Skocz do zawartości

Nie psują wam się oczy?

Tomahawk

Rekomendowane odpowiedzi

laserem nie - zalezy od wady. jesli masz astygmatyzm to kaplica.

zalezy to rowneiz od budowy oka ... no u mnei akurat lasik nie rpzejdzie - taka uroda budowy oczu ze eni wolno sie zabrac za operacje. dodatkowo +4,5 na kazde ;) jak to mowią: denka od alpagi nosze :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
laserem nie - zalezy od wady. jesli masz astygmatyzm to kaplica.

Niekoniecznie kaplica. Ja jestem astygmatykiem i okulista uświadomił mnie ,że operacja jest jak najbardziej możliwa z tym ,że trzeba mieć min. 21 lat gdyż właśnie wtedy niby oko przestaje rosnąć czy jakoś tak ;)

LASIK - Laser Assisted In Situ Keratomileusis

Zabieg przeprowadzany jest w znieczuleniu miejscowym

(ť krople do oczu Ť).

Pierwszy krok to stworzenie ochronnej przesłony - cienkiego listka zewnętrznej części rogówki przy użyciu urządzenia zwanego mikrokeratotomem.

Następnie wiązka lasera modeluje wewnętrzne warstwy rogówki z dokładnością do jednej setnej milimetra zgodnie z precyzyjnymi pomiarami komputerowymi przeprowadzanymi przed i w trakcie zabiegu.

W zależności od rodzaju wady promień lasera spłaszcza powierzchnię rogówki (krótkowzroczność), uwypukla ją (dalekowzroczność) bądź też czyni bardziej kulistą (astygmatyzm).

Ostatni etap zabiegu to precyzyjne umiejscowienie wytworzonej wcześniej osłony w tym samym miejscu - nie ma potrzeby zakładania szwów.

Źródło: Intermedica.pl

u mnie -1,5 wada:) z daleka to tragedia. Ale nosze soczewki więc daje radę. Polecam do przemywania oczów: sól fizjologiczną ( za grosze w aptekach) a naprawdę pomaga przy długim siedzeniu przy kompie lub troszkę droższe; Krople Eyeye Hydraclair ( 15-18pln)

Bylem u okulisty i stwierdzil

- wada +0,5

- astygmatyzm

- przewlekle zapalenie spojowek

dostalem recepte na okulary, 3 rodzaje kropelek i masc oraz przepis na przemywanie powiek zeby zmniejszyc dzialanie gruczolow lojowych w powiekach. 2 dzien kuracji i juz duza poprawa - oczy coraz mniej bola, znika przekrwienie i widze ze sa coraz bielsze :)

Ze trzy lata temu poszedłem do nowej firmy - ****graf - i dali mi tam taki brzęczący, pstrykający, CMYKający monitor. Pół roku się doprosić porządnego nie mogłem (jakoś nie miałem serca zepchnąć go przpadkiem ze stołu czy podlać kawą). Po pół roku pojawiły mi się dwie takie czarne plamki na lewym oku i do dziś nie zniknęły. Byłem z tym u okulisty a ten beszczelnie "zdarza się". więc trzeba chyba do tego przywyknąć, chyba taka choroba zawodowa.

i okulary tu nic nie pomogą

------------------------------------

------------------------------------

macie gdzieś jakieś wskazówki co do prawidłowego wyregulowania monitora - wysokość, odległość itd? Chętnie poczytam, ale nie mogę konkretnych informacji znaleźć - kiepsko radzę sobie z google...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

+1 i + 1,5 efekt 6 lat przed kompem , najgorzej teraz mam na strzelnicy bo jak założe okulary to jest ok na blizszy dystans na daleki powyżej 50m kicha , jak zdejme to dalej wszystko cacy na ostro ale kuźwa muszka i szczerbinka niewyraźna i d**a zbita , tak samo jak jade na ryby to bez pieprzonych okularów przynęty nie założe i tak na okrągło mnie już to wkur*** na maxa raz zdejm raz załóż te okulary ehhh ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@gniotek: proszę bardzo

https://klub.chip.pl/lipka/praktyczne/zdrowie.htm

A co do oczu to chyba trochę są też predyspozycje. Ja po 20 latach przy kompie nie mam żadnych problemów (póki co), co prawda zaczynam zauważać że pewne rzeczy już widze gorzej niż kiedyś (np bardzo odlegle napisy teraz juz ni chu chu ;) ), ale to chyba kwestia tego ze po 30-tce czlowiek zaczyna odupadac :dirol:

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności