Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w Google Maps

Grzegorz Getka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kurka wodna wypadł mi ten wpis co był zawsze na 1 pozycji w google maps i nie chce wrócić. Jest gdzieś na szarym końcu. Jego konstrukcja się nie zmieniła, macie może jakieś rady?

Jedyna rzecz do której mam wątpliwości to, że mam jeszcze inne konta w GM na tę stronę ale prowadzące do podstron. Firma zajmuje się kilkoma rodzinami produktów więc na każdy produkt zrobiłam konto i wpis GM linkujący do podstrony z danymi produktami (np buty kraków, skarpety kraków, spodnie kraków). Każdy wpis pod innym adresem mailowym no bo przecież są to osobne działy w firmie.

Kiedyś działało teraz mam obawy czy to aby nie ten myk zwalił moje wpisy - bo wszystkie 3 wypadły z czołówki.

Czy może GM zaczęło brać dane z PF ?

Jakieś pomysły..motam się z tym trochę. Może pokasować tamte konta?

edit: Zauważyłam, że wpisy konkurencji w GM pochodzą stricte z pf.pl.

Czyli od tej pory jak się nie zapłaci kilku tysięcy w pf.pl to nie ma szans na pierwszą stronę w GM...?

• 2 tygodnie później...

A ja mam pytanie dotyczące tematu.. dodałem wpis na firmę i adres z Wielkie Brytanii. Wpis dodawałem w anglojęzycznym panelu Google. Wpis został aktywowany, wyświetla się w mapie ale pod frazą, pod którą powinien być nawet na ostatnim miejscu firm z danej kategorii, nie ma go wcale.

Przeleciałem wszystkie strony listy firm z danej branży i nic. Wybrałem aż 5 kategorii, wszystko sprawdziłem. Ma ktoś pomysł? Jakiś kruczek? Może trzeba dodać to z IP danego kraju?

Tomaan,

A jak ten wpis weryfikowales, numerem polskiego telefonu? ;-)

Napisz o jaki wpis chodzi na PM, albo skype: 'piwowarczyki' zobacze ci to z zewnatrz i moze uda mi sie cos rozjasnic/pomoc...

Nie wiem jak w maps.google.pl ale w maps.google.co.uk sa duuuze zmiany ostatnio,

pzdr ebinx

A ja mam pytanie dotyczące tematu.. dodałem wpis na firmę i adres z Wielkie Brytanii. Wpis dodawałem w anglojęzycznym panelu Google. Wpis został aktywowany, wyświetla się w mapie ale pod frazą, pod którą powinien być nawet na ostatnim miejscu firm z danej kategorii, nie ma go wcale.

Przeleciałem wszystkie strony listy firm z danej branży i nic. Wybrałem aż 5 kategorii, wszystko sprawdziłem. Ma ktoś pomysł? Jakiś kruczek? Może trzeba dodać to z IP danego kraju?

Sprawa nie jest taka prosta. Kilka razy próbowałem robić frazy z Londynem oczywiście pisane po angielsku.

Po miesięcznej zabawie strona była na 2 miejscu po wpisaniu fraz w https://www.google.pl/ sprawdziłem też w https://www.google.co.uk/ i już byłem szczęśliwy. Jednak po zmianie języka w https://www.google.co.uk/ z polskiego na angielski wynik zniknął.

Jeżeli chodzi o weryfikacje to zawsze weryfikowałem na angielskich numerach.

Witam

Jak dodać witrynę, żeby się tam pokazywała to każdy wie, ale jak pozycjonować w wynikach wyszukiwania z Google Maps ?

Pzdr

Witam.

Kiedyś moja strona była na pierwszym miejscu na interesującą mnie frazę.

Dodatkowo w wyszukiwarce google w miejscu google maps była jedyna stroną, dzięki temu była bardzo widoczna.

Niestety od pewnego czasu strona spadła na 9 miejsce.

Próbowałem już wszystkiego o czym pisze tutaj na forum i innych rzeczy, aby poprawić pozycję, ale strona nie rusza sie z miejsca.

Fraza która mnie interesuje jest następująca.

"słowo miasto"

Moja strona ma dodatkowo adres słowo.miasto.pl, niestety nie ma to żadnego znaczenia.

Nie potrafię sobie z tym poradzić dlatego....

chętnie wynajmę osobę która wypozucjonuje mi stronę firmy w google maps.

chętnych proszę o kontakt na PW

• 2 tygodnie później...
Witam.

Kiedyś moja strona była na pierwszym miejscu na interesującą mnie frazę.

Dodatkowo w wyszukiwarce google w miejscu google maps była jedyna stroną, dzięki temu była bardzo widoczna.

Niestety od pewnego czasu strona spadła na 9 miejsce.

Próbowałem już wszystkiego o czym pisze tutaj na forum i innych rzeczy, aby poprawić pozycję, ale strona nie rusza sie z miejsca.

Fraza która mnie interesuje jest następująca.

"słowo miasto"

Moja strona ma dodatkowo adres słowo.miasto.pl, niestety nie ma to żadnego znaczenia.

Nie potrafię sobie z tym poradzić dlatego....

chętnie wynajmę osobę która wypozucjonuje mi stronę firmy w google maps.

chętnych proszę o kontakt na PW

Mam bardzo podobnie. Byłam na 1 pozycji. Zauważyłam jednak że wpisy w google maps pochodzą teraz z panoramy firm. W panoramie firm jako firma jesteśmy daleko a pozycje konkurencji w pf.pl zgadzają się prawie dokładnie z pozycją w gm. Jedyny wpis jaki teraz mam w panelu to spis przepisany z panoramy firm. Jak nie zapłacisz pf to zdaje się nici z gm.

Nie znalazłam innej recepty. Numery polskie, jeżyk polski, słowa kluczowe ok, miasto w nazwie, strona ogólnie w googlach pozycjonuje się na hasło plus miasto na drugiej pozycji.

Co tak bardzo się zmieniło? Mogę dostać jakąś wskazówkę?

Coś chyba jest na rzeczy bo od prawie miesiąca nikt na tym poście nie dał znaku życia :D

A może się mylę.

Ja wczoraj chciałem wypróbować to cudo jakim jest google maps i pozycjonowanie w mapie.

Stworzyłem sobie wpis na konkretną fraze, podałem adres, podałem adres www. do strony która istnieje i nic.

Wpis pojawia się dopiero jak zrobię prawie maksymalne zbliżenie na miejsce gdzie powinno się to znajdować.

Blisko mojego wpisu znajdują się jeszcze dwa inne wpisy wogule niezwiązane z wyszukiwaną frazą i są jeszcze przed moim wpisem.

Czyli jestem na całkowitym końcu.

:rotfl:

Po wpisie miałem inforamcję że dane pojawiają się z opóźnieniem 24H więc poczekam jeszcze może coś się zmieni wieczorem.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności