Skocz do zawartości

bardzo potrzebuję podkładu muzycznego

gniotek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

przychodzę z poważnym problemem. Otóż potrzebuję podkładu muzycznego na stronie internetowej. Jest to dosyć skomplikowane, ponieważ zależy mi na ciągłości odtwarzania muzyki, zależy mi na tym aby była możliwość zmiany utworu w zależności od zmiany podstron itd.

Również interesuje mnie kwestia praw autorskich i sposobu rozliczenia z zaiksem.

Jak to zrobić więc? Macie jakieś pomysły?

Wiem, że większość nie lubi jak im coś gra gdy wchodzą na stronę, dlatego od radu poruszę temat głośności oraz możliwości wyłączenia muzyki.

Nie ma być agresywna i okrutna dla ucha, jak większość z reklam. Delikatne nuteczki, na przywitanie kawałek stworzony specjalnie dla mnie, potem już dzieła innych ciekawych artystów. Dodam jeszcze, że osoba, która odwiedzałaby stronę z pewnością nie będzie się spodziewać tła muzycznego.

Ogólnie jeszcze myślę nad tym czy to faktycznie może być dobry pomysł? Stali bywalcy nie będą zniechęceni ponieważ utwory będą się zmieniać, oj będą - dlatego też interesuje mnie sprawa ze stowarzyszeniem zaiks.

Uh ;)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Jeśli chodzi o dość tanią nie obciążoną tantiemami muzykę to znajdziesz ją na stronię https://www.partnersinrhyme.com, dużo kolekcji, sam tam kupowałem utwory do projektów. Wychodziło taniej niż zlecenie muzykowi, oczywiście nie kupujesz jej na wyłączność, ale jeśli chodzi o muzykę na stronę to moim zdaniem nie ma to znaczenia. Reszta jak zmiana muzyki w zależności od strony, oraz zapętlenia musisz sobie jakoś sam to oprogramować w zależności od technologii wykonania strony.

Jeśli chcesz oryginalne utwory skomponowane tylko dla ciebie to zleć to jakiemuś muzykowi, średnio dostaje jedną ofertę współpracy miesięcznie od jakiegoś muzyka, koszty nie są zaporowe 200-300 zł za utwór, podpisujesz stosowną umowę i zaiks nie ma tu nic do gadania. Jak chcesz namiary na muzyka napisz do mnie na PM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności