Skocz do zawartości

Czy jest możliwe pozycjonowanie bez ingerencji w kod?

olga

Rekomendowane odpowiedzi

O dzięki :rotfl: Wzięłam sobie rady do serca i zaczęłam działać, ale i tak zleciłam pozycjonowanie dwóch fraz firmie. Nie mam aż tyle czasu, żeby robić wszystko samemu.

A ja napiszę tak: Frazę masz banalną. Mozna wysoko wypozycjonować samą optymalizacją kodu strony.

Po kolei:

1. Pozycjonuj podstronę: https://www.amandus.pl/Naklejki_scienne-k24-0-3-.html

2. Zmień kolejność w tytule. Obecnie jest "Amandus.pl - ... - TYTUŁ PODSTRONY", a lepiej, aby było "TYTUŁ PODSTRONY - Amandus.pl - ... - ". Google lepiej wyceni ten TYTUŁ PODSTRONY

3. Zadbaj o osobny, tj. z niepowarzalną treścią, tag META DESCRIPTION dla każdej strony (to juz większa zmiana w kodzie strony) i dla tej podstrony dodaj opis z pozycjonowana frazą

Samo to da Ci pozycje w TOP10, bez żadnych linków przychodzących. (Oczywiście zaraz sie z tym ktoś pewnie nie zgodzi :P)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
O dzięki :rotfl: Wzięłam sobie rady do serca i zaczęłam działać, ale i tak zleciłam pozycjonowanie dwóch fraz firmie. Nie mam aż tyle czasu, żeby robić wszystko samemu.

A ja napiszę tak: Frazę masz banalną. Mozna wysoko wypozycjonować samą optymalizacją kodu strony.

Po kolei:

1. Pozycjonuj podstronę: https://www.amandus.pl/Naklejki_scienne-k24-0-3-.html

2. Zmień kolejność w tytule. Obecnie jest "Amandus.pl - ... - TYTUŁ PODSTRONY", a lepiej, aby było "TYTUŁ PODSTRONY - Amandus.pl - ... - ". Google lepiej wyceni ten TYTUŁ PODSTRONY

3. Zadbaj o osobny, tj. z niepowarzalną treścią, tag META DESCRIPTION dla każdej strony (to juz większa zmiana w kodzie strony) i dla tej podstrony dodaj opis z pozycjonowana frazą

Samo to da Ci pozycje w TOP10, bez żadnych linków przychodzących. (Oczywiście zaraz sie z tym ktoś pewnie nie zgodzi :P)

Dziękuję za rady, ale problem - przynajmniej z mojego punktu widzenia :) - polega na tym, że mam sklep na home.pl. Mam dostęp do panelu administratora, ale na pierwszy rzut oka tylko w pewnym zakresie. Nie wiem, np. jak zmienić tam kolejność w tytule podstrony. Mam zakładkę dot. zarządzania kategoriami w sklepie. W niej podzakładkę pt. pozycjonowanie. Gdzie mogę wpisać "tytuł kategorii". Wpisałam zgodnie z Pana sugestią "naklejki ścienne - Amandus.pl - ....." ale nie zmienia to faktu, że w pasku na dole przeglądarki tytuł podstrony wyświetla się nadal jako "Amandus.pl. -skandynawski...i dopiero "naklejki ścienne - Amandus.pl - ..... " Więc czy to w ogóle można zmienić? Może to są jakieś ustawienia domyślne sklepu na Homie.

Dziękuję za rady, ale problem - przynajmniej z mojego punktu widzenia :rotfl: - polega na tym, że mam sklep na home.pl. Mam dostęp do panelu administratora, ale na pierwszy rzut oka tylko w pewnym zakresie. Nie wiem, np. jak zmienić tam kolejność w tytule podstrony. Mam zakładkę dot. zarządzania kategoriami w sklepie. W niej podzakładkę pt. pozycjonowanie. Gdzie mogę wpisać "tytuł kategorii". Wpisałam zgodnie z Pana sugestią "naklejki ścienne - Amandus.pl - ....." ale nie zmienia to faktu, że w pasku na dole przeglądarki tytuł podstrony wyświetla się nadal jako "Amandus.pl. -skandynawski...i dopiero "naklejki ścienne - Amandus.pl - ..... " Więc czy to w ogóle można zmienić? Może to są jakieś ustawienia domyślne sklepu na Homie.

Nie zauważyłem tego wczesniej, ale jesli sklep działa na gotowym rozwiazaniu home.pl to pewnie wiele tam zmienic nie można. Tak czy inaczej warto dodać dobre opisy kategorii i produktów jeśli to możliwe. Do sensownego pozycjonowania trzeba miec jednak wieksza kontrolę na treścią (tytułami i opisami meta chociażby).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności