Skocz do zawartości

Usunięcie historii strony z archive.org

marcin777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym usunąć historię swojej domeny z archive.org , wrzuciłem do pliku robots.txt :

User-agent: ia_archiver
Disallow: /

Jednak po usunięciu tego z robots.txt historia domeny jest dalej dostępna ktoś ma pomysł albo przeprowadzał już usuwanie historii, że w wypadku braku pliku robots.txt historia nie będzie dostępna?

Napisałem do nich i dostałem odpowiedź w takiej formie:

I can exclude your site from the Wayback Machine, but I need to verify that you own the site first. The easiest way to do this is to do one of the following:

-send your request from the contact information listed on the site

-point me to where your contact information (name and/or email address) appears on the site - in this instance, I will need to verify your identity via a scan of a valid photo id (personal info can be blacked out). additionally requests must come directly from the individual making the privacy claim.

-forward any communication from a hosting company to you referencing the domain.

In the case of a live site, you can:

-send a request from the registrant's email or webmaster listed on the site

-post your request on the current version of the site (and send me a link).

If you cannot do any of these, please let me know.

Niestety z angielskim u mnie kiepsko ( w szkole był rosyjski i niemiecki :-/) jakby ktoś mógł mi powiedzieć co mam zrobić byłbym wdzięczny

I can exclude your site from the Wayback Machine, but I need to verify that you own the site first. The easiest way to do this is to do one of the following:

-send your request from the contact information listed on the site

-point me to where your contact information (name and/or email address) appears on the site - in this instance, I will need to verify your identity via a scan of a valid photo id (personal info can be blacked out). additionally requests must come directly from the individual making the privacy claim.

-forward any communication from a hosting company to you referencing the domain.

In the case of a live site, you can:

-send a request from the registrant's email or webmaster listed on the site

-post your request on the current version of the site (and send me a link).

If you cannot do any of these, please let me know.

jakby ktoś mógł mi powiedzieć co mam zrobić byłbym wdzięczny

W skrócie- masz takie możliwości usunięcia:

- wyślij prośbę z maila pokazanego jako mail kontaktowy na stronie

- wskaż na stronie, do kogo ona należy i wyślij skan dowodu tożsamości, który potwierdzi, że jesteś właścicielem

- prześlij do nich jakąś wiadomość, którą dostałeś od hostingodawcy, nawiązującą do domeny

- wyślij maila z domeny, lub z maila webmastera uwidocznionego na stronie

- napisz na stronie prośbę i podeślij linka do tego gościa

tłumaczenie 'na szybko', więc może mało gramatycznie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności