Skocz do zawartości

Kradzione "zapleczówki"

KNS

Rekomendowane odpowiedzi

Też się plecam. Wszystko unikalne. Zrobiłem już wiele stron/zaplecz, w razie potrzeby mogę podać kontakt (gg, mejl) żeby zweryfikować to czy mówię prawde. Wszystkie teksty pisze sam albo w razie kiedy teksty są jakieś bardziej wymagające ktoś kto zna się na tym bardziej, i u tego kogoś mam pewność, że teksty są unikalne. Koszt strony z 14 podstronami + strona główna to około 45zł. Przy wiekszych ilościach (10szt - 10 % zniżki) rabaty. :)

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem problemu byłoby to, aby każdy kto potrzebuje takich zaplecz sam sobie pisał teksty i sam je robił, wtedy można uniknąć takich sytuacji, no ale jak wiadomo nie każdy ma na to czas - i tu pojawia się problem. Może dobrym pomysłem było by też podpisać jakąś umowę? Że np. wykonujący takie zaplecze nie będzie rozprowadzał tekstów/zaplecz za plecami nabywcy, a jeśli ktoś to zrobi to surowaaa kara :)

a dasz gwarancję w postaci pisemnego przekazania (sprzedaży) praw majątkowych do artykułów?

A dam i nawet Ci pieczątką podbiję.

na razie każdy poleca siebie więc nic to nie zmienia.

Ale się poleca publicznie, na forum, to wystarczy jedna zawalona robota i cynk od zleceniodawcy i już polecioł...

Wyobraź sobie, że nie wszystkim opłaca się zawalać swoją robotę.

lukas24 a jeśli jakiś gówniarz weźmie sobie teksty które znajdzie w sieci i postawami na tym swoje zapleczówki to co wtedy? Jak udowodnisz że to nie ty rozprowadziłeś?

To ten co kupił na udowodnić, że to lukas24 rozprowadził, a nie on że tego nie zrobił. Zastanów się jak działa prawo kolego. Bez dowodów nie ma sądu!

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

To nie bazar, chcecie dla kogoś pisać to sio do działu ogłoszeń.

Hehe wlasnie miałem pisać, że teraz wszyscy zareklamują swoje usługi tutaj ... :)

A mnie dziwi podejście niektórych osób. Jak jest tanio to znaczy, że ma być nieuczyciwie? A ja mówie temu stanowcze NIE. Nawet gdyby ktoś sprzedawał te strony za 1 zł powinien to zrobić uczciwie. Inaczej jest zwykłym pospolitym oszustem.

Przy takim toku myślenia jak tu niektórzy prezentują (lepiej zapłacić trochę drożej...) to należałoby kupować tylko w najdroższych sklepach - bo przecież w tanim towar może być kradziony...

Z tymi tekstami jest różnie. Jakiś czas temu załozyłem własną firmę. Jednym z filarów jej działalności są seouslugi.pl. Zleceń mam ogromne ilości, potrzebuję wiec ludzi.

Jedna osoba z tego forum ( nie będe już nicka podawał), zgłosiła się do mnie. Zleciłem napisanie 40 tekstów. Akurat miałem bardzo pilny projekt. Otrzymałem kompletnie niezrozumiały tekst, widać, że pisał go jakiś dzieciak. Cwani są teraz już na tyle, że osoba ta napisała mi, iż za wykonaną pracę się płaci, że jego jakość nie obchodzi i że poinformuje o tym Wirtualną Polskę :) + PiO oczywiście. Kolesiowi zapłacę, nie mam czasu na tłumaczenie się i psucie swojej marki.

Jeśli zlecacie komuś strony pod SWL, zlećcie to albo firmom (nie mówię że mi, ale choćby userowi patro), albo tym ludziom, którym możecie zauwać. Nie twierdzę, że firma jest gwarantem jakości, ale na 99% firmy, czy choćby działalności w AIP nie będzie posiadał jakiś gimnazjalista.

Ja działam tak, że zatrudniam na umowę dzieło kilka osób. Piszą mi tekst, ja to potem WSZYSTKO sprawdzam i podpinam do stron. Mimo, że ufam pracownikom, sprawdzam na wyrywki unikalność tekstów, a i tak często zdarzają się jakieś wpadki. Warto dołożyć te 5, czy 10zł na stronie, żeby mieć większą pewność wykonania zlecenia.

Co ciekawe, nie sprawdzają się nawet teksty próbne, bo często zdarza się, że osoba potrafi i próbki z neta skopiować :]

PS. Nie jest też możliwe, żeby jakaś osoba wykonała sama powiedzmy 4 strony po 15 podstron do swli. Licząc, że będzie miała tempo 8 tekstów na godzinę (co i tak jest bardzo dobrym osiągnięciem), to samo napisanie tekstów, zajmie jakieś 8h. Podpięcie tego pod szablon, to kolejne 2h (unikalne metatagi itd). W praktyce, jedna osoba, samodzielnie jest w stanie wykonać dwie takie strony. Wiem to po sobie..ta robota jest okropnie nudna i męcząca ;) Więc jeśli bierzecie kogoś za 25zł z 15 podstronami i są to duże ilości w krótkim czasie, to ten ktoś będzie zlecał robotę innej osobie, która za tekst dostanie nie więcej niż 1zł. Wybaczcie, ale nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał za taką kasę..

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Dokładnie, jest tak jak Harvi piszę. Ja osobiście jestem w stanie wykonać 1 czasem 2 zapleczówki z 14 podstronami dziennie, bo pisanie trochę zajmuje a i trochę wolnego czasu się należy. Dlatego myślę, że 40-50zł za taką stronę to cena w sam raz. A nie jakieś 20 czy 30 zł, bo to szkoda czasu i pieniędzy. I wiadomo, że ktoś kto robi stronę za 50zł zrobi ją solidnie i lepiej niż stronę za 20zł .

no proste, ale przecie wszyscy szukają oszczędności i chcą się bogacić kosztem innych, bo ta strona zarobi im dużo więcej i bedą mieć większa stopę zwrotu jak zapłacą 25 a nie 50. A potem dziwota, że okradanie i machlojki, W przyrodzie nic nie ginie i natura pięknie potrafi odpłacić!

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

można naciąć kogoś na 20 zł za stronę, można i za 50 zł, to nie cena jest problemem, każdemu może sie opłacać co innego

problemem natomiast są ludzie i ich podejście do tego co robią, jedni robią coś porządnie i wolą nawet dorzucić niż stracić na opini, a inni mają opinię o sobie gdzieś i żyją z oszukiwania kogo się da i na ile się da...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Witam wszystkich forumowiczów.

Już przedstawiam sytuację:

Pracowałem dla Pana KNS i Pana Łukasza M.

Stronki - 15 podstron. 20zł. Standard cena.

Zarówno z jednym jak i z drugim współpraca szła bardzo dobrze.

Dla Pana Łukasz zrobiłem kilkanaście stron, płacił systematycznie i na bieżąco, zawsze dobry kontakt.

Jednak pewnego dnia wysłałem mu 10 stronek i rozmowa się urwała - nie zapłacił.

Czekałem 5 dni, zero kontaktu ani nic. Postanowiłem je sprzedać szanownemu Panu KNS, nie wiedząc o tym, że stronki zaczęły się powoli indeksować.

Pan Łukasz natomiast wrócił i powiedział, że wyskoczył mu niespodziewany urlop. Poinformowałem go, że stronki sprzedałem komuś innemu, on powiedział, że je linkuje, więc powiedziałem, że podeślę mu inne o podobnej tematyce i mi zapłaci zaraz po zrobieniu - tak było.

To nie był żaden przekręt, nie sprzedaję tych samych stron innym klientom, po zaksięgowaniu wpłaty przenoszę je do innego folderu, aby się nie pomieszały z tymi na bieżąco.

Nie mówię, że nie jestem niewinny - popełniłem błąd, nie powinienem sprzedawać tych samych stron(nawet jeśli nie otrzymałem pieniędzy). Ja nigdy nikogo nie oszukałem, wykonałem przez ostatnie 3 lata masę zleceń.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam.

ps. Panie Zgred - czy ja o czymś nie wiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności