Skocz do zawartości

Z: Trifoli.com

marioSQL

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, ja pod strony zapleczowe mam kilka serwerów dedykowanych - na każdym po kilka tysięcy unikalnych stronek, które mają po 10-15 artykułów (mówię o zapleczu nie pod swl - bo ze stałych nie korzystam, ponieważ nigdzie nie ma wygody w stylu "gdzie pojawi się mój link"). Te kilka serwerów mają 5 IP - tym pozycjonuję, a pozycje są zadowalające. Mam także około 250-300 kont wirtualnych lub vpsów, które mają różne IP lecz te strony linkują tylko do stron tych z kont dedykowanych. Podsumowując: zaplecze pod swl mają zróżnicowane IP w celu ominięcia "Google zbanowało wszystko po IP", a strony którymi pozycjonuję moje portale lub klientów mają tylko 5 IP. Tym chciałem podkreślić, że IP dla mnie nie ma znaczenia. Liczy się zawartość strony oraz jak jest linkowana.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann, nie twierdzę, że Good spam is a good spam mówi źle. Tylko jeżeli dobrze mi pozycje wskakują na 5 IP to po co mam dokupywać kolejne? Każdy pozycjonuje inaczej - ja dbam o unikalność i siłę zapleczówek, a nie o IP i przy tym na chwilę obecną pozostanę. Nie sądzicie, że za dużo kombinujecie w pozycjonowaniu?

....Tylko jeżeli dobrze mi pozycje wskakują na 5 IP .....

- jeżeli mi nie zbanowali do dziś webcitesa to znaczy ze jest niebanowalny ?

- powinieneś wiedzieć że jeżeli tobie się zindexowała wiki na 200 tys stron to znaczy ze każda wiki się tak indexuje ?

- wypozycjonowałem stronę tak dla jaj 20 stronami z opisami GG , skoro ja wy pozycjonowałem taką stronę samymi opisami GG to po co stawiać jakieś tematyczne zaplecze ?

- jeżeli mi SWL zafiltował stronę oznacza to że SWL filtrują strony ?

- mam na XXXX domen zainstalowany SWL i nie są w filtrze no to jak dostaje się tego filra czy sie nie dostaje ?

Jeżeli zrozumiesz to cu tu napisałem to bedziesz wiedział dlaczego wynika z ankiety na to czy IP ma znaczenie jest jednoznaczny na to że ma

Marketing internetowy dla firm

dlaczego wynika z ankiety na to czy IP ma znaczenie jest jednoznaczny na to że ma

Nie czytam już od dłuższego czasu dokładnie forum (z powodu dużej ilości pracy) ale z pamięci wiem, że młodym "pozycjonerom" na pytanie "Jak pozycjonować nową domenę" dużo osób odpowiada coś w stylu "linkuj ostrożnie, po kilka wpisów do katalogów dziennie". Większość tak odpowiadała co jest jednoznaczne, że dobrze mówili?

przy anonimowych ankietach jest problem, nie wiesz kto i dlaczego odpowiedział tak, a nie inaczej, wyniki ich powinne być brane więc jako ciekawostka, a nie argument w jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji ;)

IP stron zapleczowych przy namierzaniu zaplecza ma znaczenie, szczególnie ma to znaczenie przy stronach wrzucanych do SWL'i

IP stron z linkami BL do naszej strony ma znaczenie na geolokalizację naszej strony, choć nie wiem czy większego znaczenia nie ma tu akurat content na samej stronie niż IP

IP naszej strony może i ma jakiś znaczenie, ale mam strony na polskich serwerach, które są w serpach zagranicznych ustawiane z powodzeniem

biorąc powyższe IP ma jakieś znaczenie na pozycjonowanie, bo bez zaplecza, czy to pod swl czy to wyłacznie pod swoje strony, w przypadku wycięcia go, tracimy część linków (w przypadku swl mniej to odczujemy, chyba, że to nasze strony poleciały lub strony z linkami do nas)

nie wiem natomiast czy różne IP linków ma jakiś bezpośredni wpływ na pozycję samej strony, gdyby miało wtedy SWLami nie dopalało by się strony, a by się je nimi pozycjonowało, bo tam przecież chyba najłatwiej o zróżnicowane IP :P mogę też być nie na czasie i może dziś bielizne, opony itp pozycjonuje się swl'ami, linki z swli dopala się wpisami z katalogów i innych źródeła takich jak wartościowe linki z prywatnego zaplecza...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie mowilem, ze sie nie da miec zaplecza na jednym IP i ze linki z niego nie maja wartosci. Dla Google w pierwszej kolejnosci stoi to czy strona jest (w ich mniemaniu) wartosciowa dla uzytkownikow. Jesli zaplecze jest dobre, nie zduplikowane, polinkowane z glowa - wtedy jest spora szansa, ze nikt sie nie zainteresuje i nie zacznie 'gmerac' w tym glebiej. Zgodze sie tutaj z Xann'em. To, ze komus cos sie udalo i dziala to nie znaczy, ze to jest jedyna sluszna droga i ze inni sa bezpieczni. Sa tacy ktorym trzymaja sie automatycznie generowane zaplecza stworzone juz dawno temu a sa i tacy ktorym powylatywaly strony za 'lekkie naginanie' wytycznych Google.

EDIT: Co do MFA to jest to prawdziwa plaga. Google walczy z tym jak moze poniewaz traci sporo kasy. Obniza to jakosc content network a przez to reklamodawcy rezygnuja i uzywaja jedynie search network. Nie musze chyba dodawac, ze mowa tutaj o olbrzymich pieniadzach. Gdyby generowane strony mial dobre ROI to nikt by nie rozpaczal, niestety generuja one ruch i klikniecia ale poniewaz ruch nie jest stargetowany to i CPA idzie w gore. Soft generujacy takie strony automatycznie mozna kupic lub wynajac za grosze a jedna osoba jest w stanie stworzyc nawet kilkadziesiat stron dziennie. Co pierwsze zrobi edytor znajdujac jakis wygenerowany smietnik? Reverse IP i jazda :dirol:

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Kiedyś mówiono, że ziemia jest płaska i prawie wszyscy to twierdzili ! Powiem, więcej dla bezpieczeństwa nie płynęli "do krawędzi ziemi" bo lepiej nie płynąć niż płynąć i może zginąć.

Ale dla tych co jednak stwierdzili, że większość się myli - że jednak nie dość, że płynięcie "do krawędzi" nie przyniesie nagłego spadku w przepaść - to jeszcze odkrywa się nowe lądy i można nawet zyskać.

Ot tak, że nie zawsze większość ma rację ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

orginalny

Oryginalny? ;)

Temat wpływu IP na pozycjonowanie jest bardzo ważnym tematem i warto go poruszyć tym bardziej ze ma to znaczenie.

Każdy ma swoje zdanie i przy tym pozostańmy? Nawet jak byłby ważny to można zrobić swoje zaplecze na 1 IP, a po resztę zawitać do e-weblinka lub innego swla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności