Skocz do zawartości

długi ogon

ubaff

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmacnianie długiego ogona przez linkowanie wielkiej listy fraz (idącej w tysiące) to chyba najgłupsza ekonomicznie i najmniej skuteczna metoda o jakiej słyszałem, ale PiO ma dzisiaj inne "autorytety" więc szkoda tłumaczyć co i jak skoro i tak zaraz zostanę zjechany. Wiem jedno: można mając 10 dobrych linków i serwis mieć 50 000 wejść na 45 000 rożnych fraz i dla mnie to jest długi ogon :).

No nareszcie ktoś kto ma głowę na karku!

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wzmacnianie długiego ogona przez linkowanie wielkiej listy fraz (idącej w tysiące) to chyba najgłupsza ekonomicznie i najmniej skuteczna metoda o jakiej słyszałem

Mrtn czy możesz to rozwinąć?

Policzmy to ekonomicznie ze strony linkowania:

Stawiasz 10 dedykowanych serwisów z dużym site i wieszasz na nich systemem kilka tysięcy linków.

Koszt postawienia 10 stron nie jest za wysoki (wręcz niski), biorąc pod uwagę, że linkowanie long taila nie wymaga bardzo silnych serwisów.

Czy zdobycie 10 porządnych linków będzie tańsze i spowoduje Ci tak stargetowany ruch?

Czy próbowałeś robić to podobną techniką?

Bo ja już robiłem tak jak piszesz i wiem, że różnica jest znacząca.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Wzmacnianie długiego ogona przez linkowanie wielkiej listy fraz (idącej w tysiące) to chyba najgłupsza ekonomicznie i najmniej skuteczna metoda o jakiej słyszałem....

sęk w tym ze nic mądrzejszego w tym temacie nie powiedziałeś , jeżeli masz coś do powiedzenia to powiedz bo na razie to robisz sztuczny tłok z którego nic nie wynika

Marketing internetowy dla firm

'ilgesu' - długi ogon od ilu zaczyna się fraz ?

Witam, chciałoby się powiedzieć: ufff, jak dobrze, że dziś nie zaglądałem na PiO.

No ale nie ma tak dobrze :)

Ja mam swoją prywatną definicję long tail, a w zasadzie tego gdzie się zaczyna.

Dla mnie Long Tail zaczyna się tam, gdzie zaczynają się pojedyńcze konwersje (w sensie ze słów kluczowych).

Rozszerzając - póki dana fraza kluczowa generuje większe ilości konwersji to traktuję to jako właśnie "hasło kluczowe", ale tam gdzie mamy dużo pojedyńczych przypadków to już jest long tail.

Tyle z mojej strony ;) do jutra.

z definicją długoego ogona to już sie czepiacie

tak naprawdę opisuje on stan każdego serwisu bo przez przypadek praktycznie każdy serwis zapozycjonujes sie sam na jakieś bezsensowen frazy

llong tail to nie rezultat lecz dążenie pozycjonera/serwisu do wypozycjonowania na pewną ilośc fraz lub jak największą

każda inna demagogia niema wartości. odpowiadajac na pytanie od ilu fraz zaczyna sie long tatail - poprostu jest to techniczna żenada

long tail to nie rezultat lecz dążenie do wypozycjonowania do jak największej liczby sensownych fraz

ale jak to dobrze robic ?

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności