Skocz do zawartości

SEO, Black SEO , White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jest duża różnica - np taki onet nie pozwoli na kayword w linku.

Np takie płatne szanujące się katalogi nie przyjmą strona o niskiej wartości.

płatne katalogi to Black hat SEO

Dlaczego? Kryterium nie może być płatność lub nie.

Paid Directory Link Building - to nie wpis do płatnego katalogu, tylko płatne zlecenie katalogowania. Np oferty - dodanie do 2000 katalogów za X zł itp.

Gdzie dodajesz na ilość wpisów i głównie po kolejny link a nie dbasz o jakość wpisu.

Adder też się do tego zalicza - płacisz za system.

W dobrych płatnych katalogach, o kórych ja myślę - nie płacisz głownie za link (chociaż miło dostaćlink z anchorem) ale za obecność w katalogu.

Paid Directory Link Building - to nie wpis do płatnego katalogu, tylko płatne zlecenie katalogowania. Np oferty - dodanie do 2000 katalogów za X zł itp.

Gdzie dodajesz na ilość wpisów i głównie po kolejny link a nie dbasz o jakość wpisu.

czyli jeżeli manualnie ręcznie będę dodawał wpisy do 10 tys katalogów jest OK ale jak tylko komuś za to zapłace to już czarne seo ?

No nie wiem czy inni się tu zgodzą

Adder też się do tego zalicza - płacisz za system.

W dobrych płatnych katalogach, o kórych ja myślę - nie płacisz głownie za link (chociaż miło dostaćlink z anchorem) ale za obecność w katalogu.

Jeżeli dostaniesz system tupu adder gratis albo sobie sam taki napiszesz i nie płacisz za niego to juz jest to białe seo

czy zauważyłeś ze nie ma tu różnicy ? bo google nigdy nie bedzie wiedziało czy dodawałeś recznie do 1000 katalogów czy przeleciałeś to adderkiem

Marketing internetowy dla firm

jsmp proste pytanie co to jest złe sąsiedzto ? potrafisz odpowiedzieć ? jakie to są linki z złego sąsiedztwa ?

Xann, trudno się rozmawia z kim kto nawet nie czyta cudzych odpowiedzi.

Polecanie (linkowe) farmy lub strony solennie nagrodzonej banem, można nazwać linkowaniem do złego sąsiedztwa.

Linkowanie do stron zbanowych lub na których wiemy, że treści są niezbyt warte merytorycznej jakości... Tak, samo jak nie chcemy by głos był oddawany a chcemy opisać jakąś stronę stosującą nieetyczne metody pozycjonowania, to należy używać nofollow. Zgadnij czemu? Bo to oznacza, że nie polecasz tej strony nikomu, nawet wyszukiwarkom mówisz: "To coś nie tak, z tym serwisem" lub, że link jest opłacony (ale wiemy jak z tym jest ;) )

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

czyli jeżeli manualnie ręcznie będę dodawał wpisy do 10 tys katalogów jest OK ale jak tylko komuś za to zapłace to już czarne seo ?

Tak, bo manualnie zajmie Ci to wieki ;) Automatem chwilkę. widzisz różnice ?

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Nie ważne czy linkuejsz płatnie czy nie. Liczy się masowość działania (w 99,9% - płatne w jakiś sposó;) - no chyba, że jesteś masohistą i dodajesz to 10 tys katalogów ręcznie. Zajmie się to ile, rok?

Liczy się unikalnosć wpisów, etyczność, jakość katalogów, i charakter dodawania wpisów, cel.

jsmp co to jest linkowa frama ? od ilu linków na stronie to frama ? a do ilu jeszcze nie ?

z takimi pytaniami to zapraszam do Google. albo udajesz mało doinformowanego albo rzeczywiście taki jesteś. Nie ma sztywnych standardów określonych przez Google. Nie spotkasz się z informacją że xx linków to cacy, a xx+1 to beee.

Kurs pozycjonowania

banner5.png

a jasne czyli farma linków to farma linków ;) i nie waże czy 5 czy 500 ;) dobry jeteś

mówilem Ci jak nie wiesz co oznacza dana hasło to go nie użyaj po co używasz coś czego nie wiesz co oznacza ?

.... (w 99,9% - płatne w jakiś sposó ;) - no chyba, że jesteś masohistą i dodajesz to 10 tys katalogów ręcznie. Zajmie się to ile, rok?

zatrudniam ludzi do katalogowania stron, są bardzo tani bo urząd pracy za nich płaci dodanie do 1000 katalogów zajmuje im 3-5 dni

Jak widzisz stosuje tutaj białe seo dodając do olbrzymiej ilośc wartosciowych katalogów

Liczy się unikalnosć wpisów, etyczność, jakość katalogów, i charakter dodawania wpisów, cel.

Liczy się dla kogo ? bo na pewno nie dla wyszukiwarki w przeciwnym razie opisy GG czy bazy piosnek nie miały by prawa bytu

jsmp co to jest linkowa frama ? od ilu linków na stronie to frama ? a do ilu jeszcze nie ?

Widzę, że jesteś specjalistą od zadawania pytań od kiedy coś się zaczyna i żądania od kogoś definicji na tej podstawie. Może sam spróbujesz?

To od ilu linków zaczyna się farma linków a może tych farm nie ma?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Xann, To że konkretna wytyczna NIE jest upubliczniona nie oznacza że nie istnieje. Jak by powiedziano, że to jest xx linków i więcej nie, to każdy miałby na maxa xx-1. To jest zależne od tego do jakich stron linkujesz...

W takim razie, wrzuć na swoją stronę 100, na inną 200 a na inną 300 linków zewnętrznych. Zobacz co się stanie. Dopóki nie przeprowadzisz testów nie podważaj oficjalnie przyjętych pojęć i nie ogłaszaj ich "niebyłymi" w świecie SEO.

Jak widzisz stosuje tutaj białe seo dodając do olbrzymiej ilośc wartosciowych katalogów

Nie, nie stosujesz WSeo, bo zapominasz o tym, by linki zdobywać systematycznie a nie z dnia na dzień nie wiadomo ile.

No cóż, dalsze dyskusje chyba nie mają sensu bo Ty masz swoją zupełnie inną wizję SEO. Kompletnie rozbierzną z tym co o SEO piszą specjaliści z branży, co o seo piszą publikacje i różne książki. Gratuluje swojej własnej wizji, jednak Xann nie wiem, czy wiesz, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni... Tak jedna wizja, Twoja dodajmy, całego seo i tego co w nim odkryto, udowodniono, potwierdzono NIE zmieni...

Hmm, podsumujmy, w jednym wątku zaprzeczyłeś już tylu wątkom związanym z seo, że aż głowa boli:

- nie istnieje black seo

- nie istnieje coś nazywanego złe sąsiedztwo

- unikalna treść nie jest ważna

Tyle SeoHerezji w jednym wątku nie widziałem...

bogdansenator, Xann to SeoHeretyk. Podważa wszystko co w seo ustanowiono, udowodniono. Cóż tu dyskutować...

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Xann, To że konkretna wytyczna NIE jest upubliczniona nie oznacza że nie istnieje. Jak by powiedziano, że to jest xx linków i więcej nie, to każdy miałby na maxa xx-1. To jest zależne od tego do jakich stron linkujesz...

Nie używam zasłyszanych zwrotów na które nie znam odpowiedzi - tobie też radzę .

Nie, nie stosujesz WSeo, bo zapominasz o tym, by linki zdobywać systematycznie a nie z dnia na dzień nie wiadomo ile.

powiem tak większej bzdury tutaj na PIO nie słyszałem , jak Boguś wypuści nowy super z bielizną i nagle wszyskie laski na blogach zaczną linkować do bajeranckiej bielizny to ma już spaloną domene bo nie zodybł tych linków systematycznie ? albo jakiś polityk załozy dziś swój blog opublikuje mega kontrowersyjny artykuł zaczna do niego linkować wszyskie portale cytując fragmetn to już ma spalony bolog bo nie zodbywal tych linków systematycznie

nie powiem mega bzdura jak na 3 miesiecznego eksperta SEO :)

Tyle SeoHerezji w jednym wątku nie widziałem...

@bogdansenator, wystarczy spojrzeć w Twoje posty żeby zobaczyć kto jest królem zadawania pytań - i to niedoścignionym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności