Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Google Maps

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie niestety testy i kilkanaście prób modyfikacji pozwoliło mi wbić stronę maksymalnie na 9 miejsce z 54, na które spadła nagle po wprowadzonych przez Google zmianach. Niestety tylko 7-demka się załapała na główne wyniki. Pozycjonuje Hotel a przede mną w wynikach jest Centrum Onkologii ;), które gdzieś na szarym końcu ma zawarte słowo "hotel". Reszta to hotele typu QUBUS i kilka innych masówek. Masakra. Nie widzę żadnej sensownej reguły. Zrobię jeszcze testa z wielkością liter.

A ja mam problem. Kiedyś dodałem tam wizytówkę a teraz chcę ją edytować i za każdym razem dostaję komunikat:

Popraw następujące błędy:

• Wybierz co najmniej jedną z sugerowanych kategorii

Mimo, że kategorie są dodane z rozwijanej listy. Które to są w takim razie kutwa te sugerowane jak nie z listy rozwijanej?

ja jestem cierpliwy, ale ileż można czekać na naprawienie głupiego błędu? (pewnie się nawet nie zorientowali, że coś nie tak jest...)

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

W wersji ang można dodawać , tylko należy zmienic język w prawym narożniku wyszukiwarki internetowej ... ;P :) jednak radzę czekać

Wcześniej dodałem tak parę firm. Jednak mam wrażenie, że wyniki osiąga się gorsze i trzeba wybrać anglojęzyczną kategorię co nas ogranicza.

Co do zgłoszenia ta napisałem jako sugestię https://www.google.com/support/forum/p/Webm...f22cf&hl=pl ale brak odpowiedzi.

Cos się chyba sypie z tym Google Maps. Najpierw od tygodnia ten błąd z wpisaniem kategorii w języku polskim. Teraz nie wiem czy już zwróciliście uwagę ale na wiele haseł np. "komputery łódź" pojawiają sie dziwne wpisy na pierwszych miejscach z jakimiś wymyślonymi nazwami i odnośnikami do Wikipedii lub innych podobnych stron. Z godziny na godzinę jest tego coraz więcej przy kolejnych hasłach.

A ja maam takie pytanie do Was.. jakbyście zrobili na moim miejscu?

Mam klienta na pozycjonowanie w Google Maps, jednak on już wpis dodał z własnego konta a z racji, że na koncie Google ma dużo innych poufnych informacji, nie zgadza się na podanie hasła itp. do edycji wpisu w mapach.

Facet proponuje podanie informacji i ich własnoręczną edycję zgodnie z moimi wytycznymi etc.

Co byście zrobili na moim miejscu, jeśli klient zamierza nawiązać dłuższą współpracę?

Płatność z góry? Jeśli zdradzę mu moje "now how" to może to wykorzystać przecież.

Poradźcie bo mam dylemat :rolleyes:

Witam!

Zauważyliście że przy niektórych frazach przestały się pojawiać mapki z wynikami? ;/

Przykład frazy: pozycjonowanie miasto

Czyżby Google wpadło na pomysł, iż nie warto wyświetlać mapki dla takich fraz jak np. "pozycjonowanie" ?

WEBISO - Tworzenie stron www Kraków - E-marketing, pozycjonowanie, CMS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności