Skocz do zawartości

5 sposobów na wzpocnienie domeny ?

ubaff

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wrzuce swoje 3 grosze. Bazuje głownie na expirkach. Oprócz wieku i BL sprawdzam tez to czy jest w serpach (oczywista oczywistość) ale takze historie. Po co? Ano po to zeby sprawdzić czy w poprzednich latach jej wlascicielem byla ciągle ta sama osoba wtedy mam wieksza pewność ze zachowana jest ciągłość. To ze w archive.org mamy kazdy rok, ,zapelniony" to nie znaczy ze nie było miesiaca czy dwóch przerwy. Co z tego ze przez 5 lat bylo coś konkretnego jak w indeksie z ostatniego roku bedzie jakis syf. Takich sytuacji tez jest masa.

Dodatkowo historia to takze info dla mnie co bylo wczesniej, bo zdecydowanie lepiej G traktuje to samo (kontynuacje) kontentu, i latwiej mi pozycjonować strone o nieruchmosciach jesli wczesniej byl kontent o tym, niz strone o jabłkach na expirce nieruchmosci-kraków.pl

Oczywiscie BL i wiek jest najwazniejszy ale to niejedyne wyznaczniki które osobiscie biore pod uwage

To tyle :)

-Ciekawa treść

-Częste aktualizacje

-Poprawna pisownia na stronie

-Walidacja, moim zadaniem BOT powienien przejść przez stronę bez zająknięcia .

-Kilka MOCNYCH linków.

-Dodam szósty z wielu , nie dodawaj do śmieci swojej strony.

Jeśli skorzystamy z tego , pozostaje nam - modlić się ... gdzieś już to zostało zapisane.

e- moja opinia na temat archiwum - wiek domeny ma coraz to mniejsze znaczenie ....

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

W rozmowach o pozycjonowaniu będzie Ci ciężko znaleźć zgodne wypowiedzi wszystkich osób. Po prostu każdy bardziej ufa temu, co go nauczyło doświadczenie niż zapewnieniom innych.

5 stron tematu i nic nie wynika z tego ;)

Xann coś ostatnio nerwowy się zrobił ;)

Logika podpowiada, że ciągłość treści, a więc i właściwych linków ma znaczenie.

Jednak to czy strona poprzednia była dobrze zrobiona czy nie nie może mieć wpływu!

Chyba od tego się krucjata Xanna rozpoczęła.

Kontrprzykład:

Mam badziewną stronę, więc sobie ją przerabiam na taką lepszą, z właściwym linkowaniem wewnętrznym itp.

Więc zmiana musi wyjść in plus.

kupuję badziewną stronę z domeną i stawiam fajną i jaki efekt? Jak wyżej!!

Wniosek taki: Liczy się wiek domeny, a z tym nie da się dyskutować i BL, ale dokładnie badany, znaczy anchory też.

Ot i cała historyia!

może nie mówmy tutaj o kolorowych strefach, i stronach bo pod innym linkiem już o tym dyskutujemy ;)

to że każdy wie swoje i trzyma sie swojego to raczej normalne bo przypadków z gugu było wiele, jest wiele i będzie pewnie jeszcze więcej. jedna osobą w danej sytuacji miała taki przypadek a inna całkiem inny, i to jest właśnie ta adrenalina, że nie znamy gugla do końca i nie wiemy jak to na 100% jest :P

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności