Skocz do zawartości

Skąd Internet?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ;)

Rozglądam się za nowym dostawcą Internetu - obecnie mam neta z kablówki, ale usługi są od Multimedii. Po prostu skończyła się promocja i przyjdzie płacić 78zł za 512 kilobitów/s...

Wymagań nie mam dużych - 512-1024 kilobitów za 50-65zł. Ważne by były niskie pingi (aktualnie mam 40-65ms do serwerów niemieckich i francuskich), bo gram w grę Urban Terror. Dobrze by było jakby Internet nie był awaryjny ;)

Co do lokalizacji - mieszkam w Chełmży (niedaleko właściciela hitme.pl :P), 20km od Torunia.

Mam dostęp do linii telefonicznej, jednakże jest plan "socjalny" (bo wszyscy mają komórki...). ;)

Możecie coś doradzić? :)

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A TP nie jest przejmowane w całości przez Orange i teraz właśnie niechętnie buduje nowe linie? Chociaż może coś się ostatnio pozmieniało.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

I nie będzie ich to interesowało, że plan jest socjalny.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Parę tygodni temu przedłużałem neostradę i oczywiście netia do mnie dzwoniła. Pakiet (telefon i internet) mieli taniej o 3-4 zł ale mieli w abonamencie sporo darmowych minut, ze względu na to że u nas praktycznie się nie dzwoni ze stacjonarnego i neostradę mam sprawdzoną pod względem jakości to pozostałem przy TP.

O internecie na liniach i centrali TP słyszałem że w razie awarii technicy TP się nie spieszą z naprawą :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

A drogą radiową ? U mnie jest dostępny net np. 7Mbit/7Mbit (symetryczny) za 150zł / mc. A podkreśle, że mieszkam na bocznej dzielnicy gdzie są domki i kablówka raczej nie dociera. Wiec mam albo neostrade/netie albo z 3 operatorów radiowych (ceny atrakcyjne).

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Tak, Netia to dobry wybór. Kiedyś miałem Netię, ale tylko i wyłącznie z uwagi na lepszą ofertę, przerzuciłem się na UPC. Awaria u mnie była raz przez rok, zadzwoniłem do ich obsługi technicznej, czekałem kilka minut i poinformowano mnie, że to jakaś większa awaria i Internetu nie ma u większej liczby osób, ale wszystko zostanie jak najszybciej naprawione. No i naprawili następnego dnia. Nie ma dużych spadków, zwykle trzyma się w okolicach tego co zamówiłeś. Ja nie wiedzieć czemu przez pierwszy miesiąc (albo nawet dwa? nie pamiętam) miałem dwa razy szybszy Internet niż zamówiłem. Z czystym sumieniem polecam tą firmę.

Zainteresuj się usługą Era internet stacjonarny. Taniej niż standardowo w Netii, działa na linii TP - także w planie socjalnym i jest promocja "Nawet rok abonamentu za 1zł". Jakość praktycznie taka sama jak w każdym ADSL-u czyli w większości przypadków max. prędkość z umowy.

https://www.era.pl/pl/indywidualni/uslugi-p...net_stacjonarny

Przed zakupem sprawdź w Netii czy na twojej centrali nie ma uwolnionej pętli abonenckiej (LLU), podobno Netia oferuje w takich przypadkach jeszcze tańszy i szybszy internet bez konieczności posiadania abonamentu telefonicznego, czyli mógłbyś całkowicie zrezygnować z telefonu (np. na rzecz VoIP).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności