Skocz do zawartości

Male banery zamiast linkow - jaki wplyw na pozycjonowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

"jak taki baner mozna wykorzystac do pozycjonowania na konkretny anchor?"

Wstawiając odpowiedni alt, a co do mocy to ja bym powiedziała, że jest jednak nieco słabszy od linka tekstowego.

Wstawiając odpowiedni alt, a co do mocy to ja bym powiedziała, że jest jednak nieco słabszy od linka tekstowego.

Zgadzam się w 100%. Przykładem może być np. graficzne menu w szablonie stron, gdzie odnośniki do podstron są obrazkami. Podstrony te są bardzo często linkowane jeszcze raz, na dole strony, w okolicach stopki.

Inną sprawą jest kwestia ruchu. Z banerów można załapać całkiem niezły ruch, szczególnie na tematycznie zbliżonych portalach. Nawet w banery małych rozmiarów, internauci klikają kilkakrotnie częściej niż w link tekstowy. Grafika bardziej przyciąga wzrok :).

Z banera chyba prędzej Ci ktoś wejdzie na stronę niż ze zwykłego linka typu Pozycjonowanie Stron. A link pozycjonujący to jak sama nazwa mówi, jest to link, który przekazuje moc ze strony na której się znajduje dla strony do której prowadzi taki link, chociaż baner też, ale to w mniejszym stopniu.

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Z banera chyba prędzej Ci ktoś wejdzie na stronę niż ze zwykłego linka typu Pozycjonowanie Stron. A link pozycjonujący to jak sama nazwa mówi, jest to link, który przekazuje moc ze strony na której się znajduje dla strony do której prowadzi taki link, chociaż baner też, ale to w mniejszym stopniu.

Ja tam wole wchodzić z linków, bannery przypominają mi zbytnio reklame. A linki wyglądają jak naturalna część serwisu.

Co do mocy, to sądzę że jednak linki, ponieważ mają możliwość pogrubienia tekstu i linka :);).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności