Skocz do zawartości

Naturalne linki... ktos wie w ogole jak to wyglada?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej branży to jest naturalny Link:

https://www.bobasy.pl/forum/viewtopic.php?p=61907

6 wypowiedź od góry... patrząc po ilości postów napisanych widać ze to nie spamy po forach.

No tak dzieki, wlasnie chcialem zaobserwowac jak mniej wiecej wygladaja takie linki i tak jak tutaj doskonale pokazales na tym przykladzie, bardzo czesto jest to adres do glownej domeny, czesto dosyc sa slowa "tutaj", "kliknij" a czasami aczkolwiek b. rzadko nawet jakies liczby... i teraz pytanie czy warto jest zdobywac i rozsiewac takie linki ?

Mógłbym przy tej okazji wrzucić temat nofollow - kolega wyżej ma szczęście bo tam na forum nikt nie wpadł na to żeby te znaczniki umieścić. Ale 99% administratorów ma takie i co wtedy z pozycjonowaniem ?

Temat nofollow jest do końca nie wyjaśniony, bo są fora, na których jest nofollow i w narzędziach dla webmasterów linki z tych for do moich stron są uwzględnione w spisie linków w tym narzędziu. Ale są też fora, z których te linki nie są uwzględniane. I teraz zagwózdka dlaczego jedni są traktowani tak a inni inaczej. Od czego to zależy, trzeba komuś zapłacić ?

Tak akurat tu jest do foollow... lecz naturalne linki chyba nie dzielą sie na no follo i do follow gdyz sa naturalne. NIkt nie sprawdza jak sie link pojawia czy dodał z "do" czy "no" , gdyż linki nie mają na celu pozycjonowanie (mimo ze są takie)

Temat nofollow jest do końca nie wyjaśniony, ......

jest wyjaśniony - należy go olać i nie stosować

Tutaj mi chodzi o tą cześć webmasterów, którzy stosują. Nie chodzi mi o to forum. Od części ten atrybut działa od części nie. Od długiego czasu siedzę na kilku forach i jakieś tam stopki mam. To jedno (PiO) ma tylko dofollow. Pozostałe mają nofollow a tylko z jednego takiego (nofollow) mam jakiekolwiek oznaki, że mimo, że linki wskakują z nofollow są indeksowane i brane pod uwagę. Z reszty ewidentnie nie chce załapać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności