Skocz do zawartości

Zaplecze - kilka pytań

michal1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Postanowiłem stworzyć małe zaplecze tematyczne dla jednej strony. Mam więc kilka pytań aby nie popełnić prostych błędów.

1. Czy linkowanie strony z jej subdomeny ma jakąś wartość?

2. Czy linkowanie z innej domeny na tym samym hostingu (to samo IP) ma jakąś wartość?

3. Czy możecie polecić jakieś darmowe/ baaaardzo tanie hostingi pod zaplecze (koniecznie php/mysql + własna domena)?

4. Jaką ilość stron wg Was powinienem stworzyć i jaki powinny mieć site? Oczywiście mówię o minimum :)

5. I ostatnie pytanie : Czy to zadziała :

strona 1 ---link---> strona 2 ---link--->strona (...) ----link---> strona1 + z każdej z tych stron linki do strony docelowej?

Dziękuje za pomoc!

Podobno każdy link jest ważny, ale takie nie są podobno zbyt wiele warte.

2. Czy linkowanie z innej domeny na tym samym hostingu (to samo IP) ma jakąś wartość?

Wartość linku w tym wypadku zależy od wartości strony, z której linkujesz. Oczywiście lepiej jest dokupić dodatkowe IP, lecz nie zawsze warto.

3. Czy możecie polecić jakieś darmowe/ baaaardzo tanie hostingi pod zaplecze (koniecznie php/mysql + własna domena)?

W tym wypadku mogę polecić 000webhost.com, a także cba.pl

strona 1 ---link---> strona 2 ---link--->strona (...) ----link---> strona1 + z każdej z tych stron linki do strony docelowej?

wszystko OK, za wyjątkiem ostatniego połączenia. Nie powinno zamykać się "obiegu"

Zabytki w Sandomierzu

Dzieci należy trzymać z dala od Internetu.

Od dzieci Internet głupieje...

4. Jaką ilość stron wg Was powinienem stworzyć i jaki powinny mieć site? Oczywiście mówię o minimum :)

Na to pytanie chyba nie otrzymasz odpowiedzi... Wszystko zależy na jakie frazy chcesz wypromować swoją stronę - jak trudne to więcej stron, jak łatwiejsze to nawet bez zaplecza się obejdzie.

Spółki | Prawo | Sąd

Wzmacniasz linkowanie wewnętrzne.

Tak.

Własna domena od razu w pakiecie w ramach promocji? Popatrz coś na ovh.

Od 5 do 294145905395243

A co to jest? Jak linkować

spro.jpg

...

....

nie komplikuj z linkowaniem , nie wymyślaj jakiś kosmicznych algorytmów i nie linkuj zaplecza wzajemnie ze sobą

staraj sie naśladować linkowanie naturalne , linkuj do innych stron nie tylko Twoich

Marketing internetowy dla firm

Witam wszystkich.

Postanowiłem stworzyć małe zaplecze tematyczne dla jednej strony. Mam więc kilka pytań aby nie popełnić prostych błędów.

Dziękuje za pomoc!

Odpowiedz juz była ale ja dodam swoja:

1. To jest traktowane jak link wewnetrzny wiec warte jak odnośnik do strony głównej do strony głownej.

2.Ma ale nie wielkie najlepiej rozne ip najlepiej z roznych krajow:)

3.ja korzystam z szybki-serwer.pl (osoboscie sie zawodze czesto padaj no ale za 15 zl;p) lub na allegro po promocjach po 8-9zl mozna kupic:P

4.Zalezy do czego jaka fraza ja mam np 15 stronek i ciagle mi malo:P

5.Krotko, nie:D

Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie :

Czy rzeczywiście muszę budować trzypoziomowe zaplecze czy to bajki dla klientów? :D

Planuje raczej 2-3 strony tematyczne stworzone z product feed (parę tysięcy podstron), linkowane jakąś dodawarką w katalogach + parę wordpressów tematycznych (ok 10 podstron) linkowanych tak samo.

Wystarczy?

No i czy jak dołożę paroma tysiącami linków to czy nie przyniesie to odwrotnego skutku dla strony pozycjonowanej (znaczy się spadku/bana/filtra). Domena roczna, jak na razie ok. 1000 BL.

a na co Ci trzy poziomowe zaplecze? W ogóle mówisz o czymś takim jak piramida linków/stron, co ostatnio opisałem na blogu u siebie? :D

To pic na wodę, twórz najnormalniejsze stronki.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

jezeli twoje glowne zaplacze linkujace strone pozycjonowa ma byc oparte na rrs... to ktoregos dnia zobaczysz ze go nie ma

poza tym takiego zapelcza nie dodasz do dobrych katalogow skoro chcesz je katalogowac, przejdzie tylko w niemoderowanych a te najwyzszej mocy nie prezentuja nawet jak wpis zostanie zaindeksowany

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności