketing wyszukiwarek a nie marketing internetowy.

posłużę się tu twoją bronią wiki : https://pl.wikipedia.org/wiki/Marketing_w_w...h_internetowych

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
oświeć mnie bo nie czuje i penie ja o co ci chodzi ?

mówmy o faktach nie o tym co Ci się wydaje, bo mi sie wydaje że jesteś lamerem

Nie pisz z sufitu i nie oceniaj ludzi z autopsji to że z Tobą nie gadają nie znaczy ze tak jest z innymi

No to pięknie teraz zabłysnołes

faktycznie mega wiarygodne źródło informacji , co sie stanie jak ktoś nie zweryfikuje ? bzdura zostaje wykładnią ?

zmieszanie ???? stary kolejna nowośc i to myśle ze nie tylko dla mnie ;)

Łykasz wszystko jak pelikan rybke, PINKI SEO stworzył : wujek, edyta , domajsc dla jaj a ja widze ze Ty już interpretujesz to jaki GREY :rotfl: LOOOL

Stary napisałeś jeden wielki stek bzdur

Panie i Panowie jeżeli ktoś uważa inaczej że jest BLACK SEO i WHILE SEO to prosze niech udowodni swój wywód a nie zachowuje się jak pokemon mówiąc "jesteś głupi"

Xann, to są twoje odpowiedzi na merytorycznie opisane zarzuty. Pogrubiłem ci fragment zdania, który powinieneś wziąć do siebie. Bardziej pokemońskiego postu ze świecą szukać na tym forum.

Gadanie z tobą o pozycjonowaniu w ogóle nie ma sensu. Dyskusję sprowadzasz do żenującego poziomu i wygrywasz doświadczeniem. Napisz w końcu coś co ma sens i poprzyj swoje słowa najlepiej jakimś cytatem. Bez trolowania.

z przytoczonych przez Was definicji to black hat SEO to są stronki typu MFA....

żadna normalna osoba nie chce zeby jego zaplecze i jak to kiedyś było nazywane strony o wątpliwej wartości merytorycznej wychodziły wysoko w indeksie..

jeszcze chwila i temat wyląduje w koszu, i polecą odpoczynki... brak merytorycznych wypowiedzi kultury trochę

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

'kila' ano wskaż palcem zacytuj fragment w tym temacie gdzie się wypowiedziałeś merytorycznie w temacie ? - bo jakoś szukam i nie moge go znaleśc

Xann - chcez merytorycznie to no to masz: https://www.seomoz.org/blog/4-essential-seo-infographics grafika #2

Jak to skomentujesz? Merytorycznie...

Piszesz, że nie ma podziału na black/white, a tutaj masz więcej. Jest zdecydowany podział, i to jeszcze tak, co jest "bardziej white" a co "mniej"; masz oś - im dalej o przeciecia osi tym bardziej white lub black.

Uważasz, że nie piszemy merytornycznie i vice versa no to proszę. To co jest pod tym linkiem to w zdecydowaej większości moje zdanie, nie ma co teog przepisywać. Proszę skomentuj to merytorycznie.

Artur Jazienicki

Xann dobrze prawi. Nie ma czegoś takiego jak Black Hat SEO, bo SEO to działania InPage.

Widział ktoś działania SEO na stronie mogą powodować jej zbanowanie? Da się tak zaspamować title, nagłówki header czy meta description, aby usunęli stronę z indeksu? Dziś nie, ale kiedyś spamowano meta keywords. Dziś algorytm sobie na to nie pozwala. Zlicza dane słowo maks 2-3 razy, a meta keywords w ogóle nie bierze pod rozwagę.

Wówczas narodziły się takie pojęcia jak Black Hat SEO czy White Hat SEO. Dziś nie mają one racji bytu, bo praktycznie Black Hat SEO zostało wyeliminowane. Nie znam możliwości zaszkodzenia stronie przez jej wewnętrzną optymalizację. I tu powstaje problem, bo co to jest zewnętrzna optymalizacja?

Jak dla mnie jest to dodawanie strony do katalogów, linki na forach, komentarze na blogach. Wszystko to, co wymieniłem można podciągnąć pod marketing. Ponieważ równocześnie wszystkie te linki mają znaczenie dla wyszukiwarek, to jest to marketing w wyszukiwarkach, czyli SEM. Do SEM na pewno nie zalicza się też każde działanie marketingowe. Przykładowo rozsyłanie mailingu to już działanie z pogranicza SEM i zwykłego marketingu, a reklamy flashowe to z tego co się orientuje tylko marketing, bo Flash pozostaje bez znaczenia dla wyszukiwarek (nie czytają go).

Co więcej pod marketing w Internecie w zasadzie można podciągnąć to wszystko o czym pisałem.

@DUDE tak wyglądają Twoje płatne korepetycje odsyłasz linkiem do innego gości i mówisz Xann zobacz co on napisał ???

a ja cie odeśle linkiem do tego gościa i zobacz co na napisał https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=578843

Myśle ze powinnienes zacząc nauke od tego co to jest SEM bo Twoja wiki twierdzi zupełnie co innego niz Ty, polecam podstawy

No to mamy różne autorytety.

Ja swoje zdanie oparłem o wypowiedź jednego z najbardziej znanych SEOwców na świecie. Jeden z największych autorytetów w branży, a Ty mnie odesłąłeś to posta kogoś kto napisał 1 wypowiedź i założył konto dzisiaj.

Heheheh. Brak słów... widać na jaki poziom schodzisz z tą dyskusją ;) To już nawet nie jest żenujące, to zaczyna się robić zabawne.

Na płatnych konsultacjach miałbyś inaczej, za darmo to dostaniesz najwyzej link. Czego Ty oczekujesz człowieku.

I powiedz mi stary jak osoba z prawie 8k postów może opierać swoje wywody na nowym koncie. Śmiechu warte.

I jeszcze do SEM

Za wykipedią "SEM - Search Engine Marketing, czyli marketing w wyszukiwarkach - ogół działań promocyjnych (kampanie linków sponsorowanych, pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW), które mają na celu uzyskanie jak najlepszych pozycji serwisu w (zarówno naturalnych, jak i płatnych) wynikach wyszukiwania, na wybrane słowa / frazy kluczowe wpisywane przez użytkowników w zapytaniu do wyszukiwarki."

I moja wypowiedź: "SEM to promowanie strony w internecie?? Ciekawe! Myślałem, że Search Engine oznacza tyle co Wyszukiwarka, czyli marketing w wyszukiwarkach! No, ale jeżeli dla Ciebie internet kończy się na wyszukiwarkach"

SEM to marketing wyszukiwarek a nie marketing internetowy."

Zarówno ja jaki i Wikipedia twierdzimy że SEM to marketing w wyszukiwarkach, a nie marketing w internecie - zmierz szerokość pojęcia wyszukiwarka i internet. To nie jest tożsame. Napisz gdzie moja wypowiedź i Wikipedia się różnią?

I kto tu nie zna podstaw w takim razie. Tym razem to Ty zacytowałeś wikipedię która jednoznacznie podważyła Twoje zdanie. Czyli filozoficznie - sam siebie podważyłeś LOL

Widział ktoś działania SEO na stronie mogą powodować jej zbanowanie?

Oj widział, widział, nawet dostał bana. I to niedawno. Więc prosze tu bajeczek i bzdur nie wypisywać.

edit:

SEM to marketing wyszukiwarek a nie marketing internetowy

a tutaj to można sobie podystkutować :rotfl: marketing wyszukiwarek zawiera się w internetowym, internetowy nie zawiera się w wyszukiwarkach ;) czyli SEM jest jak najbardziej marketingiem w internecie ;)

A generalnie to i tak tradycyjnie pewnie nic z tej dyskusji sensownego nie wyjdzie.

dymna.jpg

SEM to marketing wyszukiwarek a nie marketing internetowy

a tutaj to można sobie podystkutować :rotfl: marketing wyszukiwarek zawiera się w internetowym, internetowy nie zawiera się w wyszukiwarkach ;) czyli SEM jest jak najbardziej marketingiem w internecie ;)

A generalnie to i tak tradycyjnie pewnie nic z tej dyskusji sensownego nie wyjdzie.

Kwestia zmierzenia szerokości pojęcia. Pisząc marketing w internecie ma się na mysli internet - czyli wszystko co się dzieje online itp. A marketing w wyszukiwarkach to jest dział (sekcja, częśc) marketingu w internecie - czyli to nie jest ze sobą tożsame.

DUDE przy takiej ilość postów od wczoraj jeszcze nigdzie nie napisałeś co to jest black seo ciekawe dla czego ? bo nie wiesz ?

czy wiesz co to jest optymalizacja strony i co na nią sie składa ? wież mi nie ma w niej niczego czarnego , jeżli uważsz inaczej czekam na Twój wywód ?

DUDE przy takiej ilość postów od wczoraj jeszcze nigdzie nie napisałeś co to jest black seo ciekawe dla czego ? bo nie wiesz ?

czy wiesz co to jest optymalizacja strony i co na nią sie składa ? wież mi nie ma w niej niczego czarnego , jeżli uważsz inaczej czekam na Twój wywód ?

SEO to pozycjonowanie - wszyscy na całym ściecie używają terminu SEO jako pozycjonowanie. Bo ten termin wywodzi się od pozycjonowania onsite. Kiedyś (na początku) nie było działań offsite - kumasz czaczę? Termin został, a techniki pozycjonowania zdywersyfikowały na offsite!

Czy to w końcu do Ciebie dotrze? Jakie jest pochodzenie wyrażenia Search Engine Optymalization!

Póki co nie doczekałem się na Twój merytoryczny post. Nie wywracaj kota ogonem. Ja Ci napisałem co wg mnie jest black a co white. Masz to w poście na SEOMOZ. Napisałem Ci, że to jest moje zdanie na temat black/white. Co więcej - jest ono popraerte autorytetem, wiedzą ekspercką. Co w dużym opruszczeniu stanowi jakąś podstawę.

Ty mi napisz dlaczego nie mam racji. Póki co to wszystko wywracasz do góry nogami, a z Twojej strony nie padło ani jedno mądre merytoryczne zdanie.

DUDE - po pierwsze

jesteśmy w Polsce tutaj klient jak szuka w wyszukiwarce to szuka SEO ? czy pozycjonowanie ?

to oznacza web position ma zachodzie ????

nie mów wszyscy bo wszystkich nie reprezentujesz

kolejny post i w dalszym ciągu nie powiedziałeś co to jest balck SEO - bo po ptostu nie wiesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności