Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Google Maps

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to GM to usługa całkowicie automatyczna więc z tym zgłaszaniem to może być cienko.

Ostatnio w stanach była rewolucja w 1boxach, wiele poznikało. Coś tam się dzieje w tym algorytmie więc może niedługo i te fałszywe adresy także wezmą pod uwagę.

Blog Adwords - wiadomo o czym ;)

Szkolenia Adwords - dla początkujących i zaawansowanych

Czy ktoś z Was weryfikował wpis przez telefon stacjonarny albo pocztę? Długo to trwa? Google dzwoni od razu?

Do tej pory weryfikacje przeprowadzałem przez SMS dlatego pytam.

Jeśli chodzi o pocztę to sobie odpuść, 3 tygodnie poczekasz.

A co do telefonu stacjonarnego to dzwoni od kopa, tak sam jak przez SMS.

Ja za to mam pytanie w temacie, ale z innej beki. Nie macie może problemu z dodaniem miniaturki przy wpisie w GM ?

Bo dodane mam 10 zdjęć, a miniaturki brak ;)

Pozdrawiam

ej może pomożecie mi rozwiązać zagadkę?

od kilku tygodni moja forma była na pierwszej pozycji w google maps po wpisaniu moja branża warszawa.

Od kilku dni spadła na 5 pozycję, a wpis który jest na tej 5 tej pozycji nie jest mój. Są to dane mojej firmy ale kompletnie nie przygotowane do pozycjonowania w mapach. Zalogowałam się do swojego panelu i widzę ten wpis zły u siebie na liście. Więc go usunęłam. Ok. Wchodzę w ten właściwy klikam - zobacz swój wpis w google maps i wyskakuje mi komunikat "We currently do not support the location ". Ponadto nie ma w google maps mojego wpisu w ogóle.

Aha tego złego wpisu nigdy nie dodawałam i nie ma możliwości, żeby ktoś go dodał. Nikt nie zna haseł w firme - tak jakby google wrzuciło mi go samo zamiast tego wpisu co niby wywaliło z indexu.

Korzystałam z 1,5 miesiąca temu ze sposobu dodawania kategorii w języku angielskim - w związku ze znanym wszystkim błędem z kategorią. Czy to może mieć wpływ?

Czemu nagle wynik mógł wylecieć?

Czy możliwe jest aby konkurencja dodała taki beznadziejny wpis sama a google z racji nazwy i adresu wrzuciło go do mojego panelu?

Google wprowadza teraz parę zmian w CFL. Musisz poczekać aż sytuacja się rozjaśni. W PL zmienili system kategorii i to może być tego powodem. Zdublowane wpisy pojawiają się, ponieważ jakiś czas temu Google wykupiło dane od pkt.pl i pf.pl, dlatego każdego dubla należy zgłosić lub "przejąć" poprzez weryfikację. Jeśli nie zgłosisz to Kraków zapewnia, że duble zostaną usunięte automatycznie ale po pewnym czasie dopiero.

Google wprowadza teraz parę zmian w CFL. Musisz poczekać aż sytuacja się rozjaśni. W PL zmienili system kategorii i to może być tego powodem. Zdublowane wpisy pojawiają się, ponieważ jakiś czas temu Google wykupiło dane od pkt.pl i pf.pl, dlatego każdego dubla należy zgłosić lub "przejąć" poprzez weryfikację. Jeśli nie zgłosisz to Kraków zapewnia, że duble zostaną usunięte automatycznie ale po pewnym czasie dopiero.

No tak ale jedyny słuszny wpis się wziął i spadł z pierwszego miejsca...czy skasowałam dubla i sie wybzykałam na pozycję w mapach bo mi teraz nic nie będzie się pozycjonowało?

Myślicie że to chwilowe przetasowania? Od tygodni byłam liderem w swojej branży, a tu zonk..

Aha kategorię tę główną z którą był problem od tygodni mam nadal angielską - da się już zmianiać na polską? Bo mi n przestało chodzić GM na firefoxie i mogę się zalogować tylko przez IE a przy edycji nie daje mi mojego wpisu do poprawy tylko tworzy nowy...szlak mnie trafia. A konkurencja wisi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności