Skocz do zawartości

Wielką literę stosuje się ...

Irek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli czujesz się tu prześladowany to nic prostszego jak przestać tu zaglądać, nikt na siłę Cię tu nie trzyma.
konstytucja gwarantuje mi
Poskarż się konstytucji, przy okazji powiedz jej żeby pozamykała szkoły bo jest tam pełno prześladowanych dzieci :victory:

Interpunkcja się kłania: przed "żeby" brakuje przecinka oraz przed "bo" ;) - jest to zdanie wielokrotnie złożone.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
cos w tym jest, ale nikt nie jest perfekcyjny i uwazam, ze kazdemu nalezy dac rowne szanse by mogl sie wypowiedziec

A Ty byś się w końcu nauczył pisać z dużej litery i stawiać ogonki, bo Cię w końcu pewien nadgorliwy stąd usunie i się skończy dzień dziecka. Ty analfabeto Ty!:victory:

Przekaz wiedzy czy informacji jest ważny. Jednak staje się on niczym gdy jest robiony w sposób mało odpowiedni. Jeżeli komuś zależy na przekazaniu wiedzy to dba także o style jej przekazywania.

Jeżeli ktoś upiera się tylko dla upierania to raczej tej wiedzy nie chce przekazywać.

Znam wielu posiadających cenną wiedze, jednak marni byliby z nich szkoleniowcy bowiem nie potrafią przekazać swojej wiedzy. Pisanie z błędami to sytuacja bardzo podobno.

Forum nie zwalnia od utrzymywania pewnego poziomu. Zastanawiam się, czy CV, oferty dla klientów piszecie także z małych liter, pełne literówek i błędów. W końcu ważne, że oferta atrakcyjna.

Jestem za stanowczym działaniem. Osoby którym faktycznie zależy na jakości dostosują się pozostałe będą marudzić i szukać dziury w całym. Proponuje Irkowi okres przejściowy np. od 1 listopada każdy post napisany w ten sposób ląduje w koszu. Stałe nadużywanie tego punkty regulaminu gwarantuje użytkownikowi urlop np. na 2 dni. Kilka dni odpoczynku i ponownie napisanych dobrych postów szybko nauczy zwracania uwagi na to co się piszę i w jaki sposób.

@windykator: użyłes całego mnóstwa rusycyzmów w swojej wypowiedzi - mogłbyś pisać po polsku ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred ;) bo ja taki jeden wielki Rusyzycm. Taka data i złe nawyki.

Także popełniam wiele błędów stylistycznych, mimo to będę zadowolony jak za pewne karygodne błędy posty będą lądowały w koszu. To zmobilizuje mnie do poprawnego pisania a zarazem uchroni od czytania postów z błędami, które w moim odczuciu powodują u mnie analfabetyzm wtórny !!!.

Uważam tą inicjatywę za bardzo dobrą, jest społeczeństwo, które w większości pochwala taką postawe moderatora. Użytkownik wkraczający w to społeczeństwo winien się dostosować.

Wszedłeś między wrony musisz krakać jak i one.

a gdzie Twoja kultura przy zadawaniu osobistych pytań na forum publicznym

Xann użytkownik BogdanSenator zapytał o stosunek użytkownika do innych użytkowników.

Jeżeli szanujesz innych użytkowników to użycie FireFoxa nie jest trudne więc zganianie na dysleksje, dysgrafię jest bezzasadne. Widząc podkreślony wyraz sprawdzasz jak jest poprawnie i po kłopocie. Jak chcesz to potrafisz. Pytanie zasadnicze czy chcesz czy masz gdzieś użytkowników, którzy zmuszeni są domyślać się co autor miał na myśli.

Nie pisz tylko, że można nie czytać. Człowiek chce poznawać opinie innych użytkowników, robią błędy trudno. Miło by było jednak gdyby oni w zamian za chęć czytania ich postów wykazali trochę dobrej woli i przestali robić byki. Szczególnie, że jak wyżej wspomniałem nie muszą bo mogą używać FireFoxa.

Cóż to są za systemy mobile?.

Posiadam HTC z Windowsem i nie widzę takiego problemu. Możesz wskazać mi, jakiego systemu mobilnego używasz, że pisanie bez błędów to taki problem.

Zapewniam Ciebie, że na systemy mobilne znajdziesz edytory z korektą błędów. Możesz pisać treść posta tam następnie ją wkleić.

Uzasadniłeś coś nie sprawdzając sam czy są rozwiązania dostępne na urządzenia mobilne.

Xannie jak przeczytasz uważnie. Nie wskazałem konkretnie przeglądarki a edytor.

Znajdziesz także możliwość stosowania słownika językowego T9 podpowiadającego dalszą część słowa.

Nie napisałem, że musisz budować posty bezpośrednio w przeglądarce. Napisałem, że system mobilny nie przeszkadza w poprawnym pisaniu.

Edycja: Link był do wersji Mobile Opera i standard.

No to teraz musimy jeszcze pozmieniać nicki tak, aby zaczynały się z dużej litery, toż to nazwa własna.

Wchodzimy w pewnego rodzaju paranoje, to jak ktoś pisze świadczy o nim i tyle, bo to czytający powinien sobie wyrabiać w ten sposób zdanie.

Wkrótce będziemy musieli rymować i pisać trzynastogłoskowcem...

Windykator z tym mobile to minołeś sie z prawdą, nie ma tu sprawdzania pisowni.

Cinek u mnie w HTC po włączeniu T9 podczas pisania w różnych formularzach uzupełnia słowa. Sugerowane słowa są poprawne więc można to porównać do korekty.

Druga sprawa, że do Windows Mobile można doinstalować mnogo softu, który ułatwi pisanie.

Osobiście uważam, że pisanie z polskimi znakami diakrytycznymi to żaden problem a jedynie lenistwo.

Zwracanie uwagi na błędy to bardzo dobry krok, tak samo jak czytanie własnego posta 3 razy przed kliknięciem wyślij. Zwrócenie uwagi na ogonki pozwala dużo bardziej skupić się na napisaniu dobrego jakościowo posta niż byle śmiecia na szybko.

Nie powinno być tutaj taryf ulgowych tak samo ja mocno moderowany jest dział ogłoszeń i także wielu mogłoby uznać to za skrajność z tym tagowaniem.

Powinno pilnować się offtopów, ortów.

Np. wchodzisz teoretycznie do działu SWL - temat E-weblink a tam milion postów o Webmini, który nie ma związku z SWL, dla takich projektów jest osobny dział i tam powinny toczyć się dyskusje.

Lepiej późno niż wcale reagować. Reakcja tych co tak bardzo ich to denerwuje wynika ze złych przyzwyczajeń i zwykłego lenistwa.

Windykator z tym mobile to minołeś sie z prawdą, nie ma tu sprawdzania pisowni.

Cinek u mnie w HTC po włączeniu T9 podczas pisania w różnych formularzach uzupełnia słowa. Sugerowane słowa są poprawne więc można to porównać do korekty.

Druga sprawa, że do Windows Mobile można doinstalować mnogo softu, który ułatwi pisanie.

ch co tak bardzo ich to denerwuje wynika ze złych przyzwyczajeń i zwykłego lenistwa.

dziwne bo mam HTC i mi nie podkresla bledow a windows mobile w wersi polskiej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności