Skocz do zawartości

SEO, Black SEO , White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Xann a jak odniesiesz się do:

1)

Pozycjonowanie kiedyś (na początku) w całym zakresie zawężało się do działań onsite - i nazwano to optymalizacja (SEO). U nich ten terin został, ale Polak mądrzejszy i mu nie pasowało i nazwał to pozycjonowanie (bo kiedy SEO przyszło do Polski - forum z 2004 roku to już znane były techniki offsite). Na świecie nie jest rozpowrzchniona terminologia web positioning w takim stopniu jak SEO.

Ale kiedy piszemy black hat SEO - i zapożyczamy cały zwrot anglojęzyczny to jasnym jest, że w tym kontekcie SEO znaczy dokładnie tyle co POZYCJONOWANIE - bo oni SEO używają w tym zanczeniu, a cały zwrot jest zapoczyczeniem!

Z czego jednoznacznie wynika, że SEO (z ang) = pozycjonowanie (po polsku)

2) Tego, że sam sobie zaprzeczyłeś pisząc, że SEM to marketing w internecie, a później podając źródło, które zaprzeczyło Twojemu stanowisku i gdzie było napisane czarno na białbym, że SEM to marketing w wyszukiwarkach?

Jak zawsze pomajasz to co dla Ciebie nie wygodne. Kolejny raz.

Czekam na Twoje odniesienie się merytoryczne do Tych dwóch punktów z tego postu... Pewnie nie odpiszesz metyrotycznie bo to jest dowód (wywód na punkt 1) na Twój brak kompetencji.

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj Tomaszek czepiaszsie i tyle.

W wyniku że tak powiem ewolucji wiele pojęć straciło dziś na znaczeniu i praktycznie jest tylko w teorii. To całe , białe ,czarne żółte i tak dalej jest i będzie , ale już bardziej jako wspomnienie muzealne. Jednak wiele ludzi nie bierze tego pod uwagę, że algorytm jest coraz "sprawniejszy"

i radzi sobie w 99 % z tymi złymi technikami co się stosowało kiedyś. Tylko ze nazewnictwo pozostało i ludzie co nie siedzą w tym głęboko nazywaj pewne rzeczy nadal tak jak kiedyś.

Choć i takie praktyki mogą być stosowane nadal (np: spamowanie w meta tagach ;) ) to algorytm już sobie z tym radzi i nie daje to efektów jak kiedyś.

Podam może przykład może trochę z innej beczki.

Do niedawna było wiele krzyku ze na przykład takie opisy gg to "duplikat content".

Dość niedawno Google podało ze nie jest to duplikat content, a sam duplikat content może występować jedynie w obrębie tej samej domeny, a nie całej sieci.

Mimo iż Google podało i napisało co i jak jest z DC wiele osób przeoczyło to nie wie nadal i stosuje dalej nazewnictwo pewnych rzeczy tak jak kiedyś.

Za przykład może posłużyć ten temat:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=75972

Gdzie już wiadomo było co to DC Mion nadal pisał tak

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=575297

Z tego wynika tylko ze wszytko ewoluuje rozwija się i pewne stwierdzenia pojęcia z czasem nie mają już znaczenia takiego jak kiedyś miały, choć pozostają nadal w języku i nazywają błędnie niektóre pojęcia.

Tak samo z tymi czarnymi, białymi czy szarymi technikami kiedys miały inne znaczeni i uzasadnienie bycia, jednak dzis już niewiel maja wspólnego z tym co kiedys one znaczyły.

no wreszcie się coś ruszyło huraaa

@'lukas24' - twierdzi że Black SEO to synonim niedozwolonych technik pozycjonowania , o ile się z nim zgodzimy to czy możemy wypunktowac co należy to tych niedozwolonych technik ? ktoś pomoże

@DUDE natomiast twierdzi : że jest to określenie na tę część środowiska SEO i pozycjonerów oraz firm zajmujacych się pozycjonowaniem stron, które w swych działaniach wykorzystują techniki spamerskie (czyli Black Hat SEO)

mamy dwie różne interpretacje

Widzicie Panowie próbuje ujednolicać to pojęcie bo wy obaj twierdzicie rózne tezy , wiec może jakoś dojdziemy do porozumienia u ustalimy jedną wspólną ?

Marketing internetowy dla firm

Gdzie tak napisałem. Przekręcasz wszystko.

Ponadto gdzie odpowiedź merytoryczna na moje pytanie? Co, niewygdne to pomijasz, huh?!

Także Twierdzę, że Black hat SEO to techniki, a nie ogół pewnej grupy ludzi. Uważaj co piszesz... Pod linkiem, który zamieściłem w tym wątku dwa razy, było odniesienie do technik. Nawet wymienionych z nazwy.

https://www.seomoz.org/img/upload/scatterplot-seo-tactics.gif

Gdzie tak napisałem. Przekręcasz wszystko.

Sorry pomyliło mi sie fakt to Lukas napisał dwie przeciwstawne teorie ciekawe ktora jest prawdziwa ?

Także Twierdzę, że Black hat SEO to techniki,.....

czy możesz powiedzieć jakie to techniki ????? proszę wypunktuj żebyśmy mieli jasność o czym mówisz

czy możesz powiedzieć jakie to techniki ????? proszę wypunktuj żebyśmy mieli jasność o czym mówisz

Po raz czwarty: https://www.seomoz.org/img/upload/scatterplot-seo-tactics.gif

Mam Ci namalować to w innych kolorach, może na czarnym tle będzie lepiej?

Xann i zauważ, że oni używają SEO również przy technikach off-site. Dla amerykanów SEO to jest to samo co u nas pozycjonowanie. A przypominam, ze to zwrot zapożyczony od nich, czyli SEO = pozycjonowanie.

A nie jakieś głupie SEO = optymalizacja, pozycjonowanie = pozycjonowanie, które Ty wymyśliłeś.

1)

Pozycjonowanie kiedyś (na początku) w całym zakresie zawężało się do działań onsite - i nazwano to optymalizacja (SEO). U nich ten terin został,

unas ten termin TEŻ został i tyczy się optymalizacji strony

ale Polak mądrzejszy i mu nie pasowało i nazwał to pozycjonowanie (bo kiedy SEO przyszło do Polski - forum z 2004 roku to już znane były techniki offsite).

optymalizacja - onsite

pozycjonowanie - offsite

dlatego mamy pozycjononianie i optymalizcje

Na świecie nie jest rozpowrzchniona terminologia web positioning w takim stopniu jak SEO.

web positioning na świecie to web positioning

Ale kiedy piszemy black hat SEO - i zapożyczamy cały zwrot anglojęzyczny to jasnym jest, że w tym kontekcie SEO znaczy dokładnie tyle co POZYCJONOWANIE - bo oni SEO używają w tym zanczeniu, a cały zwrot jest zapoczyczeniem!

pierwszy raz słysze - ciekawa jest ta Twoja interpretacja nadal nie mówi co sie kryje za tym blac hat seo

2) Tego, że sam sobie zaprzeczyłeś pisząc, że SEM to marketing w internecie, a później podając źródło, które zaprzeczyło Twojemu stanowisku i gdzie było napisane czarno na białbym, że SEM to marketing w wyszukiwarkach?

Co by nie było powtorze jeszcze raz - SEM szreg czynności składających sie na promowanie strony w internecie, wyszukiwarkach - takich jak linki sponsorwane , kampanie banerowe , pozycjonowanie , reklame szeptana i wszyskoc co sie sklada na promowanie strony

chciałbym żebyś wypunktował to co ty uważasz za technik black seo

rzekoma "reklama szeptana", czy marketing szeptany i kampanie bannerowe to SEM?

To zapytaj jakieś SEMowca czym jest SEM?

A jeżeli nawet jakiś portal w ramach swojej wyszukiwarki pozwala na bannery to z pewnością nie w obrębie wyników wyszukiwania (SEO i PPC) - tym jest SEM = to SEO + PPC

Widzisz, wystarczy torchę szczegółów i wychodzi Twój totalny brak kompetencji.

A po raz piąty za black hat SEO kryją się techniki wyszczególnione na tym obrazku pod poziomą krechą https://www.seomoz.org/img/upload/scatterplot-seo-tactics.gif

Czy to takie trudne kliknąć w link? Wiesz wogóle co to jest link? Bo po poziomie Twoich wypowiedzi zaczynam wątpić.

Po raz czwarty: https://www.seomoz.org/img/upload/scatterplot-seo-tactics.gif

Mam Ci namalować to w innych kolorach, może na czarnym tle będzie lepiej?

Nie wiem czytałeś co napisałem wyżej, ale jak ten wykres ma się do dzisiejszej praktyki.

Co z tego jest jeszcze skuteczne , a co zostało tylko z nazwy??

Egipcjanie kiedyś twierdzili ze ziemia jest płaska i podobna mieli na to jakieś dowody, które obalił jakiś tam Kopernik :D

Podbie jak wyżej napisałem odnośnie DC wiele się zmieniło w tejdziedzinie po tym jak google napisało co to jest według nich DC, a niektórzy nadal pisza ze DC jest potrzegane jak dawniej.

TAK to SEM

zadziwiający jest brak Twojej wiedzy w tym temacie , a co gorszą wiem dlaczego boisz się przepisać tamte metody - bo ludzie by cie wyśmiali

Nie wiem czytałeś co napisałem wyżej, ale jak ten wykres ma się do dzisiejszej praktyki.

Co z tego jest jeszcze skuteczne , a co zostało tylko z nazwy??

Ej, a o czym my rozmawiamy?

O skuteczności? Czy o tym co jest etyczne a co nie jest?!

TAK to SEM

zadziwiający jest brak Twojej wiedzy w tym temacie , a co gorszą wiem dlaczego boisz się przepisać tamte metody - bo ludzie by cie wyśmiali

A czego tu się bać, już sie pod tym podpisałem. Co, nie rozumiesz i potrzebujesz tłumaczenia czy jak? Po prostu nie pisze czegoś co zostało juz napisane. Póki co wszyscy śmieją się z Ciebie...

Powiedział co wiedział... Rozumiem, że to wszystko co masz do powiedzienia? Moge już podsumowac ten wątek.

1. Xann nie wie co to jest SEM - Czyli marketing w wyszukiwarakch

(pomajam tutaj adsense (wyświetlanie reklam kontekstowych) i nie wnikam czym jest a czym nie jest, po prostu wyłączam to z dyskusji)

2. Xann jest totalnie nikompetentny i nie wie co to jest SEO (pozycjonowanie) - w sensie nie zna zakresu SEO oraz znaczenia obecnego tego wyrażenia.

3. Xann nie potrafi odnieść sięmerytorycznie do żadnego eksperckiego zdania.

mam dalej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności