Skocz do zawartości

Czy opłaca się reklamowanie linkami sponsorowanymi na frazy,

Zasoova

Rekomendowane odpowiedzi

@ Good spam is a good spam - po pierwsze nie podważaj mojej wiedzy i kompetencji tylko dlatego, że mam odmienne zdanie od Twojego. Widocznie w Twoim przypadku jeśli powiedzą "Ci skocz w ogień" bo statystyki wskazują, że robi to co piąty, to ty skoczysz żeby zachować ich ciągłość. Po drugie sformułowania w słowach typu "pisaŁAM" oznaczają, że konwersujesz z kobietą więc trzymaj się proszę tej formy. Badania są po to,żeby się na nich wzorować, ale jeśli próbowałeś i nie do końca sprawdziły Ci się wyniki to ja brnąć ślepo w to nie będę. Poszukam innych rozwiązań.

Moje spostrzeżenia z prowadzonych kampanii nie dały mi podstaw do tego, żebym mogła podzielić Twoje zdanie dlatego w moim przypadku nie zaproponowałabym każdemu klientowi takiego rozwiązania. Amazon i ebay to nieco inne przykłady. To DUŻE marki, które rywalizują o klienta zacięcie. Są znane dlatego takie działanie mnie nie dziwi. W przypadku gdy Pan Xksiński ma sklepik w bocznej uliczce i jest nową marką na rynku myślę, że taka reklama nie wiele by mu dała.

Za "pisalem" przepraszam, nie zwrocilem na to uwagi.

Co do reszty to jest rozmowa pozbawiona sensu jesli z jednej strony masz konkrety a z drugiej jedynie stwierdzenie. Rozumiem Twoje podejscie w stylu 'mam prawo miec swoje zdanie' i tego nie neguje. Chodzi mi jedynie o cos, co potwierdzi Twoje zdanie. Przyklad z panem X niezbyt trafiony, poniewaz w takim przypadku wypadalo by uzyc reklamy lokalnej. Nie skacze jak mi powiedza, opieram moje zdanie na wieloletnim doswiadczeniu i danych prosto z Google.

Co do rozmiarow kampanii i ich roznic to sprawdzone na kampaniach z miesiecznym budzetem od £50 do £200k+, od retailu po gambling. Od razu dodam, ze geolokalizacja nie ma zwiazku poniewaz wszedzie dzialaja identyczne mechanizmy (no moze poza rynkiem azjatyckim ;)

Na koniec dodam, ze nie mi prowadzic krucjate i nawracac niewiernych ;) Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jak dla mnie jesli jest mozliwosc zdobyc tani traffic albo potroic jego ilosc - go for it.

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności