Skocz do zawartości

Google pozycjonuje sam siebie...

skruszel

Rekomendowane odpowiedzi

To jest mocne :P

Ciekawe jakie maja stawki w Adwordsach.

Inny przykład.

Po wpisaniu słowa wyszukiwarka, pojawia się reklama AdWords:

https://www. google .pl/search?hl=pl&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&q=wyszukiwarka&start=0&sa=N

#

Nowa przeglądarka Google

Prosta, zaprojektowana z myślą

o użytkownikach. Pobierz teraz!

www.Google.pl/Chrome

Jeśli ktoś więc naiwnie twierdzi, że Google nie potrzebuje pozycjonowania / reklamy, to wyraźnie pokazuje, że jeszcze słaaabiutko zna się na marketingu.

A co do linkowania: to jestem daleki od darmowego umacniania google.

Za darmo to mogę www.pajacyk.pl wspierać, a nie giganta finansowego.

Pozdrawiam serdecznie

QrQshell

Tłumacz języka niemieckiego

Co za rewelacje wymyślasz, Google pozycjonuje się u siebie? :P Może jeszcze pozycjonera do tego zatrudnili?

Adresy do swoich stron mogą wstawiać gdzie im się tylko podoba bez żadnego pozycjonowania i umieszczania linków na obcych stronach.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Co za rewelacje wymyślasz, Google pozycjonuje się u siebie? :D Może jeszcze pozycjonera do tego zatrudnili?

Adresy do swoich stron mogą wstawiać gdzie im się tylko podoba bez żadnego pozycjonowania i umieszczania linków na obcych stronach.

To dość naiwne podejście, uwzględniające tylko możliwości techniczne, bez zwracania uwagi na aspekty prawne. Choć nie powiem, taka trywializacja kusi.

Przypuszczam, że gdyby ręcznie - z ominięciem algorytmów - manipulowali naturalnymi wynikami wyszukiwania produktów konkurencyjnych, to właśnie konkurencja by ich z sądu nie wypuściła, pozywając o łamanie zasad uczciwej konkurencji. Były już takie sprawy, Google wygrał, wskazując właśnie, że wyniki wygenerował algorytm (nie manipulowali ręcznie). Więc skąd te rewelacje, że mogą umieszczać naturalny link na dowolnej pozycji rankingu?

Pozdrawiam serdecznie

QrQshell

@skruszel - wiesz lepiej. Google pozycjonuje się w swojej rodzimej wyszukiwarce, nie linkuj ich wpisu w katalogu bo tylko ich wzmocnisz - nie ma sensu, odpuść sobie.

Może jeszcze zrób akcje depozycjonowania Google? Albo wiem! Klikaj w Adwords, może fundusze im się skończą, wykończ Google!

spro.jpg

A powiedz mi, kto wpisuje słowo kluczowe "wyszukiwarka"? ;-)

https://www.google.com/trends?q=wyszukiwarka,+pozycjonowanie

Czy oby na pewno ? :P

Ktoś chyba nie wie jak interpretowac wyniki z tego narzędzia :D

Przypuszczam, że gdyby ręcznie - z ominięciem algorytmów - manipulowali naturalnymi wynikami wyszukiwania produktów konkurencyjnych, to właśnie konkurencja by ich z sądu nie wypuściła, pozywając o łamanie zasad uczciwej konkurencji. Były już takie sprawy, Google wygrał, wskazując właśnie, że wyniki wygenerował algorytm (nie manipulowali ręcznie). Więc skąd te rewelacje, że mogą umieszczać naturalny link na dowolnej pozycji rankingu?

a sprawe BMW znasz li Ty ?? gdyby algorytm usunął wtedy strone to razem z nia poleciałby setki tysięcy innych witryn z ukrytymi linkami ;)

inną rzeczą jest, że mogą praktycznie każdą sprawę o ręczna manipulacje wynikami wygrać bo mają swój własny regulamin który zawsze podkreślam zawsze można zinterpretować na ich korzyść

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Google wygrał, wskazując właśnie, że wyniki wygenerował algorytm
Zapewne biegłym sądowym ujawnili cały algorytm żeby mogli oni stwierdzić czy rzeczywiście tak było? Innej możliwości udowodnienie że to zrobił algorytm nie widzę, jedynie twierdzenie Google że tak było.

Przy AdWords pewnie przedstawili jako dowody rachunki od samych siebie?

tak z logiki czy oni nie są właścicielami i nie mogą robić co chcą? czy to nie ich indeks i wyniki?

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Google wygrał, wskazując właśnie, że wyniki wygenerował algorytm
Zapewne biegłym sądowym ujawnili cały algorytm żeby mogli oni stwierdzić czy rzeczywiście tak było? Innej możliwości udowodnienie że to zrobił algorytm nie widzę, jedynie twierdzenie Google że tak było.

Przy AdWords pewnie przedstawili jako dowody rachunki od samych siebie?

Widzę, że nie masz zarejestrowanej działalności gospodarczej wzgl. nie bardzo lubisz czytać poradniki prawno-księgowe. ;-)

Wcale się nie dziwię: flaki z olejem. Ale kto przez te flaki z olejem przebrnie, wygrywa.

----------------------------

tak z logiki czy oni nie są właścicielami i nie mogą robić co chcą? czy to nie ich indeks i wyniki?

Jak we wcześniejszym poście:

Widzę, że nie masz zarejestrowanej działalności gospodarczej wzgl. nie bardzo lubisz czytać poradniki prawno-księgowe. ;-)

Nie, nie jest to logiczne. W ogóle. Nawet troszeczkę. Osoba fizyczna cieszy się pełnią swobód i praw.

Osoby prawne mają dużo bardziej ograniczone pole działania.

Patrz: wzmiankowane przez mnie zasady wolnej konkurencji, przejrzystości działań gospodarczych.

Zreasumuję za 2 - 3 dni.

Pozdrawiam serdecznie

QrQshell

Nie pisz mi co mam i co lubię bo to nie ma żadnego związku z tematem tylko mi wytłumacz jak udowodnili że było to działanie algorytmu, skoro twierdzisz że tak było.

Co za rewelacje wymyślasz, Google pozycjonuje się u siebie? :D Może jeszcze pozycjonera do tego zatrudnili?

Może swl w stopke sobie wrzucą.

Może swl w stopke sobie wrzucą.
Ale to najpierw by musieli wyniki wyszukiwań podlinkować, bo słabo zaindeksowane (wcale):

https://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...e:www.google.pl :D

Zgadzam się z Irkiem, tym bardziej, że przecież do nie dawna w stopce Google była całkiem rzucająca się w oczy reklamówka:

https://img401.imageshack.us/img401/1525/go...mag1300x199.gif

ps, od dawna Google daje możliwość bardziej zaawansowanego wyszukiwania obrazków wg. rozmiarów ? Np. Większe niż 70 Mpx :-)

ps2, czy przypadkiem CHROME też nie miało reklamówki na głównej Google ?

logo-stat4seo-blue-small.png

Skruszel - poczytaj :)

KLIK

Gugle i przejrzystośc działań finansowo-księgowych - wex skruszel nie rozmieszaj mnie. Przeciez nei od dziś wiadomo, ze G ma doskonaly system fin-ksi żeby płacic niższe podatki niż w kraju w ktorym ma siedzibe...

ten temat to jakiś joke na śniadanko :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności