Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Google Maps

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

Problemem jest prawdopodobnie wpis zrobiony dla Bydgoszczy (Google Maps go nie uwzględniło). Proponuję sprawdzić czy przypadkowo nie ma dwóch wpisów odnoszących się do Zeelandia Bydgoszcz. Jeżeli jest tylko jeden wpis i jest on już dłuższy czas to proponuję go skasować i dokonac wpisu ponownie. Czasem dzieją się takie historie. Powinno pomóc.

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Witam ponownie.

Ja bede sie upieral przy swoim i twierdze ze komentarze (nie chodzi o tresc a o wyznaczenie ilosci gwiazdek) maja zasadniczy wplyw na pozycje na google maps. W zwiazku z tym mam pytanie: czy jesli wpisywalibysmy sobie nawzajem komentarze do swoich lokalizacji, nie bylo by to lamaniem zasad? A jesli nie to czy ktos jest chetny na "wymiane" komentarzy ? :)

Pozdrawiam!

Fungi.

:)

• 2 miesiące temu...
A testowaliście może dodawanie tej samej wpisy na ten sam adres ale z różnymi opisami i tytułami. Ja zauażyłem, ze na kilka tak wprowadznych opisów 2 sie wyświetlają zamiennie. To zawsze coś ...

Nie chce mi sie w tej chwili szukac, ale cos takiego jest na 99% sprzeczne z wytycznymi Googla. Inna sprawa na ile Google sam trzyma sie wlasnych zasad poniewaz tego rodzaju wpisy istnieja (pytanie jak szybko znikna).

Takie dzialania sa na porzadku dziennym i sprawiaja ze Mapy sa coraz wiekszym smietnikiem.

• 2 tygodnie później...

Wyniki z mapki nie mają żadnego przełożenia na te w wynikach organicznych. To jakby dwa różne indeksy. Przynajmniej według moich obserwacji :-) Jeszcze nie spotkałem się, żeby filtr na SERPie przełożył się na mapki i odwrotnie.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

• 3 tygodnie później...

prowadzę projekt dotyczący wpływu ocen gwiazdek i komentarzy na pozycję w google maps

zapraszam chętnych do wymiany komentarzami w google maps - każdy chętny po zakończonym projekcie otrzyma wyniki projektu wraz z przemyśleniami kilku pozycjonerów, oczywiście za twój wpis doda swój wpis do twojej mapki

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności