Skocz do zawartości

Friendly url a słowa kluczowe

lukasamd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zająć się pozycjonowaniem mojej strony internetowej, dostałem nawet ofertę wypozycjonowania od pewnej firmy. Poczytałem trochę to forum, i mam kilka pytań (lubicie ten zwrot, prawda?):

1. Słowa kluczowe wybrane przez tą firmę wyglądają dość schematycznie, mniej więcej tak:

pies polski

pies włoski

pies francuski

pies niemiecki

kot polski

kot włoski

kot francuski

kot niemiecki

bażant polski

...

pies

kot

bażant

polski

francuski

niemiecki

...

Jak na moje, słowa kluczowe to pies, kot, bazant, polski itd. A te wyżej to frazy. I moje pytanie pierwsze, a właściwie pierwszy zestaw pytań. a) Czy wypozycjonowanie samych słów kluczowych nie pozycjonuje jednocześnie ich kombinacji - to jest, jeżeli wypozycjonuję "pies", "polski" i "włoski" to po wpisaniu "pies polski" i "pies włoski" też będę miał dobre wyniki? B) Jeżeli nie, to jak to się ma do siebie? Bo tych fraz jest całkiem sporo, koło 300. Czytałem tu gdzieś, że nie powinno się pozycjonować strony na dożą ilość słów kluczowych, raczej każdą podstronę na klika innych. c) Czy to prawda, i ile mniej więcej można wsadzić słów kluczowych na stronę o małej ilości tekstu, dużej ilości linków wewnętrznych i obrazków? d) Jeżeli to prawda, to czy uzyskam jakiś skuteczny efekt na frazę "kot włoski" jeśli jedną podstronę wypozycjonuję na "pies", "pies włoski", "włoski" a drógą na "kot", "kot francuski", "francuski"? e)Jeśli nie, jak należy to robić?

2. A teraz druga strona. a) Wyniki z google KeywordTool mówią iż dla większości z tych słów ("fraz") niema danych - oznacza to że są one bardzo niszowe i łatwe do wypozycjonowania? B) Reszta oscyluje w granicach 12 - 390 wyszukań średnio miesięcznych i średniej konkurencji reklamowej dla dopasowania dokładnego - oznacza to iż również są w miarę łatwymi do wypozycjonowania? Poza tym znajduje się kilka słów kluczowych typu "kot", "pies", które mają 1 000 do 55 000 wyszukań średnio miesięcznych. Z dużą konkurencją reklamową. One są trudne, tego jestem pewien sam z siebie. c)Chciałbym się dowiedzieć, ile średnio, przeciętna firma pozycjonująca bierze za wypozycjonowanie takich słów kluczowych przeciętnej firmie - chodzi mi o rozróżnienie w poziomach trudności słów. Szukałem cenników ale że tak powiem... niewierze im. Sam o tym nie mam zielonego pojęcia, więc postanowiłem się spytać wprost tu. Może być jakiś link na PW, jeżeli to nieetyczne o co proszę.

To taki mix pytań jakie mi się nasunęły, a na które sam odpowiedzi znaleźć nie potrafiłem. Z drżącymi dłońmi proszę o odpowiedzi na pytania, najlepiej w stylu 2 a) nie, 2 B) niewiem, 2c) Owszem, trzeba to zrobic tak: bla bla bla... itd.

z tego co wiem, taka przesadna ilość słów kluczowych chyba mi nie służy...

być może jestem początkujący w dziedzinie pozycjonowania ale podzielę sie swoimi spostrzeżeniami, prowadze maly serwis ktory dopóki nie zawierał przyjaznych url byl dosyc daleko w G, dopiero po zastosowaniu przyjaznych url ostro ruszyl do góry i nie ma znaczenia że w co drugim linku jest słow kluczowe, myślę że wręcz to pomaga w pozycjonowaniu pod warunkiem że treść danej podstrony zgodna jest tytułem, słowami kluczowymi i samą treścią

zresztą bez sensu mi się wydaje pisanie np o grze x a w linku wstawiac np nazwe gry y

Żadnego odezwu? Naprawdę prosiłbym o odpowiedź, myślę że pytania są dobrze zadane a odpowiedź na nie da mi wiele cennej wiedzy.

a dlaczego zadałeś je w temacie o przyjaznych linkach?

Odpowiem Ci na jedno pytanie, bo dalej mi się nie chciało czytać :) Wybacz...

a) Czy wypozycjonowanie samych słów kluczowych nie pozycjonuje jednocześnie ich kombinacji

pozycjonuje, ale to nie to samo. W przypadku fraz kot, kot polski, kot włoski pozycjonowanie frazy kot włoski będzie oddziaływać na pozostałe, ale w niewielkim stopniu, czy będzie to efekt widoczny zależy od trudności frazy.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności