Skocz do zawartości

Pozycjonowanie przy pomocy przkierowań 301

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wreszcie zastosować na szeroką skalę pozycjonowanie przy pomocy przekierowań 301, które planuję przeprowadzić następująco: posiadam serwis, promowany na np. 3 frazy, kupuję na 1 rok np. 3 domeny, tworzę 3 proste witryny, maksymalnie zoptymalizowane i linkowane dla każdej z fraz (1 witryna dla każdej frazy), a po około 10 miesiącach ustawiam trwałe przekierowanie 3 domen na stronę docelową. Przed wdrożeniem tej metody, chciałbym jednak zapytać o opinie osób, które już ją stosowały. Bardzo pomocny byłby możliwie szczegółowy raport efektywności i opłacalności przedsięwzięcia. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

To nawet z teoretycznego punktu widzenia wydaje się bezsensowne. Przecież można linki prowadzące do tych 3 serwisów równie dobrze dać od razu na serwis docelowy przez te 10 miesięcy. A poza tym przy takim pozycjonowaniu trzeba przedłużać 4 domeny ( 3 z przekierowaniem i 1 ze stroną docelową ). Po wygaśnięciu domen pozostaną linki prowadzące do nieaktywnych domen, a strona docelowa poleci w serpach. Jak już wcześniej wspomniałem to teoretyczny punkt widzenia. Eksperymentować zawsze warto i można spróbować. Jednak tak jak już wcześniej wspomniałem - wydaje się to dodatkową stratą kasy. Ciekawi mnie jedynie jak to może być z PR, chociaż również w tym przypadku wydaje mi się, że linkowanie bezpośrednio do strony docelowej dało by lepsze efekty.

Po prostu zgodnie z definicją przekierowania 301, przenosi ono całą moc domeny, w tym linki i wartość PageRank. Zamierzam więc kupić domeny w promocji po 1 zł, podlinkować, po nabraniu siły przenieść na domenę docelową i nie odnawiać.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Co najmniej dziwne kombinowanie u tak "starego" forumowicza B)

Chyba zapomniałeś że kiedy domeny nie przedłużysz to zniknie 301 i cała moc którą przekazywało?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Dokładnie, wcześniej nazbierane linki prowadzące do domeny X aby nagle nie poszły w próżnię muszą być na tym Xie przekierowane na nową domenę (Y). Po pozbyciu się domeny X domena Y powoli wytraci całą moc jaką otrzymała z X.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Można pomyśleć o takim rozwiązaniu w przypadku ciężkich fraz, gdzie oprócz strony docelowej linkujesz również zaplecze, które robisz "przede wszystkim pod te frazy". Wtedy można to potraktować jako dopchnięcie serwisu...

Herbit.pl - sklep z herbatami. Najwyższej jakości produkty na wagę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności