Skocz do zawartości

subdomena

klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zrobic sobie strone na subdomenie i pytanie czy dobrze jest tak robic.

Czy google bedzie traktowala taka strone jako zupelnie osobna?

przykład:

xxx.pl - domena

xxx.xxx.pl - subdomena inna strona zupelnie, chce zeby google ja traktowalo jako zupelnie inna strone.

Jak to zrobic?

Nasza firma oferuje Klimatyzacja katowice i na śląsku.

Xann napisał(a):
a dlaczego google ma ją traktować inaczej ? niż supełnie inną stronę ?

nie wiem, wydaje mi sie ze traktuje subdomeny jako "podstrony" głownej strony, myle sie?

Nasza firma oferuje Klimatyzacja katowice i na śląsku.

Paweł, nie wprowadzaj młodziakowi zamętu.

Klimatyzacja - z rok temu był news, że w pewnych okolicznościach subdomeny miały być traktowane jako podstrony, dotyczy to w szczególności serwisów na ewidentnym wildcardzie, gdzie subdomena przekazuje parametr, a poszczególne podstrony poszczególnych subdomen linkują pomiędzy sobą tak, jak byłby to ten sam serwis z różnymi podstronami. Mimo to, serwisy na wildcard (automatycznych subdomenach) mają się dobrze i taka optymalizacja (pomijając zżeranie zasobów serwera) jest b. korzystna.

Jeżeli chcesz aby subdomeny były traktowane jako inne serwisy, możesz po prostu je oddzielnie pozycjonować, zapewniając inną treść i szablon oraz inne źródła linków, przy czym i tak będzie Ci trudno wbić domenę i subdomenę na tą samą frazę.

Pozdrawiam, J.

jez napisał(a):
....

Jeżeli chcesz aby subdomeny były traktowane jako inne serwisy, możesz po prostu je oddzielnie pozycjonować, zapewniając inną treść i szablon oraz inne źródła linków, przy czym i tak będzie Ci trudno wbić domenę i subdomenę na tą samą frazę.

....

może i trudno, nie wiem nie znam się, ale często widzę domene i subodmene na tą samą frazę https://www.google.pl/search?q=meble&ie...lient=firefox-a nie mówiąc ze sam tak robie

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności