Skocz do zawartości

problem z redaktorem DMOZ

paweldaw

Rekomendowane odpowiedzi

Propo DMOZ

od roku czekam na skutecznosc wpisania do katalogu DMOZ nastepujacych stron

www.polskanoc.pl

www.wroclawnoc.pl

www.poznannoc.pl

i co od roku moge sie palowac z panami redaktorami i tak gwint ze pojde zaraz na browca nie bede cytowal korespondencji i mam ich powli gdzies, nie napisze gdzie

jezeli strona patronujaca festiwal teatralny DIALOG, Vratislavie Cantas, Festival perkusyjny na ktorym wystapia koled

perkusista MEgadeth, perkusista TOTO, prawdopodobnie Rolings Stonesow, Serwis ktory Poleca EMPIK Wroclawski

to wiecie co mam ich kompletnie gdzies....

Dla mnie to jest niezetelnosc informacyjna i jezeli jakis redaktor nie wpisuje tego serwisu dlatego ze jestem dla niego konkurencja to chyba dobze ze sie mnie boi a ja dam sobie rade bez niego.....

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
od roku moge sie palowac z panami redaktorami i tak gwint ze pojde zaraz na browca nie bede cytowal korespondencji i mam ich powli gdzies, nie napisze gdzie

Nosimy sie z zamiarem opisania jak dziala DMOZ i zbieramy wszelkie informacje. Dlatego w imieniu wielu ludzi z forum prosilbym Cie o to abys dokladnie opisal jak wyglada Twoja przygoda z katalogiem. Nie ukrywam, ze interesuje nas rowniez postawa samych redaktorow wiec przydadza sie jakies konkrety poparte dowodami.

Jezeli mozesz nam pomoc to bede bardzo wdzieczny. Jezeli nie chcesz publikowac na forum to poslij na PM.

A jak napisalem ze chetnie zostane redakrotem - bo kategoria tego wymaga - to kazali mi sie pocalowac w D*** :)

Do bani :)

Mozesz konkretniej napisac. Czy doslownie tak napisali? Czy tylko zignorowali Twoje zgloszenie?

A jak napisalem ze chetnie zostane redakrotem - bo kategoria tego wymaga - to kazali mi sie pocalowac w D***

Na pewno nie napisali żebyś pocałował się w D***, bo sam jestem redaktorem kategorii World: Polska: Biznes: Energia i podrzędnych i dobrze wiem jak wygląda procedura weryfikacyjna zgłoszenia. Czasami po prostu odmawiają, ja spróbowałem drugi raz i nastąpiło pozytywne rozpatrzenie wniosku.

Redaktorów obowiązują pewne zasady, a w systemie są zapisane ich powiązania z serwisami - tak wogóle, to nie wiem jak to wytropili :) - także myślę, że jezeli ktos nie chce czegoś dodać bo to konkurencja, to trzeba to zgłosić, w dmoz-ie raczej nikt się nie cacka z nieuczciwymi lub pseudobogami prosto z usenet-u

Redaktorów obowiązują pewne zasady, a w systemie są zapisane ich powiązania z serwisami - tak wogóle, to nie wiem jak to wytropili  - także myślę, że jezeli ktos nie chce czegoś dodać bo to konkurencja, to trzeba to zgłosić, w dmoz-ie raczej nikt się nie cacka z nieuczciwymi lub pseudobogami prosto z usenet-u

Rozbawiles mnie. Sam bylem redaktorem i poczytaj wczesniejsze wypowiedzi aby zobaczyc jak dziala DMOZ. Zrezygnowalem bo nie chce aby ktos wiazal mnie z tym bagnem.

W DMOZ wiekszosc redaktorow jest wylacznie po to aby promowac swoje strony i wycinac konkurencje. Doskonaly przyklad byl opisany w tym watku. Redaktor nie dopisywal nowych stronek o GSM bo stwierdzil, ze sa to kopie innych uslug albo sciaganie simlocka lamie prawo, nie wspominam o tym, ze istniejace strony kasowal np z powodu braku aktualizacji przez 30 dni. Dodam, ze jego strony oferujace zdejmowanie simlockow sa w katalogu do dzisiaj. Analiza mojeog zgloszenia trwa cale wieki, poza tym post na wewnetrznym forum zostal zignorowany przez wszystkich redaktorow.

Rozbawilo mnie rowniez rozwodzenie redaktorow na temat tego czy wlasciciel strony placi podatki czy tez nie :).

Nie wspomne juz o tym, ze redaktorzy sa przekupni i mozna zalatwic sobie wpis badz "coola" w zamian za inne rzeczy.

Taki wlasnie jest polski DMOZ

Rozbawiles mnie. Sam bylem redaktorem i poczytaj wczesniejsze wypowiedzi aby zobaczyc jak dziala DMOZ.

smiać się trzeba, bo to podobno zdrowo, a wczesniejsze wypowiedzi mówią tylko o małym skrawku DMOZ-u, urażonej dumie i braku wyobraźni, jak walczyć z pseudoredaktorami

W DMOZ wiekszosc redaktorow jest wylacznie po to aby promowac swoje strony i wycinac konkurencje.

raczej mniejszość, ale jak wszędzie i w DMOZie są ludzie nieuczciwi, bo to w Polsce póki co daje prestiż, a nie społeczną pogardę.

Wiesz kto jest nieuczciwy? Wyślij dowody do autorów DMOZa i myślę, ze to sprawę załatwi

Wiesz kto jest nieuczciwy? Wyślij dowody do autorów DMOZa i myślę, ze to sprawę załatwi

Moje zgloszenie do dzisiaj wisi jako Currently under investigation;

Jezeli jest ono rozpatrywane w takim tempie jak dodawanie nowych stron to licze, ze za 2 lata bedzie odpowiedz :)

no coz, ja dla kontrastu powiem, ze z dmozem zadnych problemow nie mialem. zglosilem kilka stronek, kazda rozsadnie opisalem. wszystkie zostaly dodane (do roznych kategorii) w ciagu nieco ponad miesiaca, z opisem redaktora. trudno mi okreslic dokladnie kiedy, gdyz o tym fakcie nie zostalem powiadomiony (jednakze w dmozie wpis istnieje). jakkolwiek nie sadze by ten katalog mial jakies szanse przebicia (miedzy bogiem a prawda, to czy ktos W OGOLE BY WIEDZIAL ze istnieje, gdyby nie google?), to wydaje mi sie, ze szukanie sensacji jest troche nie na miejscu, zwlaszcza jatrzenie tego przez grupe pozycjonerow, ktorzy jak by nie patrzec sa grupa, na ktora redaktorzy patrza bardzo ostroznie, zeby nie powiedziec nieprzychylnie. naduzycia bowiem zdarzaja sie i z naszej strony - ktos (hipotetycznie, nie mowie o jakiejs osobie tutaj) kto chce dodac bezwartosciowa merytorcznie, powtarzalna, strone i puszy sie bo go odrzucili, sam jest sobie winien. a poniewaz dmoz tworza ludzie, to mysle ze mozna na nich wplywac i zmiast sie denerwowac, to odwolac sie do wyzszej instancji majac konkretne rzetelne argumenty. jesli tam wyzej prowadzi to ktos, komu zalezy, to z usunieciem redaktora chyba nie powino byc takich klopotow?

moje kilka slow na temat...

"i can handle it without linking :)"

A ile wogóle wejść macie z tego dmoz'a że tak strasznie zabiegacie o to żeby tam być? Ja nie notuję absolutnie żadnych wejść z dmoz. Moja obecność tam nie wpływa też specjalnie na linkpop ani na PR więc...?

W dodatku obcojęzyczne zindeksowane w google kopie dmoz'a nie wyświetlają polskich znaków więc mój wpis jest tam "pokaleczony", a polskie kopie jakimś cudem bardzo ciężko się indeksują.

Nie mówcie tylko że chodzi o prestiż obecności w dmoz :):):)

Nosimy sie z zamiarem opisania jak dziala DMOZ i zbieramy wszelkie informacje.

Napewno będzie tego trochę ;) Może wystawić jakieś info u siebie... "Napisz do nas jeśli masz problemy z redaktorami katalogu DMOZ!" :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Nosimy sie z zamiarem opisania jak dziala DMOZ i zbieramy wszelkie informacje. Dlatego w imieniu wielu ludzi z forum prosilbym Cie o to abys dokladnie opisal jak wyglada Twoja przygoda z katalogiem. Nie ukrywam, ze interesuje nas rowniez postawa samych redaktorow wiec przydadza sie jakies konkrety poparte dowodami.  

Jezeli mozesz nam pomoc to bede bardzo wdzieczny. Jezeli nie chcesz publikowac na forum to poslij na PM.

mowisz i masz zrobmy tak jak bedzie we wro zgram Ci cala korespondencje a jest co czytac :))))

typu szanowny panie strony o tak niskim poziomie merytorycznym nie beda wpisywane

i takie inne rozne teksty, ogolnie sie usmialem ale ok

zwlaszcza jatrzenie tego przez grupe pozycjonerow, ktorzy jak by nie patrzec sa grupa, na ktora redaktorzy patrza bardzo ostroznie, zeby nie powiedziec nieprzychylnie. naduzycia bowiem zdarzaja sie i z naszej strony - ktos (hipotetycznie, nie mowie o jakiejs osobie tutaj) kto chce dodac bezwartosciowa merytorcznie, powtarzalna, strone i puszy sie bo go odrzucili, sam jest sobie winien

Moze masz racje moge ciebie upewnic ze w moim przypadku dopisanie moich na razie trzech serwisow bylo pierwsza stycznascia z DMOZ-em i i na dzien dzisiejszym ostatnim, uwiez mi poradze sobie bez nich :)))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności