Skocz do zawartości

Skrypt katalog EasyDir

Pavel

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 528
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jachu, czy zrobiłeś to w porozumieniu z autorem skryptu i bazy? Jeżeli nie , to zabieraj tą bazę stąd.

Czy gdzieś na stronie multi.safiro.eu jest napisane, że dopuszcza się dystrybucję pobranej bazy?

Popadasz w paranoję niestety ... a czy Xann zgodził się, żeby multi.safiro.eu generowało bazy do WebMini?

Być może .. ale co nie jest zabronione jest legalne ... pokaż punkt regulaminu, który złamałem udostępniając pustą bazę?;)

A poza tym, jak autor skryptu napiszę, że mam usunąć to usunę...

Zainstalowałem sobie skrypcik i podpiąłem swoją templatkę. Mam tylko problem z pobieraniem danych z meta. Dane nie pobierają się mimo, że w pliku cat.php mam zaznaczone

$config['get_meta']				=TRUE;

??

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Jachu, czy zrobiłeś to w porozumieniu z autorem skryptu i bazy?

Tak to jest jak są niejasne zasady. Trzeba było od razu napisać, że baza z multi.safiro.eu jest wymagana a nie później się oburzać.

W skrypcie Xann'a jest wyraźnie napisane, że musisz mieć e-weblinka. Jasne zasady, wiadomo o co chodzi.

Natomiast tutaj jakieś zagmatwanie, niby możesz wpisy usunąć ale możesz mieć pustej bazy.

Sprecyzujcie się, albo jest wymagana albo nie. Dlaczego się oburzacie o pustą bazę jeżeli nie jest wymagane trzymanie wygenerowanych wpisów, gdzie tu logika i konsekwencja?

...

Jachu, czy zrobiłeś to w porozumieniu z autorem skryptu i bazy? Jeżeli nie , to zabieraj tą bazę stąd.

Czy gdzieś na stronie multi.safiro.eu jest napisane, że dopuszcza się dystrybucję pobranej bazy?

Popadasz w paranoję niestety ... a czy Xann zgodził się, żeby multi.safiro.eu generowało bazy do WebMini?

Tak, pytałem o to Xanna a on wyraził na to zgodę.

I nie chodzi o usuwanie wpisów. Bo każdy może sobie to zrobić. Ale czym innym jest publikowanie takiej pustej bazy, skoro sam autor skryptu jej nie udostępnił.

Poza tym, to ilość wpisów z puli zależy przecież od Was. Jak ktoś zrobi tylko jeden projekt, to wiadomo, że dostanie 199 wpisów z puli, bo baza składa się z 200 wpisów. Ale jak zrobi 50 projektów, to z puli dojdzie już tylko 150.

Każdy z Was tez może przekazywać projekty do puli - wystarczy zaindeksować swoje hosty. Wtedy Wasze wpisy będą pobierane przy każdym pobraniu bazy. Im więcej Waszych projektów w puli tym mniej tych nieszczęsnych afr-ek w bazie ;)

PS

@Jachu, to jest cytat z licencji:

Warunki używania skryptu EasyDir

1. Skrypt można dowolnie przerabiać i modyfikować

2. Zmodyfikowaną wersję skryptu można rozprowadzać tylko za zgodą autora <www.easydir.net>

3. W przypadku korzystania ze skórek nie wolno usuwać, ani modyfikować zamieszczonych tam linków

4. Autor skryptu nie daje żadnej gwarancji na jego poprawne działanie

@master

Być może na Twoim serwerze wyłączona jest funkcja file_get_contents, możesz to sprawdzić, utwórz nowy plik wklej w nim

<?php
echo(file_get_contents('https://www.wp.pl/'));
?>

i zobacz co się wyświetli (jeśli funkcja działa powinna się wyświetlić strona wp.pl,bez obrazków)

A poza tym, jak autor skryptu napiszę, że mam usunąć to usunę...

Usuń :-)

Niektórzy po opublikowaniu skryptu pobrali bazę, postawili katalożek, zaindeksowali, i mogą już wrzucać do puli własne projekty, które będą linkować do ich stron z przyszłych kopii generowanych baz (WebMini, EasyDir, i jeszcze inne skrypty które być może niedługo ujrzą światło dzienne, a na razie dostępne są niewielkiemu gronu). Wiadomo, im wcześniej wrzuci się własny projekt tym więcej się zyska.

A niektórzy kombinują, jak by tu komuś nie dać i przy okazji sobie zabrać :-)

2. Zmodyfikowaną wersję skryptu można rozprowadzać tylko za zgodą autora <www.easydir.net>

Skryptu nie modyfikowałem :)

baza!=skrypt

Byłyby jasne zasady tj. skrypt udostępniam bo chce żebyście pobrali moje wpisy ... i byłoby OK ...

pozdrawiam

Byłyby jasne zasady tj. skrypt udostępniam bo chce żebyście pobrali moje wpisy ... i byłoby OK ...

Przecież nikt nie zabrania usunąć wpisów na swojej bazie. Nie o to tu chodzi.

mmarek się martwi o swoje wpisy :)

Tak, lecz nie to mnie martwi najbardziej. Mianowicie, zastanawiam się, czy pozycjonerom potrzebne są jeszcze do czegoś linki? Wygląda na to, że części userów PiO są one do niczego nie przydatne. Podam przykładowe wyliczenie:

- User pobiera jedną bazę, indeksuje katalog i przesyła swój projekt do puli.

- średnia ilość dzienna pobrań bazy za 10 ostatnich dni - 23,9 - załóżmy, że połowa zostanie wykorzystana

- projekt będący w puli trafia do 90% baz

daje to 10,76 linków dziennie. W ciągu miesiąca uzbiera się ich ponad 300.

I to tylko za 1 zaindeksowany katalog na bazie z mutli.

Teraz niech sobie każdy odpowie, czy lepiej instalować pustą bazę?

Witam,

czy jest możliwość zainstalowania LinkMe na easydir ?

Włączyłem debugger, ale niestety nie napisał niczego zrozumiałego dla mnie.

Unknown Error

364f67bef363243242432.php [97]:

Undefined index: LINKS

Czy ktoś mógłby wrzucić swój skrypt swl.php ? ;)

Na starszej wersji skryptu gdzie rozbijanie działa trochę inaczej linkme działa bez problemu z kodem

include("12345678909897654321.php");
$swl=explode('||',LinkMeShowLinks("", "", "||", "", ""));

Na nowej nie testowałem, ale powinno też być dobrze. Z błędu wynika że to raczej błąd w pliku systemowym , jak sobie nie poradzisz to odezwij się na PM

Pavel rozwiązał problem:

@include("364f67bef36ee5e3f9abd9.php");

$swl=explode('||',@LinkMeShowLinks("", "", "||", "", ""));

i jeśli pojawi się błąd:

application/views/standard/template.php [72]: Undefined offset: 1'

to należy zmienić linię 72 pliku template.php na:

if(!empty($swl[$swl_i])) echo("\t\t\t\t\t<li>$swl[$swl_i]</li>\n");

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności