Skocz do zawartości

SEO, Black SEO , White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

jak Boguś wypuści nowy super z bielizną i nagle wszyskie laski na blogach zaczną linkować do bajeranckiej bielizny to ma już spaloną domene bo nie zodybł tych linków systematycznie ?

W dużym uproszczeniu chodzi Tomek o to, że Boguś dostanie z dnia na dzień 100 linków, a nie 100 milionów. Nasze automaty są po prostu za mocne i rżną się między sobą na wyższej płaszczyźnie, niedoścignionej przez zwykłego śmiertelnika. Powinieneś to wiedzieć.

A historia pokazała że jesteśmy takimi troglodytami, że nie powstanie porozumienie pomiędzy nami.

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
znowu zaczynasz. nie chodzi o to kto placi, nie chodzi o to jak to wdzi wyszukiwarka, tylko jak etyczne sa to działania.

prawie dobrze to powiedziałeś sęk w tym że wyszukiwarka tych "etycznych" w ogóle nie widzi , mało tego ona nawet ich nie rozróżnia.

Marketing internetowy dla firm

@bogdansenator, wystarczy spojrzeć w Twoje posty żeby zobaczyć kto jest królem zadawania pytań - i to niedoścignionym

Być może, ale nie zadaję ich raczej po czyimś pytaniu.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Xann, bijesz tu w inny czynnik - zupełnie kompletnie obcych sobie serwisów, z naturalnym linkowaniem. Takie blondi Panie wstawiają często linki byle jak, byle gdzie i byle kolorowiej :) To jednak co innego niż wwalone adderem 10 000 o tym samym anchoretext, desc i keyws, nie sądzisz ?

3 miesiecznego eksperta SEO

hmm, nie wiem skąd Twoje przekonanie o trzymiesięcznym stażu SEO, bo wiesz stawianie tez bez merytorycznej wiedzy to wróżenie z kuli szlanej... na jakiej podstawie określiłeś 3 miesiące? Na podstawie rejestracji na forum? A co to, punkt podbijania kart Seowców czy ki czort? Bez obrazy dla forum, ale na nim się nie zaczyna i nie kończy życie Seo ;)

żeby uciąć tą pieniaczą dyskusję, w której nie padają zbytnie argumenty i dowody na obalenie przyjętych jż w pozycjonowaniu definicji, powiem Ci coś co usłyszałem dosyć dawno od jednego SEO na blipie:

Ilu seo tyle zdań.
I tym miłym akcentem, powiem "tyle w tym temacie"... Temat można zamknąć, bo przekomarzanki niczego nowego do dziedziny SEO nie wniosą...

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

3 miesiecznego eksperta SEO

hmm, nie wiem skąd Twoje przekonanie o trzymiesięcznym stażu SEO, bo wiesz stawianie tez bez merytorycznej wiedzy to wróżenie z kuli szlanej... na jakiej podstawie określiłeś 3 miesiące? Na podstawie rejestracji na forum? A co to, punkt podbijania kart Seowców czy ki czort? Bez obrazy dla forum, ale na nim się nie zaczyna i nie kończy życie Seo ;)

znamy takich co latami zajmowali się SEO i na samym końcu przyszli się zapisać na PIO (np: George _UK) , dziwnym zbiegiem okoliczności założyłes swoj blog w ktorym waktycznie archiwum zaczyna się od czerwca , albe być może faktycznie szalałes na innych forach pozycjonerskich w pozostałej cześci świata - możesz pokazać ślad swojej działalności w SEO z wcześniejszego okresu?

Temat można zamknąć, bo przekomarzanki niczego nowego do dziedziny SEO nie wniosą...

wierz mi nie ty tu decydujesz co można zamkną a co nie i pewnie lata świetlne miną zanim zaczniesz decydować

powtorze moją radę do Ciebie - nie posługuj się określeniami których znaczenia nie znasz - głupio się potem trzeba się migać od odpowiedzi

Podsumowując całą dyskuję o ile mozna było założyć że istnieją czarne i białe techniki SEO o ile możemy założyć ze BLACK SEO to depozycjonowanie konkurnecji to nikt nie powiedział co to jest WHITE SEO ?

Czy WiTE SEO jest hasłem oznaczającym tyle co SEO ????

Moje podsumowanie wczorajszej dyskusji https://www.seoparty.net/news/artykuly/blac...ojec_branzowych

ps. linki w komentarzach są nofollow i w tym wypadku należa do While hat SEO wiec komentować ;-)

BLACK SEO to depozycjonowanie konkurnecji

Nie chce mi się czytać całego bzdurnego wątku, ale widzę, że doszedłeś do kolejnego ciekawego wniosku.

Xann, depozycjonowanie to czynności mające na celu obniżenie pozycji określonej strony WWW w wynikach wyszukiwania wyszukiwarek, Black Hat Seo to zestaw technik, które z założenia maja poprawić pozycję strony w wynikach wyszukiwania, a które są niezgodne z wytycznymi wyszukiwarek.

Te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym, że do depozycjonowania używa się technik black hat SEO.

Ciekawi mnie wpis na twoim blogu. Zacytuję: "WHITE SEO – nie mam zielonego pojęcia co oznacza". Xann, jak się czegoś nie wie to się nie pie....... głupot na lewo i prawo i nie tworzy własnego słowniczka tylko słucha i zapamietuje. DUDE i kilku innych ludzi wyjasnili Ci o co biega w tych pojęciach. Postaraj się zapamiętać lekcję.

znamy takich co latami zajmowali się SEO i na samym końcu przyszli się zapisać na PIO (np: George _UK) , dziwnym zbiegiem okoliczności założyłes swoj blog w ktorym waktycznie archiwum zaczyna się od czerwca , albe być może faktycznie szalałes na innych forach pozycjonerskich w pozostałej cześci świata - możesz pokazać ślad swojej działalności w SEO z wcześniejszego okresu?

Ale kto Ci powiedział, że musiałem szaleć? Po drugie, czy bycie na forum == start Seo podbojów? Masz mylne pojęcie, jakoby pisanie gdzieś, czegoś, coś oznaczało bycie, a nie robienie tego Nie bycie SEO.

Temat &Blog: żeby zacząć o czymś pisać, trzeba się już na tym znać. Tak jak kiedyś powiedziano, że żeby napisać własną książkę trzeba przeczytać z 1000 cudzych ;)

Piszesz o handlu linkami, a dobrze wiesz, że google tego nie broni i nie zalicza do Black o ile są one opatrzone Nofollow'ami.

wierz mi nie ty tu decydujesz co można zamkną a co nie i pewnie lata świetlne miną zanim zaczniesz decydować

Na szczęście sugerować obsłudze serwisu może każdy użytkownik, a nie tylko ten, który nabija sobie takimi dysputami posty...

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Nie chce mi się czytać całego bzdurnego wątku, ale widzę, że doszedłeś do kolejnego ciekawego wniosku.

to radzę przeczytać ten wątek wówczas będziesz wiedział kto doszedł do takiego wniosku - człowieku jak nie wiesz nie pisz bo wychodzisz na głupka

Xann, depozycjonowanie to czynności mające na celu obniżenie pozycji określonej strony WWW w wynikach wyszukiwania wyszukiwarek, Black Hat Seo to zestaw technik, które z założenia maja poprawić pozycję strony w wynikach wyszukiwania, a które są niezgodne z wytycznymi wyszukiwarek.

Te dwie rzeczy nie mają ze sobą nic wspólnego poza tym, że do depozycjonowania używa się technik black hat SEO.

eureka przecież to są dwa różne terminy

Ciekawi mnie wpis na twoim blogu. Zacytuję: "WHITE SEO – nie mam zielonego pojęcia co oznacza". Xann, jak się czegoś nie wie to się nie pie....... głupot na lewo i prawo i nie tworzy własnego słowniczka tylko słucha i zapamietuje. DUDE i kilku innych ludzi wyjasnili Ci o co biega w tych pojęciach. Postaraj się zapamiętać lekcję.

wskaż palecem bo nie zauważyłem gdzie jest wyjaśnjione co to jest WHITE SEO ?????

kila radzę najpierw coś przeczytać zanim sie coś napisze nie wychodzi się na głupka

Ten wniosek wrzuciłem ja, Jarząbek ;)

a wniosek był z jakiejś tam poprzedniej dyskusji, równie "wartościowej" i "odkrywczej". Szukać mi się nie chce. Czy wniosek słuszny - średnio mnie to interesuje, zgadzam się z poglądem że pozycjonowanie dzielimy na skuteczne i nieskuteczne. I tyle.

dymna.jpg

Nie, nie stosujesz WSeo, bo zapominasz o tym, by linki zdobywać systematycznie a nie z dnia na dzień nie wiadomo ile.

powiem tak większej bzdury tutaj na PIO nie słyszałem , jak Boguś wypuści nowy super z bielizną i nagle wszyskie laski na blogach zaczną linkować do bajeranckiej bielizny to ma już spaloną domene bo nie zodybł tych linków systematycznie ? albo jakiś polityk załozy dziś swój blog opublikuje mega kontrowersyjny artykuł zaczna do niego linkować wszyskie portale cytując fragmetn to już ma spalony bolog bo nie zodbywal tych linków systematycznie

nie tak dawno, a może i dawno, ktoś z PiO w którymś z wczesniejszych tematów napisał, że miał strone chyba o Gruzji, nie pamiętam o co konkretnie latało, ale potem miał miejsce ten konflikt z rosją i do jego strony z dnia na dzień nagle poleciało sporo BL (zakładam, że raczej były to porządne linki), z tego co pisał, to jego strona poleciała w kosmos za naturalne linowanie, tak, że ja bym się poważnie zastanowił nad wypuszczaniem jakiejś bajeranckiej strony... ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

.... tak, że ja bym się poważnie zastanowił nad wypuszczaniem jakiejś bajeranckiej strony... ;)

no widzisz i tak źle i tak nie dobrze , ;) panowie być może dla niektórych tutaj pozycjonowanie dzieli sie na białe i czarne

dla mnie od zawsze dzieliło się na skuteczne i nie

wy wybierzcie sobie sami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności