Skocz do zawartości

Paradox?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problemem nie jest to, że boimy się konkurencji ... konkurencja jest w każdej branży i jak ktoś się jej boi - "jeśli nie możesz kogoś pokonać, to dołącz do niego" (czyt. postaraj się u konkurencji znaleźć zatrudnienie) ;)

Problem to będą mieli Twoi Klienci i tym samym Ty, jeżeli ich firmowe domeny polecą i nie będą chciały wrócić ;)

Pozdrawiam B)

P.S. Co do linków, część może iść z przekierowania ... poza tym nie ilość się liczy a jakość ;)

pralki też sprzedaję, tylko używane. ;)

Jak ktoś graficznie nie jest upośledzony to stronę na joomli jakie robię, zrobi bez problemu, jak sobie to i komuś też jak się trafi.

A pozycjonowania próbuję się nauczyć od użytkowników tego forum narazie dużo czytam i próbuję testować u siebie, ale jak dużą wiedzę posiądę to po pierwsze będę wiedział o czym mówi człowiek któremu zlecę wejście do top10 na moją frazę i będę wiedział czy rozmawiam z fachowcem czy naciągaczem, po drugie frazy niszowe i lokalne to sam mogę zrobić bez problemu.

Raz się gościa zapytałem ile za top 10 na moje frazy fotografia ślubna, a on popatrzył na moją stronę i bez żadnej analizy tematu powiedział że moja strona to flash (a to joomla) i to będzie kosztowało extra a pozatym poleca pozycjonowanie na lokalny rynek bo tak lepiej więc proponuje 500 miesięcznie za top 10 na fotografia ślubna gorzów, ale nie popatrzył nawet że top 10 to już jest samo bez niego, gdybym nie wiedział tego co się dowiedziałem od was to bym po prostu płacił panu za robienie niczego.

Dobrze jest wiedzieć choć trochę o wszystkim.

Bo inaczej to cię [ nierzetelni partnerzy ] dymają (przepraszam).

Najtrudniej nauczyć się że nawet głupiec ma czasami rację (Winston Churchill)

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

P.S. Co do linków, część może iść z przekierowania ... poza tym nie ilość się liczy a jakość ;)

No to właśnie mówię że 48 w tym 46 PR0 i n/a, a 2linki przyzwoite jeden z katalog.wp.pl, i drugi z katalog.onet.pl

No to nie wygląda zbyt solidnie. do tego PR0

Tylko się zastanawiam jak to możliwe bo konkurencja naprawdę mocna.

któryś z kolegów mówił że to 301, to pewnie to.

masz 5 stron w serwisie to do optymalizacji niewiele ;)

https://www.jaskolski.eu/pl/referencje.html - ile tutaj masz tekstu ?

slyszales o zmiennych meta danych ?

bo o tym, ze ukrytych tekstow nie nalezy stosowac to chyba wiesz ?

Tekstu tam nie ma tylko 2 zdjęcia,

nie nie słyszałem o zmiennych meta danych

nie stosuję ukrytych tekstów tylko lekko widoczne.

Ale mam pytanie, Nie macie nic lepszego do roboty? Zapytałem merytorycznie o coś tam ktoś mi odpowiedział, a teraz zaczęła się jazda po mnie bo w ofercie na stronie napisałem pozycjonowanie. Ludzie dajcie żyć.

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

Tekstu tam nie ma tylko 2 zdjęcia,

I to nazwiesz optymalizacją? Tekst nie powinien być częścią obrazka, ale wpisany pod nim "normalnie".

nie nie słyszałem o zmiennych meta danych

nie stosuję ukrytych tekstów tylko lekko widoczne.

To lepiej chyba nie brać się za coś, o czy nie ma się zielonego pojęcia... A nie później i Ty masz problemy i klient, który w dobrej wierze chciał skorzystać z Twoich usług...

Spółki | Prawo | Sąd

jesteś po prostu jednym z tych naciągaczy i kłamców, od których chcesz się tak strasznie zabezpieczyć.

aż dziw bierze, że takie ludzie są...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

jako ziomek osoby na ktora tu najezdzacie mam krotka rade dla niego: nim zaczniesz oferowac cokolwiek,

najpierw badz w tym na tyle dobry, by nikogo nie zawiesc.

Z fotografia jest dobrze. Z seo jeszcze nie do konca.

Pozycjonowanie dzisiaj to juz nie tylko top10 na fraze taka czy inna, lecz cala strategia gromadzenia ruchu z wyszukiwarek.

Pozdrawiam.

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

Ogólnie oferowanie czegoś, czego sam się dopiero uczysz jest kpiną z klientów. Ogólnie prezentuje się to tak:

Wie Pan, pan mi PŁACI za to, żebym ja sobie poeksperymentował troche na pana stronie, bo wie pan... nauka to podstawa, więc sie uczę

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Po pierwsze, jestem fotografem.

Po drugie staram dowiedzieć się jak najwięcej o pozycjonowaniu, po to przedewszystkim abyście wy pozycjonerzy "profesjonalni" nie mogli mi bezkarnie wcisnąć kitu (jak już jeden próbował, że powinienem za 500zł miesięcznie pozycjonować się na moją okolicę zamiast tak jak chciałem na całą polskę bo to nie ma sensu).

Dużo tu u was czytam, ale jeszcze raczkuję.

Ale wystarczająco dużo już wiem, aby na frazy niszowe dojść dość wysoko nie chcę się popisywać. Każdy z was też zaczynał i nie wszyscy jesteście mistrzami świata. Każdy się kiedyś uczył.

Nigdy nikomu nie zaoferowałem swojej usługi jako pozycjoner, Więc skończcie te pieprzenie.

Widzę że lubicie się pastwić nad słabszym, ale to takie typowo polskie. Pewnie niedługo jeden z was będzie pozycjonował moją stronę, jak się wtedy będziecie czuli, że plujecie na kogoś kto wam płaci.

Wzajemny szacunek to nie jest trudna sprawa, to takie naturalne na świecie, ale nie w polskim internecie.

Szkoda słów bo ostatnie słowo i tak będzie pluciem na mnie.

sq dzięki za kulturę.

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

Po drugie staram dowiedzieć się jak najwięcej o pozycjonowaniu, po to przedewszystkim abyście wy pozycjonerzy "profesjonalni" nie mogli mi bezkarnie wcisnąć kitu (jak już jeden próbował, że powinienem za 500zł miesięcznie pozycjonować się na moją okolicę zamiast tak jak chciałem na całą polskę bo to nie ma sensu).

I to się chwali, dowiedzieć się jak najwięcej z danej dziedziny i dopiero później wynajmować/zatrudniać specjalistów.

Nigdy nikomu nie zaoferowałem swojej usługi jako pozycjoner, Więc skończcie te pieprzenie.

To jak to się ma do tego:

W naszej ofercie znajduję się również tworzenie stron internetowych oraz ich pozycjonowanie w Google

?

Widzę że lubicie się pastwić nad słabszym, ale to takie typowo polskie. Wzajemny szacunek to nie jest trudna sprawa, to takie naturalne na świecie, ale nie w polskim internecie.

Typowo polskie jest właśnie oferowanie czegoś, czego się nie umie/nie ma/nie potrafi. Może właśnie też trafiłeś na kogoś takiego, kto za "pińcset złotych" chciał pozycjonować Twoją stronę? Warto dodać, że wzajemny szacunek obowiązuje w dwie strony - zarówno w stosunku do osób które zatrudniamy, jak i dla których pracujemy. Jaki to będzie szacunek, jeżeli nigdzie na Twojej stronie nie ma informacji, że się dopiero uczysz pozycjonowania, a ktoś skorzysta z Twoich usług i później będzie tylko żałował?

Radzę to przemyśleć, pomoże to w przyszłości uniknąć konfliktów... Dodam, iż sam nie jestem żadnym pozycjonerem, pracuję tylko nad swoją stroną i niczym więcej, ale jeżeli komuś powierzałbym swoją stronę to tylko osobie, która w moim mniemaniu mogłaby to zrobić dobrze...

Pozdrawiam

[+] 200 post :P

Spółki | Prawo | Sąd

To jak to się ma do tego:
W naszej ofercie znajduję się również tworzenie stron internetowych oraz ich pozycjonowanie w Google

Po pierwsze tego już tam nie ma zaraz po pierwszych naskokach zniknęło i sie nie pojawi więcej,

po drugie internet jest pełen stron które robione przez "specjalistów", takich których ja mógłbym uczyć, nawet z moją wiedzą. Więc jest miejsce na rynku dla wszystkich tak jak z samochodem, jeden jeździ Bugatti Veyron, a inny maluchem oba to samochody, ale jakże różne.

I wracając do mojego najpierwszego pytania jak to możliwe że gość ze stroną bez linków do niej jest na 2 stronie na bardzo konkurencyjną frazę. 301 czy coś innego, zanim zaczęliście na mnie skakać ktoś obiecał to sprawdzić ale teraz temat się zmienił i dzięki temu odwiedzalność mojej strony wzrosła od wczoraj o 50%. wszystko z tego forum ruch.

Szkoda tylko że klientów z tego nie będzie, a może ktoś wesele planuje??

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

https://www.google.com/search?&q=link%3...omnienia.com.pl

Results 1 - 10 of about 159 linking to https://www_fotowspomnienia_com_pl/

Ma wieciej GBL niz kazdej innej strone z TOP15 - wiec pytania powinno raczej byc: dlaczego jest tylko na poz 12?

PS: Troche nieelegancko dac linki do stron konkurecje na PiO...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności