Skocz do zawartości

Czy ktoś może mi naklikać w reklamy?

andrre

Rekomendowane odpowiedzi

Na moim nowym blogu umieściłem reklamy adsense. Kiedyś mojemu koledze jakiś wariat naklikał chyba ze 100 razy w linki i po jakimś czasie dostał bana od google. Było to ze 2 lata temu. Czy w tej chwlili adsense zmieniło coś w tej sprawie? Bo już niedużo mam do wypłaty a nie chcę trafić na jakiegoś desperata.

www.poradniki.biz - najlepsze poradniki w sieci

To nie takie proste chyba naklikać komuś, google patrzy nie tylko na ip ale przegladarke, rozdzielczość itp, więc mu łatwo takie kliki fałszywe ignorować. A zresztą jak ktoś ma tysiące klików na dzień to raczej te 100 klików jakiegoś idioty nie spowodowałyby bana.

Jednakże to byłoby zbyt prymitywne, gdyby każdy mógł każdego wykopać z Adsense.

Google często wykrywa takie incydenty i jeśli nie widzi powiązania osoby klikającej z nami to nakłada bana na reklamy na dany komputer - reklamy nie wyświetlają się takiej osobie i to na wszystkich witrynach emitujących Adsense.

Ja tam może mam szczęście bo jak coś jest nie tak, albo ustawienia, albo jakieś dziwne kliki to emile od nich dostawałem. Raz tylko konto mi zbanowali kiedyś za adsense w popie (a tak swoją drogą to znam kilka stron z dobrym AlexaRank które jadą w popie kilka lat już, to raczej oni chyba mają szczęście ;) )

Irek - nie słyszałeś o szkodliwym oprogramowaniu instalowanym ze stron www? Wy łapaliście już takie syfy ;)

Poza tym od czego są inne produkty Google i aplikacje od Google'a...

Instalują ciasteczko na dysku w sektorze MBR

W głównym sektorze rozruchowym to może nie... jak już to w karcie graficznej ;P

Google bezbłędnie diagnozuje przypadkowe kliknięcia.

Stosunkowo niedawno instalowałem nową jednostkę na stronie i przypadkiem w nią kliknąłem. Z ciekawości czy zaliczy od razu ją zdjąłem ze stronki. Po kilku godzinach dla tej jednostki liczba kliknięć wynosiła 0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności