Skocz do zawartości

Bezzasadna blokada konta w Adsense

CzarnyWEOL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Czekałem z tym tematem 2 tygodnie po wysłaniu odwołania do zamknięcia mojego konta... Nie chce mi się opisywać sytuacji po której moje konto Adsense zostało zamknięte, w tym temacie macie wszystko.

A więc jako, że brak konkretnych alternatyw dla Adsense, mimo ogólnego wkur***nia na Google chciałbym podpytać osoby, które kiedyś były w mojej sytuacji i udało im się skutecznie wrócić do Adsense o porady jak to uczynić. Dzięki temu tematowi chcę uniknąć tego, że po uzbieraniu 300$ dostane maila o kolejnym zamknięciu konta...

Mam dwa pomysły:

1. Kupić zweryfikowane konto Adsense, i tu przychodzą mi do głowy takie wątpliwości:

- mogę podać konto bankowe, które miałem na zablokowanym koncie Adsense? Czy raczej muszę założyć inne?

- czy jeżeli dane użytkownika w panelu Adsense nie będą zgodne z danymi posiadacza konta to przelewy będą docierać do mnie? Wiem, że mBank nie weryfikuje, ale to zagraniczny przelew a tu są chyba jakieś zaostrzenia?

2. Założyć nowe konto Adsense na znajomą mi osobę, przykładowo kogoś z rodziny, nie wiem dziadka, babcię (inne nazwisko), założyć do tego także nowe konto w mBanku, wątpliwości:

- co z nazwą domeny? Muszę ją zmieniać (przekierowanie 301 itd), czy mogę umieścić reklamy na domenie na której były reklamy na zablokowanym koncie (nie domenie)?

- hosting chyba może zostać... ?

3. Inne pomysły i sprawy, których muszę definitywnie unikać, żeby nowe konto nie zostało zablokowane?

:)

Z góry dzięki za pomocne odpowiedzi i nie życzę nikomu z Was podobnej sytuacji jaka mnie ostatnio spotkała...

W Mbanku mozesz założyć sobie subkonto.

Google robi przelew z polskiego banku , dane konta nie musza być takie same jak dane podane w przelewie.

Jedynym Twoim problemem będzie podpięcie starej domeny pod nowe konto. Nie mam w tym doświadczenia więc Ci nie pomoge. Pozdrawiam.

Kurde pierwsze słyszę o subkoncie w mBanku, mógłbyś napisać jak takowe utworzyć?

Skoro zamknęli Ci konto nieslusznie to po co chcesz dalej współpracować z oszustami? Nielogicznie postępujesz.

Jeżeli miałbym sensowną alternatywę to bądź pewny, że olałbym Adsense z góry...

Adkontekst?

Z tego co czytałem to Adkontekst jest nieporównywalnie gorsze od Adsense pod względem dopasowania reklam, ilości reklamodawców, a więc różnorodności klikalności kończąc na zarobkach... Poza tym mam multilanguage na stronie i sporo wejść z zagranicy...

Wracając do tematu mam już gościa od którego mogę kupić 3 letnie konto Adsense. Powiedzcie mi, czy można zmienić login, czy muszę dostać od niego konto wraz z e-mailem? Z tego co czytałem to konto wraz z e-mailem. Jeżeli nie dodam domeny strony to mimo wszystko będą wyświetlane na niej reklamy? Mam dwie domeny dla mojego serwisu, pamiętam, że jak tymczasowo był używany ten drugi adres nie dodany w Adsense to reklamy wyświetlały się na nim normalnie. Nie wiem co mam robić, czy dodawać tą samą domenę na której wyświetlały się reklamy na zbanowanym koncie, czy muszę ją zmieniać, ale raczej przydałoby się podać inną :/ Ktoś się orientuje jak oni to weryfikują?

Jeśli chodzi o subkonto to zadzwoń do mbanku.

Jeśli chodzi o 3 letnie konto to ja bym takiego nie brał. Pochytaj sobie jakieś świeże napewno dasz rade. Na starym może być jakiś SP albo jakiś inny syf.

Jeśli chodzi o podpięcie starych domen to ciężko stwierdzić ja doświadczenia nie mam , ale na chłopski rozum przecież zawsze teoretycznie możesz sprzedać serwis wraz z domeną , a nowy właściciel domeny dlaczego niemógłby umieścić tam adsense? Przecież on nic nie nabroił, więc dlaczego ma pokutować za poprzedniego właściciela ??:).

Dobrze jakby ktoś , kto to już robił sie wypowiedział.

Konto w mBanku chcesz założyć na siebie i podać "inne" dane do przelewu w Adsense, czy założyć na kogoś i na niego podpiąć płatności?

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Onet chyba raczej odpada, ponieważ wypowiadali ostatnio umowy osobom fizycznym i jeśli nie masz działalności to konta tam raczej nie założysz. Było o tym na forum jakiś czas temu https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=75907

Zostaje Adkontekst

Pyszne blogi kulinarne :o)

Gdzie kasa leci? Kasa musi lecieć na konto zupełnie innej osoby niż na twoje czyli konto zablokowane a najlepszym sposobem weryfikacji są dane i email tej samej osoby co dane do konta bankowego. Co do domeny to może pozostać ponieważ jak ktoś już pisał, że dlaczego inni mają cierpieć za twoje błędy jak "strona sprzedana".

Z tego co czytałem to Adkontekst jest nieporównywalnie gorsze od Adsense pod względem dopasowania reklam, ilości reklamodawców, a więc różnorodności klikalności kończąc na zarobkach...

Witajcie,

a dlaczego nie chcesz sam spróbować, tylko bezkrytycznie polegasz na czyjejś opinii? Z doświadczenia wiem, ze jest różnie: są serwisy, które nie potrafią się odnaleźć w Adkontekst i faktycznie ich przychody w Adsense są wyższe, ale z reguły w cale nie jest gorzej. Świadczyć o tym może nieustannie rosnący zasięg naszej sieci - wg danych MegaPanel za czerwiec 2009 zasięg przekroczył 14 mln realnych internautów. A to oznacza, ze wydawcy są zadowoleni z przychodów.

Szczególnie godny polecenie jest produkt Adkontekst Intertext, który pozwala generować dodatkowe przychody i nie wymaga ograniczania emisji reklam z dotychczasowych źródeł.

Zachęcam, żebyś sam się przekonał rejestrując się na stronie.

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Tobie zablokowali, jakbyś miał duży serwis to pewnie byłoby inaczej np: plemiona.pl

P.S. Jeśli podoba Wam się Kurier i chcecie by się w dalszym ciągu rozwijał proszę każdego o wsparcie. Wystarczy kliknąć na jedną z reklam umieszczonych na samym dole strony chociaż raz dziennie. Środki uzyskane będą przeznaczane na utrzymanie serwera oraz nagrody do konkursów i turniejów (planuję nagrody rzeczowe, ale jak wyjdzie to właśnie zależy od Was). Z góry dziękuje.

Na nich Google ma duże zyski więc oni mogą łamać regulamin.

Link: https://forum.plemiona.pl/showpost.php?p=71...amp;postcount=1

Jestem jaki jestem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności