Skocz do zawartości

5 sposobów na wzpocnienie domeny ?

ubaff

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Xann, naprawdę wiesz niewiele na temat niektórych spraw ;-)

Komentarz do tego posta znajduje się już w jednym z moich. Nie ma sensu w kółko powtarzać tego samego.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Lexy bardzo chętnie się dowiem, z mojego punktu widzenia jesteś w większym błędzie odemnie

na wszelki wypadek napisze jeszcze raz , moc domeny to wiek i BL te dwie rzeczy - koniec kropka

Marketing internetowy dla firm

Lexy bardzo chętnie się dowiem, z mojego punktu widzenia jesteś w większym błędzie odemnie

na wszelki wypadek napisze jeszcze raz , moc domeny to wiek i BL te dwie rzeczy - koniec kropka

czy google to gdzieś oficjalnie potwierdziło? mógłbyś podesłać linka skąd masz takie informacje?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Xann jesteś tak święcie przekonany o swoich racjach a mało kiedy podajesz jakieś potwierdzenia tego co mówisz. jak na razie to jest puste gadanie bo nie masz na to dowodów, tak samo można by powiedzieć, że jak domena ma więcej literek z początku alfabetu to jest lepsza od takiej co ma więcej z końca.

na dobra sprawę świat seo ciągle się zmienia i ciągle google nas czymś zaskakuje, więc może jeszcze nie teraz ale za jakiś czas faktycznie historia domeny może mieć wpływ na jej moc. bo z logicznego punktu widzenia lepiej jest postawić serwis na domenie A, która ma wiek 10 lat i historie z tej samej tematyki niż stawiać na domenie z takim samym wiekiem i ilością bl ale z innej tematyki - to coś jakby moc domeny w danej tematyce

ok, ale to jest post osoby z pio, a jakieś inne dowody jeszcze masz? bo taki nie koniecznie musi przekonywać

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Xann jesteś tak święcie przekonany o swoich racjach a mało kiedy podajesz jakieś potwierdzenia tego co mówisz. .

...

ok, ale to jest post osoby z pio, a jakieś inne dowody jeszcze masz? bo taki nie koniecznie musi przekonywać

SilverT czy wiesz co to jest doświadczenie, praktyka i staż ? masz racje co tam Gizmo moze wiedzieć o pozycjonowaniu on zapisał sie na PIO zeby se pogadac z Xannem a ja żeby z nim

SilverT czy wiesz co to jest doświadczenie, praktyka i staż ? masz racje co tam Gizmo moze wiedzieć o pozycjonowaniu on zapisał sie na PIO zeby se pogadac z Xannem a ja żeby z nim

no akurat nie to miałem na myśli. i wiem co to doświadczenie i nie powiedziałem, że Gizmo mało wie o pozycjonowaniu. mi chodzi o to, że opinia jednej doświadczonej osoby nie potwierdza tego co do czego Ty chcesz nas przekonać bo jakby nie było nie raz tutaj spierają się doświadczone osoby i nie raz zdarza się, że mają całkiem odmienne poglądy na różne sprawy :P

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Xann nie zamierza nikogo przekonywać , rzucam hasło , czy się z nim zgadzasz czy nie to mnie już nie interesuje , nigdzie nie powiedziałem ze jestem jakimś guru seo , ucze się seo cały czas od 5 lat i penie kolejne tyle bedę sie nadal uczył

pamiętaj:

Xann nie przekonuje , Xann informuje a co ty z tym zrobić to już Twoja brocha

patro: "czy google to gdzieś oficjalnie potwierdziło?"

Akurat w tym przypadku patrzyłabym z dystansem na stanowisko Google w tej sprawie ze względu na ich interesy. Nie jest im na rękę, jeśli pozycjonerzy kupują wygasłe domeny, bo jest to jednak spora możliwość manipulacji wynikami.

Oprócz tego, co napisał gizmo, stara zawartość domeny ma znaczenie chociażby ze względu na to, że można kupić zbanowaną domenę, a więc ban nie jest z niej zdejmowany automatycznie w momencie wygaśnięcia czy też zmiany właściciela.

Podsumowując, warto kupować wygasłe domeny, na których stały porządne strony, które były dobrze podlinkowane i których tematyka była zgodna z tym, co chcemy na niej postawić. Aczkolwiek w przypadku zmiany tematyki też widać korzyści.

A jak wygląda PR w expirkach?

Zostaje czy jest zerowany?

Mam przypadki kiedy PR zostaje kiedy tematyka jest zgodna z wcześniejszą historią. Pozycje bez żadnego dodatkowego linkowania widoczne od razu po zaindeksowaniu nowej treści (zgodnej z tematyką).

A jak to wygląda ze stronami gdzie stawia się inne treści niż to miało miejsce wcześciej (przed wygaśnięciem)? - mam na myśli wartość Page Rank...

"A jak wygląda PR w expirkach?

Zostaje czy jest zerowany?"

W jednym przypadku w momencie zakupienia domeny PR wynosił 2, po pierwszym updacie został wyzerowany, bez zmian w pozycjach, a przy kolejnym powrócił do 2. W pozostałych przypadkach zazwyczaj nie było jakichś dziwnych zmian w stylu wyzerowania.

Nie zauważyłam też zależności zachowania/zmiany tematyki ze zmianami w PR.

Podsumowując, warto kupować wygasłe domeny, na których stały porządne strony, które były dobrze podlinkowane i których tematyka była zgodna z tym, co chcemy na niej postawić. Aczkolwiek w przypadku zmiany tematyki też widać korzyści.

Kiedy w końcu przestaniesz pisać o tak logicznych sprawach? I powtarzać po nas to co napisaliśmy wiek i BL

Powiedz coś czego nie wiemy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności