Skocz do zawartości

Link rel="nofollow" - prawda czy mit ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele razy się spotkałem z opinią że link rel="nofollow" nie puszcza bota dalej , po prostu go zatrzymuje , nawet w tym temacie była zażarta dyskusja pare dni temu

Przeprowadziłem prosty test , postawiłem serwis katalog.preclownik.net i puściłem na niego jeden link oczywiście z rel="nofollow" z https://www.statystyki-stron.com/ w stopce go widać:

Polecamy : katalog 20-8-2009

wynik testu: jest że link z rel=nofollow być może nie przekazuje mocy ale na pewno nie zatrzymuje botów

Marketing internetowy dla firm

• 2 tygodnie później...

Ponoć google nie indeksuje stron z #, bo ten znacznik jest używany zazwyczaj do odnośników na tej samej stronie. Ogólnie sprawa jest znana jako Page Rank Sculpting i może skutecznie, przynajmniej narazie zastąpić nofollow. Taki oto trik, z tym, że testów jeszcze nie robiłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności