Skocz do zawartości

cms do 3 tys zl? jaki polecacie?

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie to ze ja opycham sklepy od 3k w góre to nie znaczy że nie ma tańszych czy droższych na rynku , jak ktoś sprzedaje sklepy po 20k to chwała mu za to - wcale tego nie zamierzam negować ceny na rynku są od 9,99 do hohohoho tak samo jak w pozycjonowaniu

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sam projekt graficzny plus pocięcie szablonu to ok. 700-1500 PLN w zależności od tego co to ma być. Mozna też kupić gotowce, ale wtedy nie bedą dedykowane. Za te pieniądze jak ma być całość to tylko open cms'y. Tyle właśnie będzie kosztować postawienie, integracja z systemem płatności, customizacja i może wprowadzenie treści.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Bez przesady za 3k to spokojnie można programiste na miesiac zatrudnić, który to spokojnie napisze

Tylko pomyśl jaki to będzie programista. Za 3k to prawdopodobnie taki co nic nie potrafi albo świeżo po studiach. Dodatkowo przy takich kwotach w grę wchodzi jedynie praca zdalna.

Po miesiącu dostaniesz coś co jest 10 lat do tyłu względem dzisiejszych (nawet darmowych) rozwiązań, nie wspominając już jakim cudem programista ma zrobić do tego porządną grafikę. Kiedy dodatkowo pojawią się błędy (a zawsze się pojawią) - to nikt tego nie będzie łatał za darmo, etc. Nawet jak będziesz miał dużo szczęścia i znajdziesz jelenia, który będzie pracował porządnie za parę złotych i robił za pół-darmowy support (zdalnie, na umowę zlecenie i bez żadnych perspektyw na rozwój) to ten jeleń prędzej czy później dostanie lepszą ofertę albo skończy studia.

Zamiast wyrzucać pieniądze w błoto (bo taki na szybko "naklepany" skrypt to wyrzucone pieniądze) - lepiej zlecić jakiejś firmie. Pomijając aspekty techniczne (bo za 3k nie można cudów wymagać) - to te sklepy Xanna są dość dobre i nigdy nie dostaniesz czegoś takiego, za tyle "zrobionego" (jeszcze przez "programistę") od postaw.

Już lepiej zainwestować w grafikę i logo czy wykonać porządne zdjęcia produktów niż w programistę. To nie jest budżet na "pisanie" sklepu.

slawek22 nie każdy jest freelancerem i żąda kwot liczonych w dziesiątkach tysięcy. Ja uważam, że w tej kwocie spokojnie znajdzie kogoś do napisania takiego sklepu.

Jeśli faktycznie znajdzie kogoś, kto za taką kwotę napisze sklep od początku, to później wyda 3x tyle na łatanie go i przerabianie. Ja sam kiedyś zabierałem się za sklep i wiem ile to jest roboty(może niedługo wrócę do projektu, to opiszę conieco)- i za 3k jak bym miał pisać od początku do końca, to też bym zrobił 'na odwal się'.

Będzie dokładnie jak napisał mrbox.

Lepiej postawić taki sklepik na darmowych produktach jak:

- magentocommerce;

- oscommerce;

niż zlecić napisanie niedzielnemu programiście całości od podstaw == wywalić te 3K zł w przysłowiowe błoto, bo napisanie sklepuw całości to coś więcej niż zainstalowanie jomala z modułem sklepu :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Za przeproszeniem chory pomysł :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

zabieracie się do tego ze złej strony, doświadczenie mnie nauczyło że przy jakich kolwiek wiekszych projektach ważniejszy od sklepu(projektu) jest jego późniejszy support , czy to będzie sklep xanna , frelancera czy innej firmy za 9,99 czy 30tys zł należy upewnić się o co najmniej 5 letni suport inaczej taki silnik można sobie w buty wsadzić

należny sprawdzić czy firma (osoba) daje support , na jakich zasadach daje suport płatny darmowy jaki okres - mało kto tym najważniejszym parametrem kieruje się przy wyborze silnika

Marketing internetowy dla firm

Tak na marginesie - odnoszę wrażenie, że sklep demo np https://www.magento-electronics.com/ jak by szybciej się ładował.

Może poprawili silnik co było by bardzo interesujące, bo sam sklep magentocommerce jest super i IMHO bije na głofę wszystkie (mi znane) darmowe oraz dużo płatnych systemów sklepów internetowych :)

na jakich zasadach daje suport płatny darmowy jaki okres
Nie ma nic za darmo :) Support jest zawsze płatny.
slawek22 nie każdy jest freelancerem i żąda kwot liczonych w dziesiątkach tysięcy. Ja uważam, że w tej kwocie spokojnie znajdzie kogoś do napisania takiego sklepu.
To tak jakbyś stwierdzisz, że nie kupisz windowsa w retailu, bo za 600PLN na pewno się znajdzie ktoś kto go napisze od podstaw ;) Pewnie nawet to prawda :P

Źle podchodzisz do kwestii zarobków. Jeśli pracownik "kosztuje" pracodawcę 3000PLN / m... to musiałby zarabiać ok 1500PLN. Gdybyś zamówił w firmie miesiąc pracy programisty za 3000PLN to programista musiałby zarabiać z 1000PLN/m. Chyba nie muszę mówić, że żadna osoba po studiach która cokolwiek potrafi nie będzie pracować za pensję niższą niż sprzedawczyni w warzywniaku.

Teraz weźmy freelance. Tutaj sprawa zarobków wygląda podobnie, realnie przy takiej "wycenie" czasu to 1,5-2k miesiąc. Za to jest wiele minusów.

Kogoś na pewno znajdziesz, tylko pomyśl sobie, że jeśli ktoś chce pisać sklep od podstaw i mówi "3k" - to albo desperat który tego dobrze nie zrobi. Albo jeleń, który cię oleje zaraz kiedy ktoś mu zaproponuje normalne pieniądze.

Kornix, bo sama joomla + virtuemart to chory pomysł.

Mion, już jakiś czas temu magento zostało znacznie przyspieszone. Nie oznacza to jednak, że przy dużej bazie i kilkudziesięciu osobach online będzie on działał szybko. No i niestety od czasu prowadzenia wersji Enterprise tempo rozwoju tak jakby znacząco spadło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności