Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w PL i za granicami

salwek

Rekomendowane odpowiedzi

koszty w USA nie podobne a znacznie większe - w mocniej obsadzonych frazach są to juz znaczne sumy

Chyba nie do konca: domena .info 0.89$ na godaddy, dedyk $100/mies , weblink + statlink = bezcenne.

Mamy przewage - wiekszosc pozycjonerow za granicami polski nie ma pojecia o systemach (brna w jakies badziewne narzedzia ktore google banuje juz na starcie)

nie masz zielonego pojecia o czym piszesz , policz sobie wpisy do płatnych katalogów (sprawdź cene samego yahoolca) sprawdź cene linków , dodaj do tego kulawy coraz bardziej link vault , ale przedtem przeanalizuj konkurencję na silniejsze frazy.Ja nie pisze o frazach typu krakow apartments czy hotels in poland tylko o frazach hamerykańskich.

Nie wszytko zloto co sie swieci - rownie dobrze mozesz weblinkiem lub statlinkiem wspomagac pozycjonowanie "NYC Remodeling Contractor" co "Firma Budowlana Krakow" i wiem to z doswiadczenia.

Na co mi platne wpisy jak jest setki darmowych dobrych katalogow (zreszta mam swoich sporo).

Yahoo masz racje kosztuje $300 i srednio jest to oplacalne.

Nie wszytko zloto co sie swieci - rownie dobrze mozesz weblinkiem lub statlinkiem wspomagac pozycjonowanie "NYC Remodeling Contractor" co "Firma Budowlana Krakow" i wiem to z doswiadczenia.

Na co mi platne wpisy jak jest setki darmowych dobrych katalogow (zreszta mam swoich sporo).

Yahoo masz racje kosztuje $300 i srednio jest to oplacalne.

Mam wrazenie ze Beerbant mial na mysli powazne frazy a nie longtail

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

ja porownujac Polska Vs Hollandia

Polska

Drogo duza konkurecja ;)

Hollandia

Tanio(zarazem trudno kupic linki a swle moze ze 2 sa;P)

łatwizna 0 konkurencji po 500tys wysnikow do 2mln xd w tym top100 to naturalne wyniki xd z samej optymalizacji i linkowania klientow/uzytkownikow;p

Porównując polskie serwisy pozycjonowane na konkurencyjne frazy z ich zagranicznymi odpowiednikami, rynek hiszpański wydaje się naprawdę dużo łatwiejszy, podobnie jak słowacki, jednak w Niemczech jest już trochę trudniej. O wysokim poziomie pozycjonowania w Stanach chyba nie muszę mówić ;-)

Jeśli chodzi o metody stosowane do pozycjonowania zagranicznych serwisów to w jednym kraju trafiam na ograniczanie się do katalogów i wpisów w komentarzach, a w innym na staranie się o jak najbardziej wartościowe linki. W niektórych przypadkach można w większości opierać się na linkach z polskich stron, dbając tylko o to, aby Gugielek złapał odpowiednią geolokalizację.

Moze nie tak mieszkac jak sie urodzic. Jestesmy urodzeni kombinatorzy, jak to moj znajomy powiedzial: "Polak nim wsiadzie na rower mysli jak zrobic zeby ten rower sam pedalowal"

Z tym sie zgodze 100%

Cos w tym jest lecz wracajac do tematu z tego co widze na forums.digitalpoint goscie sa jakis rok do tylu w SEO.

Dla wiekszosci social bookmarks to mysl przewodnia i tak buduja swoje "zaplecza" nie wiedzac ze w kazdej chwili moze to zniknac.

A tak płykiej wypowidzi o DP jeszcze nie czytałem. NA DP kupownie i wymiana blog postow (duzo lepsze nic precle) bylo juz ponad 4 lata temu. I to linki niezadko byly z pr6+ ale kosztuj to sporo. Sociale zaczely sie jak hindusi opanowali outsourcing na DP bo to jest tansze.

DP to najlepsze zrodlo newsow SEO, tam zawsze przeczytasz najswierzsze newsy itp...

Pozdrawiam i zachecam do nieco bardziej obiektywnych opini albo nie wypowiadanie sie za pomoca poszlak ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności