Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Google Maps

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem te mapki to jedno wielkie nieporozumienie.

Dam przykład:

Dodałem jedną stronkę do mapki, tematycznie związaną z miastem natomiast adres był zupełnie wymyślony, przeciągłem na mapce i umieściłem gdzie chciałem. Stronka zajmowała pierwsze miejsce przy mapce.

Teraz gdy chcę edytować inny wpis wyskakuje problem z kategorią, niby trzeba podać sugerowaną, podaje i dalej to samo.

W czym jest problem? Da się to jakoś edytować?

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A ja też mam pytanko.

Czy dodawanie opinii z tej samej lokalizacji co podany jest adres firmy może mieć negatywny wpływ na pozycje ?

Pozdrawiam

Zalezy co rozumiesz przez "ta sam lokalizacja"?

te same miasto?

Google Maps powstaly by pomoc firmom lokalnych, wiec oczywiste jest ze 99% malych lokalnych firm beda mialy opinie od lokalnych klientow rowniez od sasiada.

Jezeli natomiast masz na mysli ten sam IP compa z ktorego zalozone zostalo konto dla map to juz inna sprawa.

Jeszcze slowo do tych wszystkich ktorzy z taka niecierpliwoscia narzekaja na czasowo niedzialajace funkcje w mapach.. chcialbym zauwazyc ze ( jak na razie ) mapy sa darmowa funkcja i dla wielu wlascicieli firm bez pojecia o SEO uratowaly one przyslowiowe zycie. Wiec mysle ze warto to docenic zamiast narzekac na cos co jest bardzo skuteczna i szybka darmowa reklama.Bo wideze ze wielu tutaj sie wypowiadajacych zapomnialo juz o tym chyba.

mam nadzieje ze jak G wprowadzi jakas sensowna oplate to poza tym ze zniknie spam z map to rownoczesnie odbuduje sie poczucie szacunku dla darmowych funkcji na przyszlosc.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Spróbuj podać inny telefon komórkowy do aktywacji. Powinno pomóc.

Jak poda inny nr tel do aktywacji to ten nr będzie w danych teleadresowych firmy..

U mnie też nie można zweryfikować przez sms. Nawet podając dwa tel (stacjonarny i kom) chciało weryfikować smsem na stacjonarny.

Zauważyłem też że dużo pozycji przy mapce powstaje z wymyślonymi adresami w centrum miasta, ciekawe czy to nie jest sposób.. ale robiąc tak weryfikacje chce zrobić tylko przez pocztówke.

Zauważyłem też że dużo pozycji przy mapce powstaje z wymyślonymi adresami w centrum miasta, ciekawe czy to nie jest sposób.. ale robiąc tak weryfikacje chce zrobić tylko przez pocztówke.
ja takie zgłaszam, to przegięcie..

Kiedyś dało się zweryfikować na swój nr tel. kom a potem od razu zmienić na nr w firmie, ale Google to zmieniło jakiś czas temu.

Widzę, że pojawiają się już zlecenia w dziale oferty o pozycjonowanie w mapkach. Wczoraj przeczytałem cały temat pozycjonowania w mapkach i stwierdzam, że chyba trzeba iść Waszymi śladami i potestować trochę to bo nawet łatwo można się wyciągnąć na frazę pozycjonowanie.

ja takie zgłaszam, to przegięcie..

Gdzie można to zgłaszać?

Nie wiem czy zauważyliście ale ostatnio część firm ma wybranych więcej niż 5 wpsiów w kategorii (widziałem juz takie z 10 czy nawet 20). Czy ktoś wie jak to uzyskać?

Wpisując np.: "auto myjnia Kraków" mapka się pokazuje.

Ktoś może wie dlaczego?

Nie wiem ale zobacz ze 1 link z naturalnych wynikow dla tej myjni to jest smiech na sali - strona nie dziala, tresci ZERO, od 2 lat taki napis jest jak widac a strona jest w SERP #1. To ma byc dobry algorytm do SERP? Jedno zdanie dluzsze przez 2lata i strona ma dobra pozycje nadal, koszmar :-)

Tak wiec pozycjonerzy, strony o zerowej przydatnosci sa najwyzej, po co sie meczyc :)

Ja potwierdzam ze podaja LEWE adresy w centrum miasta, mapka chyba pokazuje zawezony obszar tylko dlatego chca sie wpie... wirtualnie do centrum? To jest totalne świnstwo dla uzytkownikow i powinno sie konczyc banem na mapkach google. Widzisz adres Rynek 4, jedziesz tam w poszukiwaniu krawca a znajdujesz cholerny Bank! Czas, kasa i paliwo stracone dzieki takim poradom od Google. Da sie to zglosic? Ktos probowal i mial dobre rezultaty "donosu"?

Ja potwierdzam ze podaja LEWE adresy w centrum miasta, mapka chyba pokazuje zawezony obszar tylko dlatego chca sie wpie... wirtualnie do centrum? To jest totalne świnstwo dla uzytkownikow i powinno sie konczyc banem na mapkach google. Widzisz adres Rynek 4, jedziesz tam w poszukiwaniu krawca a znajdujesz cholerny Bank! Czas, kasa i paliwo stracone dzieki takim poradom od Google. Da sie to zglosic? Ktos probowal i mial dobre rezultaty "donosu"?

i pewnie dlatego coś takeigo można zweryfikować już tylko listownie, chyba że się mylę..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności