Skocz do zawartości

Skąd Internet?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie mam problem z wyborem operatora do lokalu firmy. Zastanawiam się nad mobilnym, ale nie wiem czy to rozsądny wybór.

Ceny rozsądne, ale te ograniczenia transferu...

Mieszkam na zadupiu i w domu mam neo. Zastanawiałem się kilkukrotnie nad zmianą na netię, ale jako były sprzedawca tele 2 wiem, że linie tepsy + inny operator oznacza problemy. Warto zapłacić kilka złotych więcej, aby mieć święty spokój.

Pewnie w firmie będę miał kolejną neostradę.

Ps. Chełmża fajne miasto, mam tam kilku kolegów ;) Wielokrotnie grałem tam w szachy.

linie tepsy + inny operator oznacza problemy

Też do takiego wniosku dochodziłem - są chyba opłaty za utrzymanie linii - 12zł m/c czy jakoś tak...

Wielokrotnie grałem tam w szachy.

Grałeś w najbardziej rasistowską grę na świecie? ;)

Właśnie mam problem z wyborem operatora do lokalu firmy. Zastanawiam się nad mobilnym, ale nie wiem czy to rozsądny wybór.

Mieszkam na zadupiu i w domu mam neo. Zastanawiałem się kilkukrotnie nad zmianą na netię, ale jako były sprzedawca tele 2 wiem, że linie tepsy + inny operator oznacza problemy.

Jeśli jest wybór - mobilny czy stacjonarny, to wybierz stacjonarny. Zmiana operatora z TP na alternatywnego wcale nie musi oznaczać problemów, tylko trzeba się przygotować na 2-4 tygodnie przerwy, bo tyle zazwyczaj trwa zmiana. Później w 95% przypadków nie ma różnicy w działaniu łącza.

Piszę to, bo często ludzie narzekają że Neostrada jest droga i pakują się w jakieś rozwiązania bezprzewodowe, które na ogół zawsze są gorsze od kablowych, zdecydowanie bardziej opłaca się obniżenie kosztów poprzez zmianę operatora kablowego.

Warto zapłacić kilka złotych więcej, aby mieć święty spokój.

Na takim myśleniu wyrosła mafia..

czy tepsa + inny operator to problemy to może nie takie pewne. faktycznie na początku może być ale jak już załapie to jest ok. ja jakiś czas temu przechodziłem z tp do netii. problem na początku był tylko taki, że tepsa podłączyła mnie do zepsutego portu i zanim netia z tp do tego doszły minęły jakieś 2 tygodnie.

problem jest tylko jeden. obecnie jak bierzesz netie to najlepiej od razu kupić u nich ten router wifi bo później to tylko kolejne wydatki. ja się nie zorientowałem jak to dokładnie wygląda z ich modemem i się wpakowałem :/

od nich dostajesz takie fajne pudełeczko, przez które cała sieć w domu/biurze musi iść - czyli te wszystkie kable co mamy w ścianie jak mieliśmy tp i w kilku pomieszczeniach mieliśmy gniazdko możemy sobie zamurować :P no chyba że wyciągniemy kawałek kabla ze ściany w miejscu gdzie przychodzi linia z zew. i podłączymy do pudełka

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Łącze to nie tylko cena, prędkość i transfer. Mobilny internet to o wiele wyższe pingi - przy przeglądaniu stron to może nie przeszkadza, ale pracując na przykład przez SSH opóźnienia mocno drażnią :)

Mobilny internet tylko, jeśli zamierzasz wykorzystać jego mobilność. Do biura zdecydowanie coś innego.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

• 4 tygodnie później...

Wszystkie TP, Netie, UPC można sobie wsadzić... w różne miejsca.

Polecam za to Dialog telecom. Mam internet u tego providera już jakieś... no już teraz nie wiem ile, ale kupe lat.

Nigdy nie miałem na co narzekać. Co prawda moge mieć max. łącze 2Mbit (taka centralka w pobliżu) no ale na razie większego nie potrzebuję.

Jeśli ci jakieś urządzenie padnie, na drugi dzień masz już nowe zamontowane (ostatnio mój modem szlag trafił, tzn. piorun).

Nie pytają co się stało, dlaczego się stało, z czyjej winy. Monter przyjeżdża, wymienia, podpis, do widzenia. Oczywiście nic nie płacisz, nawet za dojazd.

Więc jeśli masz możliwość, to się nie zastanawiaj.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Oo... a ktokolwiek wie coś więcej o nowej ofercie UPC Fiber Power 120 Mb/s ?

Ciekawe jak to w praktyce wygląda ;)

pewno ok, mam od nich 15 Mb/s bardzo dlugo, wczesniej mialem 10 i wszystko smiga, zero awarii, mysle ze najlepszy dostawca netu na rynku bo tv to maja kiepskie

Mam podobne zdanie, instalacja - 5 minut, a szybkość zazwyczaj ponad normę.

Teraz jest sporo konkurencyjnych ofert na rynku, ostatnio upc zaszalalo wprowadzajac 120 mbit, fakt, ze na razie to glownie marketingowy chwyt, no ale wiesc sie niesie. Za dwa dni za to bedzie nowa nesotrada, 10 i 20 megabitow. Takze z zakladaniem lacz jeszcze 2 dni sie wstrzymajcie. A co do tego czy tp, czy inny operator na linii tp, to ja jednak bym wolal umowe z wlascicielem lacza, nie z najemca. Po co brac jeszcze jednego posrednika?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności