Skocz do zawartości

Wpływ adresu IP na pozycjonowanie stron

Xann

Wpływ adresu IP na pozycjonowanie stron  

299 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy IP ma znaczenie przy pozycjonowaniu stron ?

• TAK
      116
    • NIE
      30
    • Nie wiem
      22
  2. 2. Co jest lepsze ?

• 5 linków z różnych IP (różnych stron)
      126
    • 5 Linków z tego samego IP (różnych stron)
      3
    • Nie ma to znaczenia
      27
    • Nie wiem
      12

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli wg. Ciebie małe serwisy stojące na współdzielonych nie mogą oferować ciekawej treści?
Poważniejszym/pewniejszym partnerem biznesowym będzie firma posiadająca swój biurowiec, czy biurko w biurowcu współdzielonym ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poważniejszym/pewniejszym partnerem biznesowym będzie firma posiadająca swój biurowiec, czy biurko w biurowcu współdzielonym ;)

A co to ma do rzeczy? Czy blog jakiegoś bloggera albo poety będzie śmieciem przy super firmie co sprzedaje gumiaki?

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Jeśli masz serwis o oponach to interesuje cię pozycja konkurencji oferującej gąsienice ;)

Trzeba na to patrzeć z szerszej perspektywy, ale tyczy to się serwisów o takiej samej tematyce.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czytaj co piszę...

Widać nie potrafisz zrozumieć pojęcia "Taka moja teoria - samo ip nie ma znaczenia, ale jego współdzielenie może mieć"... rozumiesz co oznacza pojęcie teoria.... ;)

Masz rację, źle się wyraziłem. Taką mam hipotezę o wpływie adresu IP na pozycjonowanie stron.

Więc hipotetycznie poeta który "ma swoje IP" może osiągnąć lepszą pozycje, bo poważniej podchodzi do swojej działalności internetowej inwestując w serwer który ma jedno IP obsługujące jedną domenę - jego domenę.

W książkach "Pozycjonerskich"

piszą żeby brać różne IP (z klasy C)

ale opinia na temat linków z 1 IP też jest logiczna (przypadek 1 firmy)

ale co jeśli z 1 IP wrzucimy 100 linków na drugie ip (stronę pozycjonowaną)

jeżeli google przyjrzy się bardziej na BL strony pozycjonowanej i zobaczy że są z 1 IP

i zauważy jakieś podobieństwo (meta tagi, treść , dane kontaktowe, itp)

może obniżyć wartość linków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności