Skocz do zawartości

Hatak.pl i Napisy24.pl pod mlotek

Dominik23

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie raczej nie zostanie sprzedany ale nie ze względu na "nie rentowność" a na zbyt niską cenę w akcji :)

Stawiam na to że też nie zostanie sprzedany, ale z powodu zbyt wysokiej ceny. Skończy się na bezsensownych ofertach po parę milionów tak jak ostatnio.

Aukcja to tylko reklama żeby zainteresować jakiegoś inwestora.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co tam za kłopoty finansowe mogą być, aż tyle serwerów potrzeba?

Stawiam na to że też nie zostanie sprzedany, ale z powodu zbyt wysokiej ceny
Ja wiem czy aż tak wysoka cena, z 5k na miesiąc minimum z tego można wyciągnąć, nie wiem ile utrzymanie, ja też dużo taniej bym nie sprzedał z takim ruchem

w odróżnieniu od Ciebie czytam co pisze właściciel:

Bardziej zależy nam na inwestorze niż na sprzedaży, dzięki któremu skończyłby się problem finansowania.

Super, że czytasz, ale w odróżnieniu od Ciebie wiem o Hataku nieco więcej niż to co pisze właściciel w tym komunikacie. Pieniędzy z reklam nie brakuje. Starcza na serwer i "inne koszta", a część mogłaby być nawet inwestowana w rozwój. To co u mnie budzi wątpliwości, to wydawanie tych pieniędzy, bo to chyba nie do końca jest robione z głową. Ze 2 lata wstecz robiłem kompletnie nowy design dla Hatak.pl, za który dostałem ładną sumkę. Po kilku tygodniach patrzę - wdrożono niemal całkiem inny layout, a z mojego zostało tylko logo (do dzisiaj).

Podobnie wygląda ze zmianami cmsów, bo co chwile przewija się u nich gdzieś informacja, że znowu tworzą od podstaw nowy cms i potrzebują kase.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

w odróżnieniu od Ciebie czytam co pisze właściciel:

Bardziej zależy nam na inwestorze niż na sprzedaży, dzięki któremu skończyłby się problem finansowania.

Super, że czytasz, ale w odróżnieniu od Ciebie wiem o Hataku nieco więcej niż to co pisze właściciel w tym komunikacie. Pieniędzy z reklam nie brakuje. Starcza na serwer i "inne koszta", a część mogłaby być nawet inwestowana w rozwó

Z tego co piszesz właściel Hatak to kanciarz ? , chce wyłudzić kase , jeżeli podaje że ma problemy finansowe ty twiedziesz inaczej to ktoś tu kłamnie - nie mi rozstrzygać kto ale śmierdzi tu oszustwem na kilometr

Marketing internetowy dla firm

Z tego co piszesz właściel Hatak to kanciarz ? , chce wyłudzić kase , jeżeli podaje że ma problemy finansowe ty twiedziesz inaczej to ktoś tu kłamnie - nie mi rozstrzygać kto ale śmierdzi tu oszustwem na kilometr

Może nie kłamie tutaj nikt z nich?

Szemron może mówić prawdę, że nie brakuje im kasy z reklam - bo moim zdaniem tez tak właśnie jest. ale trzeba brać pod uwage też taką możliwość, że ta kasa z reklam idzie nie tylko na utrzymanie serwerów ale i właściciela, a to już może oznaczać jakes problemy finansowe jak serwis stał się bardziej kosztowny z jakiś względów.

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

SilverT - ja tu widzie zwykły wałek - raczej każdy tutaj na PIO zna koszty utrzymania takiego twora , zwykły dedyk tu wystracza portal a inne koszta ? hmmm to chyba panienki do towarzystwa bo nie wiem jakie mogą jeszcze ponosić oprócz serwera i domeny

Czujecie taki tekst jak by napisał Michał z PIO

szanowni użytkownicy fourm PIO jest nie rentowne tutaj jest nr konta i prosimy o wrzucanie co łaska na serwerek - powiem tak ŻĘNADA - dla mnie to jest jednoznaczne z żebraniem pod kościołem

w moim mniemaniu klopoty finansowe moga oznaczac brak funduszy na dalszy rozwoj serwisow

nie na biezace wydatki, bo przy takim ruchu to musi byc rentowne, lecz na wdrazanie nowych funkcjonalnosci - w zyciu wiekszosci wiekszych portali jest taki moment, ze przy pewnym ruchu nie wystarczaja juz chalupnicze metody administracji i domowe przerobki

ma sie pomysly, ktorych koszt wdrozenia przewyzsz dochody i wtedy szuka sie wyjscia, jakim jest znalezienie kogos, kto to sfinansuje w zamian za udzialy w zyskach

nie ograniczajcie sie tylko i wylacznie do kosztow serwera i domeny - internet to szersze pojecie

nie ograniczajcie sie tylko i wylacznie do kosztow serwera i domeny - internet to szersze pojecie

w życiu się jasno precyzuje kierunki - jak sie szuka inwerstora to sie szuka inwerstora jak sie sprzedaje serwis to sie sprzedaje serwis

na allegro wywiesili aukcje że szukają inwerstora czy sprzedają serwis ?

znowu xann wszystko minimalizujesz, czy nie jest takie allegro dobrym miejscem, by zainteresowac serwisem szersze grono ??

nie wszyscy sledza poczynania sredniaczkow takich jak hatak i napisy, ale przy takich akcjach robi sie szum i grono potencjalnie zainteresowanych sie powieksza

to nie jest serwis wielkosci chomikuja, do ktorego sami inwestorzy gnali - tutaj trzeba samemu zadbac i narobic szumu

znowu xann wszystko minimalizujesz, czy nie jest takie allegro dobrym miejscem, by zainteresowac serwisem szersze grono ??

zauważyłem ze wielu rzeczy nie rozumiesz

jeżeli wystawia się aukcje to ma być ona zgodna z stanem faktycznym czyli albo akucja sprzedaży albo aukcja szukania sponsora

Przedmiotem aukcji są strony należące do Hatak Network – napisy24.pl i hatak.pl. Są to portale, których nie trzeba nikomu przedstawiać.

jeżeli ktoś wystawia aukcje sprzedaży a faktycznie nie ma zamiaru sprzedawać to już jest to kanciarstwo

może się czepiam ale czy opis tego działu nie jest

Rozmowy na wszystkie tematy, nie związane z tematyką forum.

więc wytykanie o nie rozmawianiu na temat seo jest bezsensowna, poza tym Ty mało kiedy zaczynasz jakis konkretny temat w działach seo, a tutaj są same hity na czasie :)

kolejna sprawa, mówisz o kanciarstwie, że aukcja tyczy sie sprzedaży, no raczej jakby napisali, że to tylko reklama i chca narobić szumu to by aukcja długo nie powisiała. w sumie pozycjonowanie jest pewnego rodzaju kanciarstwem więc nie wytykaj innym, że kombinują na swój sposób

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

..... poza tym Ty mało kiedy zaczynasz jakis konkretny temat w działach seo, .....

pokaż ile z nich jest nie na temat o działaniach SEO , bo widzie ze zacznasz pisać z sufitu

...

kolejna sprawa, mówisz o kanciarstwie, że aukcja tyczy sie sprzedaży, no raczej jakby napisali, że to tylko reklama i chca narobić szumu to by aukcja długo nie powisiała. ....

czyli jak ktoś wystawia aukcje sprzedarzy a tak naprawdę nie che sprzedać tylko zareklamować to nie kanciarstwo ? dziwne - mam troche inny poglad na to niz Ty

Z tego co piszesz właściel Hatak to kanciarz ?

Ja zauważyłem, że Ty lubisz sobie pogrubić wybraną część wypowiedzi i tylko z niej wyciągać jakieś dziwne wnioski nie uwzględniając kompletnie całej reszty, którą ktoś napisał.

Nie twierdzę, że właściciel Hatak to kanciarz i nigdzie tego nie napisałem. Napisałem natomiast, że pieniądze, które są, nie są wydawane z głową. Piszesz, że każdy na PiO wie, ile kosztuje dedyk pod takie serwisy. Zgadza się, ale właściciel Hatak może się w tych cenach nie orientować. Z tego co wiem, hosting i domeny są trzymane na nazwa.pl więc nie jest to na pewno najkorzystniejsza oferta na rynku. Czyli przepłaca i zawyża sobie niepotrzebnie koszty. Podobnie może być z przepłacaniem programistów, grafików. I nie ma to nic wspólnego z kantowaniem, tylko właśnie z nieumiejętnym inwestowaniem.

w moim mniemaniu klopoty finansowe moga oznaczac brak funduszy na dalszy rozwoj serwisow

Tak to właśnie wygląda.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności