Skocz do zawartości

Relacja linki-PR

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Nima takiej zasady z dmozem

Pzredszkolak ;) ma 281 linków zew z grubsza i na Pr wpływa wiele innych czynnikow

Pozdrawiam

Pr 5 mozna miec z wystarczy poprawnie zdubowaniej i zlinkowanej strony z Mapa

Ale poco ten Pr

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Kill - jak sprawdzasz te linki, bo wyniki masz nieco lepsze od moich :-), a ja klikam sobie w pasku google w linki właśnie i wywala mi 40. To tylko powiązania z katalogiem G ?

Nie chodziło o uzaleznienie PR od dmozu, tylko akurat w przypadku przykładowej strony takie linki właśnie znalazłem. Klony z niskimi rangami.

Po co PR ? Pojęcia nie mam :-)

Kill - jak sprawdzasz te linki, bo wyniki masz nieco lepsze od moich :-), a ja klikam sobie w pasku google w linki właśnie i wywala mi 40. To tylko powiązania z katalogiem G ?

Nie chodziło o uzaleznienie PR od dmozu, tylko akurat w przypadku przykładowej strony takie linki właśnie znalazłem. Klony z niskimi rangami.

Po co PR ? Pojęcia nie mam :-)

1.https://www.submitexpress.com -np albo narzedzie Michała https://www.polskiefilmy.tv/optymalizacja/l...-popularity.php polecenie link pokazuje "linki z przypadku"

2. No Pr to tylko potrzebny wtedy kiedy na obcej witrynie chcemy miec linki do naszej

A pr ostatnio nie jest wazny w pozycjonowaniu co pokazują wyniki w innym poscie możesz mieć Pr=1 a być wyżej od np Pr=4 wiec walka o Pr jako sam w sobie w pozycjonowaniu jest ostatnio mniej wazna

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No jasne, mam to nawet na zakładkach, ale nie zmienia postaci rzeczy. Wykonałem pomiar porównawczy i dysponując 10-krotnie większą liczbą linków mam PR niższy o 1 punkt. Keywordy mamy różne, ale i przedszkolak stoi przyzwoicie w swoich.

Tak do końca to nie ignorowałbym PR-a mimo, że gminna wieść niesie, co niesie. Jest użyteczny z marketingowego punktu widzenia - przemawia do potencjalnych reklamodawców, więc wolałbym mieć 8 zamiast 4 :-). Może nie w aktualnej formie i nie w oparciu o bieżące algorytmy, ale idea przetrwa :-)

CD

Jedyne logiczne powiazanie miedzy PR i liczba linkow prezentuje wzor na PR :-)

Ano tak i nie do końca chyba. Taki widexl.com 2800 linek i pr zero ale 3200 update.com daje już 6. Zaczynam tęsknić do prostych i klarownych zależności :-) bo nawet biorąc poprawkę na wagę linek - cosik to się kupy nie trzyma.

Z grubsza i podobno to jest tak:

PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn))

PR(Tn) - Each page has a notion of its own self-importance. That’s “PR(T1)” for the first page in the web all the way up to “PR(Tn)” for the last page

C(Tn) - Each page spreads its vote out evenly amongst all of it’s outgoing links. The count, or number, of outgoing links for page 1 is “C(T1)”, “C(Tn)” for page n, and so on for all pages.

PR(Tn)/C(Tn) - so if our page (page A) has a backlink from page “n” the share of the vote page A will get is “PR(Tn)/C(Tn)”

d(... - All these fractions of votes are added together but, to stop the other pages having too much influence, this total vote is “damped down” by multiplying it by 0.85 (the factor “d”)

(1 - d) - The (1 – d) bit at the beginning is a bit of probability math magic so the “sum of all web pages' PageRanks will be one”: it adds in the bit lost by the d(.... It also means that if a page has no links to it (no backlinks) even then it will still get a small PR of 0.15 (i.e. 1 – 0.85).

(Aside: the Google paper says “the sum of all pages” but they mean the “the normalised sum” – otherwise known as “the average” to you and me.

Czyli relacje linków "do" i "ze" strony i ich pr, ale czasami jakby działało to inaczej :-) stąd moje pytanie rozpoczynając wątek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności