Skocz do zawartości

Skrypt katalog EasyDir

Pavel

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Żeby zobaczyć co jest nie tak włącz tryb debuggowania /appliacation/config/config.php, a w nim 96 linikja:

$config['display_errors'] = FALSE;

$config['display_errors'] = TRUE;

Bo tak to może być wszystko :)

czy ktoś ma easydira na serwerze w active24 ? katalog ogólnie jest widoczny, ale nie można dodać nowej strony, jest info, że "nie można zakończyć żądania".

Jakieś dobre rady?

Najbardziej uniwersalna rada - włącz tryb debuggowania, zgodnie z opisem na stronie Autora - https://www.easydir.net/

"Jeśli pojawia się pusta strona lub komunikat "Nie można dokończyć żadania" należy zdiagnozować zaistniały błąd. Aby to zrobić należy włączyć debug:

Zmienić w pliku index.php: define('IN_PRODUCTION', TRUE); na define('IN_PRODUCTION', FALSE); (linia 17)

Zmienić w pliku index.php: ini_set('display_errors', FALSE); na ini_set('display_errors', TRUE); (linia 62)

Zmienić w pliku application/config/config.php: $config['display_errors'] = FALSE; na $config['display_errors'] = TRUE; (linia 96)

To powinno włączyc pokazywanie błedów"

Korzystałem z tego nie raz przy uruchamianiu swoich; dzięki tym informacjom parę błędów usunąłem sam, albo mogłem wysłać adminowi hostingu konkrety - co ma włączyć albo ustawić inaczej na moim koncie.

Nie ma sensu bawić się w zgadywanie :)

jasc

projektowanie stron www w Gdańsku; Trójmiasto - pozycjonowanie i reklama Gdańsk Sopot Gdynia; darmowy katalog linków i firm

Bez paniki - już jest to przerobione :) STW zmienił parę dni temu zasady weryfikacji. Zaloguj się na konto i podaj adresy stron, na których mają być wyświetlane miniatury.

Jakby co - ustawia się to w: My Account - Security.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

No właśnie - sporo ludzi o zmianach nie wiedziało (brak maili), choć podobno rozsyłali do wszystkich userów info.

Wynikło parę dni temu przy seokatach - też trochę spanikowaliśmy :)

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Tym razem ja mam kilka pytań do bardziej zorientowanych Kolegów - w kwestiach przydatnych jak sądzę dla większej ilości ludzi. Skrypt katalogu jest stosunkowo prosty, zapewne, ale nie każdy jest programistą! :D

1. Zdecydowanie brakuje mi możliwości wstawienia w głównym menu dodatkowej podstrony - na jakiś opis, regulamin, informacje czy co kto tam będzie chciał - nie linka na zewnątrz, bo to nie problem, ale podstrony na szablonie katalogu; tytuł + jedna duża biała pusta ramka/box na jakiś content; góra, lewa i dół takie same jak wszędzie (zakładając domyślną skórkę).

Powiedzmy: info.php czy rules.php, z nofollow/noindex, w tym samym miejscu co reszta - application/views/standard.

Nie mam pojęcią jak powinna wyglądać linia z taką dodatkową pozycją w template.php i cat.php.

2. Chciałbym wykorzystać ustawiane w cat.php długości/ilości znaków w dodawanych wpisach do wyświetlania tego w tekście informacji na jednej ze stron katalogu. Niestety, manewry w rodzaju <?=Kohana::config('cat.title_length')?> wyświetlają mi tylko tekst "Array"

3. Fajnie że w cat.php można ustawić wyświetlanie reklam, ale przydałoby się zaciągać kod tych reklam z zewnętrznego pliku, zamiast wrzucać go bezpośrednio w cat.php. Nie mam jednak pojęcia co wstawić w $config['ad1'] ='';

coś jak ='<?php include("plik.txt"); ?>'; nie chce zadziałać

4. Wstawianie SWLi zupełnie mnie nie interesuje, ale chętnie wykorzystam mechanizm zaimplementowany w katalogu do wyświetlania swoich linków. OK, wrzucam je w swl.php - ale co mam zrobić by linki z tego pliku się wyświetlały, a tym bardziej jakoś sensownie rozbijały (o ile w takim wypadku jest to możliwe). Opis tego jest jak dla mnie zbyt skrótowy i niejasny.

5. Czy da się na tym skrypcie ustawić jakąś ścieżkę konwersji dla Google Analytics ?

z góry dzięki za pomoc...

projektowanie stron www w Gdańsku; Trójmiasto - pozycjonowanie i reklama Gdańsk Sopot Gdynia; darmowy katalog linków i firm

Też nie jestem programistą, więc pierwszy punkt załatwiłem dodając najzwyczajniej w świecie dodatkowe <li> do topu, a za "białą stronę" posłużyła mi skopiowana i oczyszczona strona 'add'.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Pytania za trudne nie były. Po prostu wymagasz od zwykłego skryptu typowo pod systemy wymiany linków nie wiadomo czego...

To, że skrypt był pisany głównie pod SWLe nie znaczy, że nadaje się tylko do tego. Poza tym wychodzę z założenia że jak już coś robić - to porządnie; lepiej mieć kilka dobrze prowadzonych = bardzo skutecznych katalogów (wówczas mały tuning się przyda) niż...

właśnie kilka dni temu zauważyłem: 4 domeny po 50 subdomen - 200 (słownie: dwieście) nowych, takich samych EasyDirów, bez moderacji. Po paru dniach od zindeksowania, Google zacznie wyindeksowywać cały ten śmietnik. Bez sensu...

Wykorzystanie parametru który i tak już jest w tablicy to wygórowane wymagania? Programiście który pierwszy raz miał w ręku ten framework wystarczyły na to 3 minuty :)

1. Zdecydowanie brakuje mi możliwości wstawienia w głównym menu dodatkowej podstrony - na jakiś opis, regulamin, informacje czy co kto tam będzie chciał - nie linka na zewnątrz, bo to nie problem, ale podstrony na szablonie katalogu; tytuł + jedna duża biała pusta ramka/box na jakiś content; góra, lewa i dół takie same jak wszędzie (zakładając domyślną skórkę).

Powiedzmy: info.php czy rules.php, z nofollow/noindex, w tym samym miejscu co reszta - application/views/standard.

Nie mam pojęcią jak powinna wyglądać linia z taką dodatkową pozycją w template.php i cat.php.

Było: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...&hl=easydir

2. Chciałbym wykorzystać ustawiane w cat.php długości/ilości znaków w dodawanych wpisach do wyświetlania tego w tekście informacji na jednej ze stron katalogu. Niestety, manewry w rodzaju <?=Kohana::config('cat.title_length')?> wyświetlają mi tylko tekst "Array"

Sprecyzuj, opis w katalogu chcesz ograniczać? Próbowałeś tego : <?=text::limit_chars($e['wpis_opis']-zródło,100-tutaj liczba zn.,NULL,TRUE)?>

3. Fajnie że w cat.php można ustawić wyświetlanie reklam, ale przydałoby się zaciągać kod tych reklam z zewnętrznego pliku, zamiast wrzucać go bezpośrednio w cat.php. Nie mam jednak pojęcia co wstawić w $config['ad1'] ='';

coś jak ='<?php include("plik.txt"); ?>'; nie chce zadziałać

plik.txt musi się znajdować w .../twoje_konto/host/.../public_html/plik.txt

4. Wstawianie SWLi zupełnie mnie nie interesuje, ale chętnie wykorzystam mechanizm zaimplementowany w katalogu do wyświetlania swoich linków. OK, wrzucam je w swl.php - ale co mam zrobić by linki z tego pliku się wyświetlały, a tym bardziej jakoś sensownie rozbijały (o ile w takim wypadku jest to możliwe). Opis tego jest jak dla mnie zbyt skrótowy i niejasny.

Tutaj przykład dla eweba: "Instalowanie systemu wymiany linków: Należy w pliku swl.php "zainkludować" plik systemu oraz rozbić go do tablicy $swl , np dla weblinka: $swl = explode('||', fetch_weblink('||')); System automatycznie rozbija linki na 3 miejsca"

5. Czy da się na tym skrypcie ustawić jakąś ścieżkę konwersji dla Google Analytics ?

Nie mam pojęcia :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności