Skocz do zawartości

[NAZWA DOMENY] Z myślnikiem czy razem?

abcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie - ktora nazwa domeny jest "przyjaźniejsza" dla wyszukiwarek: z-nazwadomeny.pl czy znazwadomeny.pl??

Moze w sumie nie tyle nazwa co forma - czy lepsza jest nazwa pisana z myślnikiem "-" czy po prostu razem?

dzieki za pomoc!

pozdrawiam

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Strony bardziej dla ludzi, którzy mają zapamiętać adres, robiłbym bez myślnika. Większość adresów dwusłownych jednak występuje razem.

Jeśli strona mniej dla ludzi, a bardziej na wyszukiwarek to jednak mimo wszystko wierzę w moc myślnika, jako oddzielenia treści dwóch wyrazów :)

Ok Panowie - dzieki :)

To jeszcze tak zapytam - posłuże sie jakimś pierwszym lepszym przykładem:)

Zatem powiedzmy jest tak: mam 2 domeny - dladziecka.pl i dla-dziecka.pl

Jako swoja główna domene wykorzystuje dladziecka.pl i tam powiedzmy bede mial caly asortyment zabawek dla dzieci itp - w kazdym razie ta domena jest priorytetem.

I teraz tak: chciałbym zrobic subdomene, np misie dla dziecka i i osobno ja pozycjonowac dla tego hasła - moze bedzie sie dalo ja latwiej wybic i po czesci przez nia Klient trafi do mojego głównego sklepu - dladziecka.pl.

I długo oczekiwane pytanie - czy podpiąc ja pod domene dladziecka.pl czy też lepiej na tej drugiej ktora tez mam i moge wykorzystac - dla-dziecka.pl??

nowo powstala domena bedzie swoistego rodzaju zapleczowka, ktora obok oczywistego celu ma rowniez generowac bezposrednie odwiedziny Klientów zainteresowanych produktem :)

O IP nie ma sie co martwic bo moge postawic obie domeny na osobnych serwerach - tylko jak bedzie korzystniej?

Dzieki i pozdrawiam!

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności