Skocz do zawartości

Linkowanie naturalne w serwisach social-bookmarking

Maxximilian

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie ponoć bardzo popularny niby jest tzw. social bookmarking - wykop, deliciuus etc. - gówna prawda. Swego czasu dodałem skrypt dodajdo umozliwiający dodawanie linku do serwisów social bookmarking automatycznie - przez rok użytkownicy galerii którą prowadzę dodali - 3 (trzy) linki. A w tym samym czasie zaincludowane na różnych blogach etc. zostało 1950 zdjęć, które wyświetlone przez ten czas zostały ponad dwa miliony razy. :-) ( ;) bo wstawiam tam stopkę reklamową via GD ) Jednym słowem ktoś na tych serwisach robi ludzi (a czasem i inwestorów) w jajo. Roboty? Spamerzy ? Jajcarze?

Więc przedstaw jakieś narzędzie skoro piszesz w tym dziale.

Twój post to pogaduszka, a nie prezentacja narzędzia ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dokładnie tak. W Polsce mało kto wie co to jest (poza gronem informatyków i pokrewne) nie mówiąc już o tym, że nikt z tego nie korzysta.

Swoją drogą bardzo dziwna sprawa, że akurat Social Bookmarking się w Polsce nie przyjęło.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Niby jest ten Wykop, ale nie warto się tam udzielać - wrzucanie czegokolwiek poza obrazkami czy filmikami (najlepiej takimi z cyckami) kończy się zakopami i komentarzami typu "spam/było/nie nadaje się". Do tego jeszcze wszystkie linki mają nofollow. Moim zdaniem strata czasu.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

A jakie strony odwiedzacie najczęściej?

Bo sam myślę nad usunięciem u siebie Digg'a i Delicji, a dodaniu np. OSNews. Chociaż nie wiem czy w ogóle warto...

Ja tylko delicious używam (jako użytkownik) i w zasadzie tylko dlatego, że mam przyciski w ff - w innym przypadku korzystał bym z zakładek firefoxa bo ręcznie nie chciałoby mi się dodawać. Z przycisków na stronie typu "dodaj do delicious" nigdy chyba nie skorzystałem.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności