Skocz do zawartości

Skrypt katalog EasyDir

Pavel

Rekomendowane odpowiedzi

@kolryb29 - dzięki bardzo za obszerną odpowiedź

1. ooo... pewnie o to właśnie chodzi! Próbowałem sam tego co proponował @ronin ale coś mi nie działało, póki co dopisałem to co chciałem w add_1.php

2. nie, chciałem po prostu by dodający dostał informacje jakie są ustawione limity na wpis, a nie, walczył metodą prób i błędów, za każdym razem przepisywał token - wiem po sobie że to dość wkurzające (zakładam, że jednak nie 100% dodających wpisy to będą dodawarki, i ktoś to będzie czytał :D

Gdyby ktoś chciał też z tego skorzystać, ma to wyglądać tak:

<?=Kohana::config('cat.title_length.0')?> - <?=Kohana::config('cat.title_length.1')?>

co wyświetla pierwszą parę parametrów - zakres długości tytułu, przy domyślnej konfiguracji: "3 - 50".

Analogicznie z resztą parametrów ustawionych w config/cat.php

Niestety, jak pisało wcześniej parę osób, skrypt ma trochę błędów, m.in. ilość znaków nie jest pewnie liczona w UTF tylko w ASCII - czyli jak np. tytuł ma 49 znaków z jakimś ą czy ń - to przy limicie ustawionym na 50 katalog wyświetli komunikat że jest za dużo. Opis i tagi to samo...

projektowanie stron www w Gdańsku; Trójmiasto - pozycjonowanie i reklama Gdańsk Sopot Gdynia; darmowy katalog linków i firm

• Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@jasc nie ma sprawy.

Skrypt ma błędy nie powiem, ale jak na darmowe narzędzie do tego bez linków out jest genialny! Większość jakby miała napisać swój katalog to zajęłoby to ok tygodnia, z czego i tak połowa by padła po 3 dniach :D Doceńmy co dostajemy ;)

W mojej ocenie - skrypcik jest spoko, wystarczy 15 min żeby zmienić szatę, dopisać swoje 3 zdania i mamy pełnowartościowy katalog, który może nam dać fajny site, content (w zależności od wymagań) i jeszcze troche $ z reklama adsa.

Ależ oczywiście że skrypt jest świetny - dlatego uważam że czas poświęcony na to by katalogi na nim były unikalne i jakoś wyglądały to dobrze wykorzystany czas, a stawianie na nim kolejnych śmietników to beszczeszczenie go :P

Co nie zmienia faktu, że usunięcie błędów które wyszły w eksploatacji i drobny tuning, uczyniłoby go jeszcze lepszym. I tu nie chodzi absolutnie o to, by zrobić z niego drugi SEOkatalog - jeden już jest. Jedną z zalet tego skryptu jest właśnie jego prostota, i niech tak zostanie.

Dlatego uważam, że byłoby bardzo miło, gdyby Autor skryptu zgodził się, by ktoś kto ma trochę czasu i ochotę kontynuował jego pracę - respektując jednocześnie prawa autora.

projektowanie stron www w Gdańsku; Trójmiasto - pozycjonowanie i reklama Gdańsk Sopot Gdynia; darmowy katalog linków i firm

Może ma ktoś pomysł jak w RSS'ach easydira stworzyć link do źródła?

Tzn żeby w <description> xmla było dodane na końcu każdego wpisu

Źródło: {Tytuł wpisu}

oczywiście podlinkowane do podstrony w serwisie

Dzięki z góry ;)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

• 4 tygodnie później...

Witam, zainstalowałem z bazą pobraną z safiro.eu

Próbowałem z różnymi skórkami i nic.

Linki do podstron również nie działają...

Czy katalog nie może być postawiony w podkatalogu?

Postawiłem również na subdomenie.

I bez instalacji wyświetla się zawartość katalogu, pobiera z katalog "katalog" ?

[help]

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

EDIT: nadaje się tylko na domenę główną, temat do usunięcia

Domeny, hosting i profesjonalne serwery VPS i profesjonalne treści SEO. Polecam.

• 3 tygodnie później...

Macie może jakieś doświadczenia w az.pl ze skryptem easydir?

Wywala mi taki błąd w logach.

2011-05-31 09:12:56 +02:00 --- debug: Disable magic_quotes_gpc! It is evil and deprecated: https://php.net/magic_quotes
2011-05-31 09:12:56 +02:00 --- debug: Global GET, POST and COOKIE data sanitized
2011-05-31 09:12:56 +02:00 --- debug: PDO:Sqlite Database Driver Initialized
2011-05-31 09:12:56 +02:00 --- debug: Database Library initialized
2011-05-31 09:12:56 +02:00 --- error: Pdosqlite_Result does not support scrollable cursors, seek call ignored
2011-05-31 09:13:54 +02:00 --- debug: Disable magic_quotes_gpc! It is evil and deprecated: https://php.net/magic_quotes
2011-05-31 09:13:54 +02:00 --- debug: Global GET, POST and COOKIE data sanitized
2011-05-31 09:13:54 +02:00 --- debug: PDO:Sqlite Database Driver Initialized
2011-05-31 09:13:54 +02:00 --- debug: Database Library initialized
2011-05-31 09:13:54 +02:00 --- error: Pdosqlite_Result does not support scrollable cursors, seek call ignored

udało się po zmianie RewriteRule .* index.php?kohana_uri=$0 [PT,L]

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

system/libraries/drivers/Database/Pdosqlite.php [341]:

Wystąpił błąd SQL: Array - SELECT * FROM boty WHERE `bot_strona` = '/'

Standardowy błąd.

Chmod - y i inne zabiegi nie przynoszą rezultatu. Tabela boty powinna być pusta ?

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

• 2 miesiące temu...
Witam, przenosiłem easydir na nowy serwer, wszystkie pliki przekopiowałem i pojawia się błąd:

Fatal error: Class PDO not found in /system/libraries/drivers/Database/Pdosqlite.php on line 42.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł do proszę o pomoc.

właśnie po upgrade serwera miałem dokładnie to samo, admin odpisał:

"Domyślna konfiguracja ma dołączone PDO jako moduł dla sqlite i mysql. Pan ma indywidualny plik

konfiguracyjny, który nie miał tego modułu dołączone. Dołączyłem Panu te moduły"

i wszystko znów działa

• 3 tygodnie później...

Witajcie,

Mam problem z easydirem.

Otóż, próbuje sobie go zainstalować na subdomenie i mam następujące błędy : https://katalog.sprzatanie-mieszkan.waw.pl/

na początku instalacji miałem pusty ekran, więc zastosowałem się do tego :

Jeśli pojawia się pusta strona lub komunikat "Nie można dokończyć żadania" należy zdiagnozować zaistniały błąd. Aby to zrobić należy włączyć debug:

Zmienić w pliku index.php: define('IN_PRODUCTION', TRUE); na define('IN_PRODUCTION', FALSE); (linia 17)

Zmienić w pliku index.php: ini_set('display_errors', FALSE); na ini_set('display_errors', TRUE); (linia 62)

Zmienić w pliku application/config/config.php: $config['display_errors'] = FALSE; na $config['display_errors'] = TRUE; (linia 96)

Subdomena jest właśnie po tej korekcie.

Pragnę tylko nadmienić, że na tym hoście mam też inne easydiry i wszystko działa jak powinno.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Witajcie,

Mam problem z easydirem.

Otóż, próbuje sobie go zainstalować na subdomenie i mam następujące błędy : https://katalog.sprzatanie-mieszkan.waw.pl/

na początku instalacji miałem pusty ekran, więc (...)

wygenerowałeś sobie bazę startową na https://multi.safiro.eu - zgodnie ze wskazówkami autora skryptu?

włożyłeś w ogóle jakąś bazę do katalogu głównego tej subdomeny? - bez niej skrypt nie będzie działał

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności