Skocz do zawartości

AdSense w okienku w DHTML

br7

Rekomendowane odpowiedzi

Czy coś takiego jest zgodne z regulaminem? Zrobić takiego boxa małego wystakującego nad tekstem strony, z krzyżykiem do zamknięcia i reklamami googla w środku? Chodzi o coś w stylu:

https://www.cneb.pl/c/google_dmoz.html

(edit: okienko nie pokazuje się zawsze, pewnie jakiś cookies)

Tylko, żeby w podobnym okienku wrzucić reklamy googla. Wszystko jest ok, reklama jest na stronie, google bez problemu może odczytać treść i dopasować reklamy do tematyki. W regulaminie znalazłem jedynie, że nie można zasłaniać niczym reklam googla, ale chyba można reklamami zasłaniać tekst.

Ktoś próbował coś takiego zrobić? Jak klikalność? Reklamy mam dość luźno związane z tematyką strony, wieć myślę, że warto zwrócić na nie tak dość agresywanie uwagę, pytanie tylko czy tak można...

Heh :P

Może trochę rozwinę myśl poprzednika.

Nie, nie jest zgodne z regulaminem.

Jednak prawdopodobnie możesz tak zrobić, pod jednym małym warunkiem. Musiałbys mieć konto premium, i dogadać się z google.

Żeby mieć konto premium musisz mieć minimum 20 mln odsłon strony miesiecznie.

Powodzenia.

ps. stronę prezentującą o co Ci chodzi, nie dobrałeś zbyt szczęśliwie :( (moim skromnym zdaniem oczywiście...)

Chyba niekoniecznie. Ale musisz miec powazny argument za.

Zapewne tak, jednak takim argumentem mimo wszystko pozostają odsłony (lub generowane zyski). I nie wydajemi się, żeby google przyjęło kogoś do konta premium z powiedzmy 5 milionami odsłon.

A przykład za.pl nie bardzo wiem o czym ma świadczyć?

Na 99% mają konto premium i prawdopodobnie wyrabiają te 20 milionów odsłon. Ja na 5 serwisach ( średniej jakości) robie ok 1 mln odsłon miesiecznie, więc chyba w za.pl mają spore szanse na 20.

Weż jeszcze pod uwagę, że wydawcy z Polski (i Chin )na pewno nie są jakoś specjalnie ulgowo traktowani pod tym względem... z wiadomych powodów.

Jeżeli samo za .pl nie wyrabia 20 mln to gdy dodamy do tego jeszcze friko.pl, raczej mamy pewność.

pdzr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności