Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w PL i za granicami

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak porownacie pozycjonowanie stron w polsce i za granica ?

1. Jest to trudnijesze w polsce czy jednak za granicami ?

2. Mniejsze naklady w polsce czy za granica?

3. Konkurencja mocnijesza czy jednak slabsza w PL?

Jest to bardzo ogolne pytanie oraz oczywiscie zalezne od wielu czynnikow ale chcialbym znac wasze opinie.

Pozdrawiam

z moich doświadczeń w .de łatwizna , w co.uk trochę trudniej , zdecydowanie najtrudniejszy jest rynek amerykański ze względu na staż witryn i trudnosci w pogodzeniu jednoczesnej optymalizacji pod większą ilość szukajek.

Kosztowo wszędzie drożej niz w PL , zdecydowanie najdrożej w USA.

/edyta

zapomniałem, że najtrudniej w Rosji

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Co do Rosji to racja, ta spamerska machina jest bardzo konkurencyjna.

Jesli chodzi o USA to jednak chyba po przekroczeniu magicznej granicy 200 domen mozna powalczyc. Koszty bym poiwedzial podobne. Pozdro

koszty w USA nie podobne a znacznie większe - w mocniej obsadzonych frazach są to juz znaczne sumy

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

1. Jest to trudnijesze w polsce czy jednak za granicami ?

2. Mniejsze naklady w polsce czy za granica?

3. Konkurencja mocnijesza czy jednak slabsza w PL?

1 w Polsce

2. za granicą potrzeba mniejszych nakladów

3. w Polsce konkurencja jest mocniejsza

Marketing internetowy dla firm

koszty w USA nie podobne a znacznie większe - w mocniej obsadzonych frazach są to juz znaczne sumy

Chyba nie do konca: domena .info 0.89$ na godaddy, dedyk $100/mies , weblink + statlink = bezcenne.

Mamy przewage - wiekszosc pozycjonerow za granicami polski nie ma pojecia o systemach (brna w jakies badziewne narzedzia ktore google banuje juz na starcie)

Moze nie tak mieszkac jak sie urodzic. Jestesmy urodzeni kombinatorzy, jak to moj znajomy powiedzial: "Polak nim wsiadzie na rower mysli jak zrobic zeby ten rower sam pedalowal"

Cos w tym jest lecz wracajac do tematu z tego co widze na forums.digitalpoint goscie sa jakis rok do tylu w SEO.

Dla wiekszosci social bookmarks to mysl przewodnia i tak buduja swoje "zaplecza" nie wiedzac ze w kazdej chwili moze to zniknac.

A ja tak z ciekawości:

istnieją za granicą (w UK, USA), strony na wzór naszych precli? Istnieje u nich coś takiego, jak pisanie teksów do 'precli', tworzenie mini zaplecz tematycznych..?

Zawsze mnie to ciekawiło :]

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

A ja tak z ciekawości:

istnieją za granicą (w UK, USA), strony na wzór naszych precli? Istnieje u nich coś takiego, jak pisanie teksów do 'precli', tworzenie mini zaplecz tematycznych..?

Zawsze mnie to ciekawiło :]

Jest ale jest to bardzo kosztowna zabawa. Jesli jest to powazna firma zajmujaca sie SEO kasuja sporo $$$ jakies x3 tego co w PL.

Generalnie największym i najlepiej rozwiniętym rynkiem SEO jest rynek amerykański. Tam jednak firmy, dbając o dobrą reputację, stosują "białe" pozycjonowanie jakościowe, tzn. nie używają SWL, spamerskich zapleczy, bardzo dbają o najwyższą jakość katalogów i precli. Bardzo ciekawie wygląda również rynek rosyjski. Nasi wschodni sąsiedzi naprawdę potrafią zadziwić swoja pomysłowością i korzystają z niezliczonej ilości wymyślnych wynalazków, o jakich u nas nawet nie śnili (zaawansowane SWL - o wiele bardziej rozbudowane niż nasze, dodawarki i spamiarki, potężne zautomatyzowane giełdy linków, zautomatyzowane płatne systemy intertekstowe, precle w stylu Seodopalacza itp. itd.). Malo kto przywiązuje większa wagę do zgodności swoich działań z wytycznymi wyszukiwarek, ale efekty są znakomite.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Chyba nie do konca: domena .info 0.89$ na godaddy, dedyk $100/mies , weblink + statlink = bezcenne.

Mamy przewage - wiekszosc pozycjonerow za granicami polski nie ma pojecia o systemach (brna w jakies badziewne narzedzia ktore google banuje juz na starcie)

nie masz zielonego pojecia o czym piszesz , policz sobie wpisy do płatnych katalogów (sprawdź cene samego yahoolca) sprawdź cene linków , dodaj do tego kulawy coraz bardziej link vault , ale przedtem przeanalizuj konkurencję na silniejsze frazy.Ja nie pisze o frazach typu krakow apartments czy hotels in poland tylko o frazach hamerykańskich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności