Skocz do zawartości

SemiAdder w Komputer Świat Ekspert!

enterso

Rekomendowane odpowiedzi

@Lesiu zgadzam się z Tobą.

Sam dałem się nabrać na zakup SemiAddera. Niestety na początku sądziłem że jest to super narzędzie jednak z czasem zaczęły wychodzić różne problemy, znacząco utrudniające pracę. Ale mimo tego próbowałem je ignorować i jakoś pracować. Jednak po aktualizacji straciłem całą bazę i cała praca poszła na marne. Skutkowało to odinstalowaniem aplikacji (chyba za duże słowo jak na ten szajs).

Taki błąd pojawił się miesiące temu, był chwilowy i został przez nas po zgłoszeniu rozwiązany. Od bardzo dawna program SemiAdder jest stabilny, funkcjonuje bez zarzutów i nie posiada błędów. Aktualizacje programu SemiAdder są darmowe, dlaczego nie ściągnie Pan sobie najnowszej wersji systemu? nie kosztuje to przecież ani pieniędzy ani czasu ani wysiłku. Pana zarzuty są nieaktualne.

Powiedz mi skąd masz informacje, o których piszesz, bo nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

...

Jeśli chodzi o premierę Adder 7 to właśnie przez takie naciski jak Twoje premiera póki co była przekładana.

Między innymi z wypowiedzi na forum. Ponadto proszę powiedzieć czy na allegro nie była czasem wystawiona aukcja programu adder7 w wersji beta bez zamieszczenia informacji, iż jest to właśnie wersja testowa oprogramowania. W komentarzach na allegro też już był negatyw i wystarczyło obiecać niezadowolonemu klientowi, ze dostanie program za darmo aby swój komentarz usunął? Teraz wszystko wygląda cacy, sami zadowoleni.

A co do nacisków... no to jest już niebywałe... przeze mnie między innymi została przełożona premiera? A to dziwne, bo w du**e mam to narzędzie i jak dla mnie to równie dobrze mogłoby się w ogóle nie pojawiać. Trzeba było wcześniej trochę pomyśleć i zamiast wypisywać na forum bzdury to ogłosić wydanie aplikacji w momencie, gdy już na horyzoncie widać koniec. Ale oczywiście enterso woli zająć się roszczeniami w sprawie słowa "adder", informowaniem, iż zostało zgłoszone do Urzędu Patentowego, jednocześnie reklamując się w AdWords na nazwy programów konkurencyjnych? Żenujące.

Taki błąd pojawił się miesiące temu, był chwilowy i został przez nas po zgłoszeniu rozwiązany. Od bardzo dawna program SemiAdder jest stabilny, funkcjonuje bez zarzutów i nie posiada błędów. Aktualizacje programu SemiAdder są darmowe, dlaczego nie ściągnie Pan sobie najnowszej wersji systemu? nie kosztuje to przecież ani pieniędzy ani czasu ani wysiłku. Pana zarzuty są nieaktualne.

Uważałbym ze stwierdzeniem, że program funkcjonuje bez zarzutów i nie posiada błędów. Chyba żaden rozsądny wydawca aplikacji tak nie napisze. A tamtego pana zarzuty są nieaktualne, a czy aktualna jest jego baza sprzed aktualizacji?

"Między innymi z wypowiedzi na forum."

Sprawdzaliśmy każdy jeden taki przypadek, większość okazała się bez pokrycia. Te zaś, które pokrycie w rzeczywistości miały wynikały z okresu urlopowego w firmie (jeden tydzień) i są z dbałością rekompensowane.

"Ponadto proszę powiedzieć czy na allegro nie była czasem wystawiona aukcja programu adder7 w wersji beta bez zamieszczenia informacji, iż jest to właśnie wersja testowa oprogramowania."

Tak prawdą jest, że aukcja w której brakowało takiej informacji była obecna kilka dni w serwisie allegro, ale prawdą jest również to, że po dokonaniu zakupu wysyłany był mail, w którym taka informacja była zawarta i szczegółowo wyjaśniona. Klient mógł w każdej chwili zażądać zwrotu pieniędzy, co czynimy bez ogródek.

"W komentarzach na allegro też już był negatyw i wystarczyło obiecać niezadowolonemu klientowi, ze dostanie program za darmo aby swój komentarz usunął? Teraz wszystko wygląda cacy, sami zadowoleni."

Proszę nie oceniać naszego Klienta. Na marginesie, negatyw został usunięty, bo sprawa została rozwiązania i nie było żadnego problemu. Klient usunął negatyw sam z siebie.

"A co do nacisków... no to jest już niebywałe... przeze mnie między innymi została przełożona premiera?"

Nikt nie twierdzi, że przez Ciebie. Jednak ciągłe naciski, stałe i nierzadko natarczywe wymusiły podanie terminu w momencie, kiedy podanie dokładnej daty było ryzykowne. Podjęliśmy ryzyko i przegraliśmy w dotrzymaniu terminu.

"A to dziwne, bo w du**e mam to narzędzie i jak dla mnie to równie dobrze mogłoby się w ogóle nie pojawiać. Trzeba było wcześniej trochę pomyśleć i zamiast wypisywać na forum bzdury to ogłosić wydanie aplikacji w momencie, gdy już na horyzoncie widać koniec."

To jest faktycznie dziwne, ponieważ jeśli faktycznie nie obchodzi Cię narzędzie Adder, skąd tyle Twoich opinii na jego temat? Przecież sam nigdy nie korzystałeś, o autopsji nie ma mowy.

"Ale oczywiście enterso woli zająć się roszczeniami w sprawie słowa "adder", informowaniem, iż zostało zgłoszone do Urzędu Patentowego, jednocześnie reklamując się w AdWords na nazwy programów konkurencyjnych? Żenujące."

Jak już to sobie wyjaśniliśmy: reklama w AdWords na inne nazwy jest w pełni legalna i dozwolona w granicach prawa. Sytuacja wygląda inaczej w przypadku używania nazwy konkurencyjnego oprogramowania we własnych opisach, ponieważ takie działania wprowadzają Klientów w błąd np. co do pochodzenia programu (z jakiej firmy) i są uważane zgodnie z prawem polskim za czyny nieuczciwej konkurencji- stąd informacja o ochronie patentowej.

"Uważałbym ze stwierdzeniem, że program funkcjonuje bez zarzutów i nie posiada błędów. Chyba żaden rozsądny wydawca aplikacji tak nie napisze.""

W chwili obecnej nie otrzymujemy żadnych raportów o błędach. Do skrzynki bok+@+semiadder.pl (bez plusów) napływają wyrazy uznania i zadowolenia z programu.

Między innymi z wypowiedzi na forum.

Faktem jest, ze w watku o SemiAdderze niektore pytania trzeba bylo zadac wielokrotnie zanim autorzy odpowiedzieli.

Tak oczywiście zgadzam się z Tobą. Nie jesteśmy w stanie bieżąco i stale monitorować wypowiedzi na forum, ponieważ nie starczyłoby nam czasu na pracę właśnie nad rozwojem oprogramowania. Stąd opóźnienie w odpowiedziach, jednak proszę zauważyć, że odpowiedzi (choć czasami później) to zawsze były.

Jak już to sobie wyjaśniliśmy: reklama w AdWords na inne nazwy jest w pełni legalna i dozwolona w granicach prawa. Sytuacja wygląda inaczej w przypadku używania nazwy konkurencyjnego oprogramowania we własnych opisach, ponieważ takie działania wprowadzają Klientów w błąd np. co do pochodzenia programu (z jakiej firmy) i są uważane zgodnie z prawem polskim za czyny nieuczciwej konkurencji- stąd informacja o ochronie patentowej.

Juz pisalem ze Enterso sie myli.

Przyklad -> https://www.directline-holidays.co.uk/Thoma...Cook%20holidays

Directline-holidays i Thomas Cook to konkurencyjne firmy (polecam zobaczyc dol strony jak to u nich wyglada i dziala). Mozna wiec uzywac nazwy wlasnej konkurencyjnej firmy - trzeba tylko wiedziec jak.

Pozatym juz z marketingowego punktu widzenia taki boks to jak strzal w kolano.

reklamae.png

Nie wiedzialem ze jest cos takiego jak Katalord, a o Seolight tylko slyszalem conieco.

Skoro jednak Enterso reklamuje te produkty to chyba warto je sprawdzic. :)

edit:

Syroplive - tez fajne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności