Skocz do zawartości

za co google zbanowało moją stronę

leszekt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich na forum,

to moj pierwszy post. Niestety zaczynam od niezbyt wesołego tematu.

podejrzewam, że Google nałożyło bana na moją stronę (nie do końca moją, ale strona którą robiłem i teraz pomagam w wypromowaniu).

Pozycjonowania dopiero się zaczynam uczyć.

Strona była od 5 dni w wynikach google (jak się w pisało do google nazwe strony to się pojawiła pierwszy raz 5 dni temu) po umieszczeniu linka w ogłoszeniu w popularnym serwisie strona pojawiła się na 143 pozycji po wpisaniu interesującej mnie frazy (flowers cardiff).

dzisiaj strona zniknęła z google całkowicie. Przez ostatnie 3 dni umieściłem w necie jeszcze 2 ogłoszenia z linkami do strony głównej.

Strona jest w trakcie wprowadzania i zmiany tekstu (ale przez ostatnie 5 dni tekst nie był zmieniany).

Wyczytałem że warto jest zaczynać pozycjonować strone która jest w trakcie budowania bo googe lubi zmiany tekstu. Tak naprawde to dopiero pierwsza strona ma tytuły.

Proszę o pomoc i podpowiedź za co strona została zbanowana (o ile została). I co powinienem teraz zrobić?

Czytałem dużo postów na tym forum i mam podejrzenia ze to za duzo słów kluczowych na pierwszej stronie - bo pierwsza strona z założenia miała być bez treści. Ale gdyby ktoś kto się zna się wypowiedział to byłbym wdzięczny.

moja strona to www . floral-gallery . co . uk.

Pozdrawiam.

Leszek

czyli to nie ban

:angry:

dziękuję bardzo za szybką odpowiedź i pomoc. Bo pewnie bym tego nie zauważył. czyli jak to naprawię to wszystko wróci do normy.

Od rana nic nie robie tylko przeszukuje forum, żeby znaleźć przyczyna ale troche wiedzy więcej nie zaszkodzi ;)

Pozdrawiam.

Leszek

Tzw. nieprawidłowe odwołanie ... na polski ... nie może odnaleźć / wczytać strony :(

A jeżeli, np. robot nie może odnaleźć strony = nie może pobrać informacji - strony nie będzie w indeksie B)

Pozdrawiam :)

P.S. Może na przyszłość Kody HTTP ... ten, który Cię ciekawi ma magiczny numerek 400 :)

[Czy mógłbyś napisać, o co chodzi? Osobie podczytującej forum i uczącej się...

to że domena znajdzie się w indeksie google nie oznacza że w nim się utrzyma na zawsze, i wylecenie kilku stron z indeksu nie oznacza zaraz że to ban, trzeba zadbać o dużo linków do strony aby roboty google non stop indeskowały jej strony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności