Skocz do zawartości

Połowa tych katalogów to mam takie wrażenie,

wyciorex

Rekomendowane odpowiedzi

że jest przedłużeniem swojego za krótkiego "ego". Nie jestem pozycjonerem zawodowym i nie ładuje spamu ludziom do katalogów, opisy mam w plikach i wklejam je w okienka, regulamin czytam i jeśli wydaje mi się, że go nie spełniam to nie zajmuję czasu sobie i innym - przykład: jakiś tam katalog miał wymaganie, że opis ma być inny niż strona ma w meta - ok szanuję to, wspomniałem tylko na forum, że trochę to odstrasza ale dla pojedynczej strony można się pomęczyć.

Ale jak ktoś stawia katalog z darmowego skryptu, z pozmienianym jedynie kolorkami na świeżo kupionych domenach (przechwyconych że niby z PR) i kopiuje wszystko ze swoich pozostałych Zaplecz-umówmy się.

Użyszkodnik traci czas na rejestrację dodanie stron z opisem (średnio 400-600 znaków więc nie jakiś krótki) ładuje sklep, który w sieci jest od 3 lat w kategorie, które w ogóle są porażką bo jest ich 6 na krzyż (katalog ogólny) i ciężko się dopasować. Jest chyba pewnym nieporozumieniem jeśli goście odrzucają wpisy 4 razy lepiej prezentujące się niż katalog, do którego ktoś się próbuje dobić.

Reasumując - połowa katalogów z tego forum jest rewelacyjna, pod każdym względem zarówno skryptu, grafiki, SEO no i właścicieli, którzy dbają z rozsądkiem

o swój dobytek, ale reszta chyba zjadła swój własny ogon (debilne kasowanie, odrzucanie, sms tylko za co, sms'a to mogę wysłać np zgredowi ale nie dzieciakowi z cienkim mini). Chyba trzeba będzie zrobić jakiś ranking Polecanych i Nie Polecanych katalogów, gdzie te drugie oczywiście będą dodawane bez jakichkolwiek linków jako ostrzeżenie -nie trać czasu.

Nie musicie mnie bluzgać, traktujcie ten post jako moje odreagowanie co niektórych osłów

Pozdrawiam i życzę więcej cierpliwości niż ja mam ostatnio

Reasumując - połowa katalogów z tego forum jest rewelacyjna, pod każdym względem zarówno skryptu, grafiki, SEO no i właścicieli, którzy dbają z rozsądkiem

o swój dobytek, ale reszta chyba zjadła swój własny ogon (debilne kasowanie, odrzucanie, sms tylko za co, sms'a to mogę wysłać np zgredowi ale nie dzieciakowi z cienkim mini).

Aż połowa Twoim zdaniem - optymista z Ciebie ;)

W mojej liście VIPów mam niecałe 150 katów a staram się być na bieżąco :rotfl:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wszystko zależy jaką stronę katalogujesz...

Dawałem porządną stronę -> wszyscy brali

Daję katalog -> wywalają i piszą, że niezgodne z regulaminem... A w regulaminie nic nie ma czego bym nie spełniał... I jak tu dbać o swoje dzieła?

Spółki | Prawo | Sąd

ja nie mam VIP listy ;)

Korzystam ze spisu Mar-a ... VIP lista u niego jest dla mnie wystarczjąca ;) ograniczam się do 20 katalogów ;) ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

hmmm ja tam u siebie też regulaminu nie mam, nad formularzem dodania jest kilka wskazówek i tyle...

jak mi się opis i stronka podoba to dodaje od razu, ale widząc że cały opis sklepu składa się z nazw produktów po przecinku od razu takie coś leci :)

Czasami patrze też na ilość użytkowników i tematów na forach ale to tylko w tym przypadku...

na szczęście na razie mam 2 na utrzymaniu ;)

tzn. jeden z nich jeszcze tutaj nie dodany bo czeka na szerszą indeksację i podlinkowanie :)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

hmmm ja tam u siebie też regulaminu nie mam, nad formularzem dodania jest kilka wskazówek i tyle...

jak mi się opis i stronka podoba to dodaje od razu, ale widząc że cały opis sklepu składa się z nazw produktów po przecinku od razu takie coś leci :)

Czasami patrze też na ilość użytkowników i tematów na forach ale to tylko w tym przypadku...

na szczęście na razie mam 2 na utrzymaniu ;)

tzn. jeden z nich jeszcze tutaj nie dodany bo czeka na szerszą indeksację i podlinkowanie :)

Psik - padł Ci serwer? Ani jeden, ani drugi kat nie chodzi...

Wczoraj na hostingu jakieś prace były (glowanet) dzisiaj już wszystko chodzi...

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności