Skocz do zawartości

problem z redaktorem DMOZ

paweldaw

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A może ten trzeci ?Widzę,że należysz do tych "docenionych i zadowolonych twórców" i innych pobudek, które mogą kierować człowiekiem piszącym post w podobnym stylu co mój nie bierzesz pod uwagę.'Najeżdża" na dmoz bo go wywalili, albo nie chcieli mu dopisać strony - tylko jeszcze nie wiem czy znasz takie słowo jak PRAWDA?

Każdy katalog powinien być dla internautów, a nie dla redaktorów,

działalność katalogu i jego redaktorów jest niezgodna z polskim prawem, o czym wiadomo od dawna - jeśli jesteś "zadowolonym redaktorem" przejrzyj sobie niektóre posty na polskim forum szczególnie jednej Pani Redaktor ,która jest prawnikiem, to może zrozumiesz, jeśli nim nie jesteś poradź się ludzi ,którzy znają prawo, bo postów z forum dla redaktorów niestety nie przeczytasz ,bo taka jest demokracja dmoz.

a probke jego tfurczosci znajdziecie tutaj. nie powtorzcie jego bledu.

Więc ja pozwolę sobie na kilka słów komentarzu Twoich komentarzy :P

Zgadzam się z nimi jednak sam nie jesteś konsekwentny.

Przykłady:

(...)

Dzisiaj Google.com (2/3 wśród Polaków) nawet nie czyta tych znaczników

(...)

sie troche zdeaktualizwoało, ale wybaczam ;)

(...)

2/3 CZEGO? udzialu w polskim rynku wyszukiwarek? jesli tak to 1/3, a tak naprawde to juz ponad 40%

Troche Twój komentarz się zdeaktualizował (bo obecnie to 51.6%), ale wybaczam ;)

(...)

że do stron ciekawych/ wartościowych ludzie się podłączają chętniej niż do cienkich.

(...)

cienki czyli ile? 1mm? 2cm? :P slang w nawet tak "profesjonalnym" ebooku razi.

Jednak Twój slang mnie rozwalił: :D

(...)

pokaz dobowe referery do cneb.pl to zobaczym gdzie te setki odwolan

(...)

Za przeproszeniem, ale zajechało mi tu wiochą....

Bez obrazy ragni, ale ja czasami tak jak Ty lubię się czepiac ;)

Live Free or Die

linki z katalogu webwweb.pl w krótkim czasie mogą stać się ważniejsze i liczniejsze [pod warunkiem jego upowszechnienia w innych serwisach, czego organizatorowi życzę z całego serca] - wówczas ten pseudokatalog [dmoz] zostanie w Polsce zupełnie zmarginalizowany

też sobie tego życzę z całego serca, jednak teraz to już wszystko w rękach właścicieli serwisów :D

Nie wszyscy jednak tak pozytywnie widzą katalog webwweb

Nowatorski i dający wiele różnych możliwości katalog stron WWW. (...) Więcej informacji: https://www.webwweb.pl/"

Mniej więcej tak nowatorski jak dmoz.org. Kolejny dziwny klon, który umrze zanim ktoś go zauważy i nic nie wniesie, ale panowie z PCWK zapchają dziurę w codziennym spamie mailowym

lub

Kazdy 'niezalezny' katalog jest z góry przegrany

Moim zdaniem katalog powinien być zarówno redagowany jak i moderowany przez samych Użytkowników. Kiedy każdy będzie miał możliwość pilnowania co dzieje się nie tyle w jego kategorii co w całym katalogu istnieje szansa że webwweb stanie się kiedyś cenionym narzędziem wyszukiwawczym.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Niezależny - nie interesują mnie wypowiedzi Pani, na którą się powołujesz.

Jesteś autorem publicznej wypowiedzi o przestępczym charakterze przedsięwzięcia pod nazwą dmoz.

Jako świadomy naruszenia prawa jesteś zobowiązany do zawiadomienia organów ścigania.

Ja, jako jeden z adresatów Twojej wypowiedzi - ponawiam prośbę o wskazanie przepisów, które działalność dmoz narusza.

Nie wszyscy jednak tak pozytywnie widzą katalog webwweb

Wiadomo, w życiu nie jest jak w bajce...

Zawsze ktoś się znajdzie...

Co prawda, żeby stworzyć taki wielki katalog jak DMOZ trzeba ogromnej pracy i funduszy (lub "wolontariuszy").

Jednak Twój katalog ma nowatorskie (nie tak nowatorskie jak DMOZ, który dla mnie jest zwykłym katalogiem, z tą różnicą że tworzy go bardzo duzo osób z różnych krajów) podejście do sprawy, więc może się sprawdzić już w niedługim czasie.

Live Free or Die

Co prawda, żeby stowrzyć taki wielki katalog jak DMOZ trzeba ogromnej pracy i funduszy (lub "wolontariuszy").

Praca dla samej idei się jakoś nie sprawdza patrząc po dmozie, a funduszy nie mam... zostają za to web punkty dzięki którym dziś można jedynie podwyższać pozycje w webwweb.

Jeśli w przyszlości udałoby się aby Użytkownicy mogli wymieniać zarobione punkty na jakieś gadżety albo jeszcze lepiej na rabaty w firmach to miałoby to sens :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

... zostają za to web punkty dzięki którym dziś można jedynie podwyższać pozycje w webwweb.

I takie właśnie spojrzenie na katalog mi się w webwweb podoba, to jest właśnie to nowatorskie spojrzenie, które wg mnie odróżnia Twój katalog od konkurencji

Jeśli w przyszlości udałoby się aby Użytkownicy mogli je wymieniać na jakieś gadżety albo na rabaty w firmach to miałoby to sens.

Jeśli katalog będzie się dynamicznie rozwijął to pojawią się sponsorzy, a wtedy będą gadżety itp.

Live Free or Die

Oj Panie Nauczycielu chyba Pan się nieco zagalopował..........

1.między słowami "niezgodny z polskim prawem", a "przestępczy" jest jednak pewna różnica, której zdaje się Pan niedostrzegać

2.niezgodności są tego rodzaju, że oceniając realistycznie można raczej tylko ponarzekać niż coś zrobić [ chyba,żeby się ktoś zawziął - ja do takich nie należę ]

3.niczego nie muszę:

a- nie jestem donosicielem

b- sprawy są tak oczywiste, aż dziw bierze ,że tego nie rozumiesz[albo udajesz]

c- nie ma przepisów, które mogłyby mnie do tego zmusić [i chyba nawet w RPA przed zniesieniem apartheidu ciężko byłoby coś znaleźć]

d- czasy cenzury w tym kraju minęły kilkanaście lat temu i mogę mówić co myślę nienaruszając prawa i do tego celu min. służy Internet

adresy kancelarii prawniczych są w każdej książce tel.

Obowiązujący w Polsce KK nie zawiera definicji przestępstwa, dlatego po raz trzeci proszę o wskazanie przepisów prawa, które swoją działalnością dmoz narusza, by w oparciu o treść artykułów móc się przekonać, że moja interpretacja Twojej wypowiedzi jest nadużyciem.

Pozwolisz, że nie będę komentować ubocznych wątków Twojej wypowiedzi. Proszę o konkrety lub informację, że nie jesteś w stanie wskazać uzasadnienia dla wygłoszonej opinii.

Przeboleję, ale powiedz mi jeszcze jak to z Tobą jest, niezależny - skoro pozwalamy sobie na jakieś osobiste wycieczki. Leczysz swoje frustracje robiąc sobie z gęby cztery litery ? Wpadłeś tu powodowany troską o praworządność kraju i jakość demokracji w dmozie ? Szlachetne pobudki i oczywiście nie ma przepisu, który mógłby Cię zmusić do przyzwoitości, która nakazywałaby udokumentowanie oskarżenia. I w sumie nie wiem, jak to potraktować. Jak oszczerstwo czy jako działanie w afekcie ? Doceniam jednak Twoje próby osłabienia wydźwięku stwierdzenia, więc pozwól - potraktuję to ciepłym moczem i równie ciepło pozdrawiam.

Odpowiedź twoja jest typowa dla osobników tępych - jeśli brakuje im argumentów uciekają się do wulgaryzmów - chyba dużo tego ciepłego moczu musisz spuścić z mózgu, żebyś cokolwiek zrozumiał. Zastanów się na początek nad zgłaszaniem strony do dmoz zaczynając od tytułu XXI -KC ART 738 I 740 - więcej nie piszę, bo podejrzewam,że samo zrozumienie tego przekroczy twój pozim intelektualny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności